24 de maig 2007

Esprint final: El vot útil és Esquerra!

El Gran Diccionari de la Llengua Catalana defineix esprint com “en la disputa de curses, arrencada ràpida i potent mitjançant la qual un corredor intenta d'ultrapassar la resta de competidors en les proximitats de la fita.” A dos dies per la finalització de la campanya electoral, la nostra candidatura està realitzant un autèntic esprint final per assolir el nostre objectiu: l’obtenció d’uns bons resultats electorals que ens permetin treballar per fer realitat el nostre programa electoral. Si encara no ho heu fet, us convido a clicar l’enllaç, a fullejar el pdf i a llegir-ne les propostes que conté.

Ja he escrit en alguna altra ocasió que el programa electoral d’Esquerra és el nostre projecte de poble. Per tant, les propostes que s’hi inclouen són realitzables a curt i mig termini. En cas que els resultats electorals ho permetin -i tot apunta que serà així- algunes propostes les podrem fer realitat en els propers quatre anys; d’altres les iniciarem en aquest mandat per tal que puguin ser realitat a mig termini. Us ho deia l’altre dia: Cal que l’Ajuntament abandoni per sempre la política dels emplastres, els bunyols i les coses mal fetes. Cal que l’Ajuntament comenci a treballar amb previsió per afrontar el desenvolupament del municipi en els propers vuit anys.


Treballar amb previsió és l’única manera de fer les coses ben fetes. Jo crec que quasi totes les tasques que es realitzen des de l’Ajuntament haurien de seguir fonamentalment quatre etapes: planificar els objectius, realitzar els serveis, avaluar els resultats i prendre les decisions que calguin per implementar millores en el futur. Aquestes quatre etapes són vàlides per qualsevol sistema de gestió, tant públic com privat. En el cas que ens ocupa, oblidar una d’aquestes quatre etapes provoca que l’Ajuntament sempre ensopegui amb les mateixes pedres, i que alguns serveis no funcionin adequadament. L’última etapa -la presa de decisions- és tan important com les altres tres. Implementar mesures correctores, és a dir, agafar el toro per les banyes, és una responsabilitat que correspon exclusivament als regidors i regidores del govern municipal. Per tant, si els propers regidors i regidores de l’equip de govern no estan capacitats per prendre decisions, la política dels emplastres, els bunyols i les coses mal fetes està servida.


Fa uns dies us recomanava que, abans de decidir el vostre vot, miréssiu les persones que acompanyen els caps de llista de les diverses candidatures, i us asseguréssiu que són persones preparades per governar, per prendre decisions i per desplegar el programa electoral de la seva candidatura d’una forma efectiva. Jo crec que aquesta reflexió és la clau per destriar l’autèntic vot útil per Viladecavalls, i us convido a reflexionar-hi dissabte 26. L’únic vot útil serà el vot que faci confiança a un equip de persones que siguin útils per Viladecavalls, a un equip que tingui il·lusió per fer feina, compromís de tirar endavant les seves propostes i capacitat de treball per fer realitat el seu programa electoral. Jo no en tinc cap dubte: a Viladecavalls, el vot útil és Esquerra.


Demà al vespre celebrem la Festa de final de campanya d’Esquerra, a la Plaça de la Vila, a partir de les 19:30h, amb un concert d’Hemisferi Centre acompanyat d’una botifarrada popular. Us hi esperem a tots i totes!


PS: La Junta electoral limita la propaganda en webs, fòrums, xats, correus electrònics i SMS d'organismes públics o partits polítics. Així doncs, si no hi ha cap imprevist, aquesta és la meva última anotació de campanya electoral. Ens veiem demà i diumenge!