21 de maig 2007

il·lusió, compromís, realitats

El nostre eslògan de campanya plasma els valors de la nostra candidatura: som persones que compartim la il·lusió de poder contribuir a millorar Viladecavalls i som gent compromesa i preparada per treballar i tirar endavant les propostes del nostre programa electoral. El nostre aval és l’experiència en la gestió municipal, tant a govern com a l’oposició.


Durant els dos anys que hem format part de l’equip de govern, hem aconseguir fer realitat projectes ambiciosos: els pressupostos participatius i el reglament de subvencions per a les associacions de veïns, entitats esportives, culturals i juvenils, que van ser possibles gràcies a la participació i l’esforç de tots i totes. Hem acostat l’Ajuntament a casa amb el nou web municipal i les noves tecnologies. Hem apostat pel jovent de Viladecavalls i perquè els mitjans de comunicació públics com la revista, la ràdio i el futur canal de TDT siguin transparents, objectius i professionals. Hem treballat per l’execució del nou pavelló i de la piscina municipal. Tanmateix, segur que hem comès errors, però n’hem après.


Aquests últims 10 mesos, des de l’oposició, hem estat fidels als principis i projectes que defensàvem des del govern i hem continuat treballant pel bé del municipi. Sempre hem estat valents i hem dit la veritat. Malauradament no tothom ha actuat així, i molts dels projectes que vam iniciar des d’Esquerra han estat paralitzats. Ara és el moment de reprendre la feina que va quedar truncada el juny de l’any passat, quan ens vam veure obligats a abandonar el govern.


El nostre grup aposta per una gestió municipal transparent, eficient i eficaç. La política del dia a dia que ha practicat CiU en els darrers anys, ha portat l’Ajuntament de Viladecavalls a no disposar d’un fons de projectes per sol·licitar subvencions externes per finançar l’execució de grans infraestructures, i ha deixat l’Ajuntament sense terrenys municipals per ubicar-les. Fixeu-vos: Viladecavalls té moltes places, algunes molt boniques, però això ha hipotecat el futur del municipi. Un gran nombre de terrenys municipals s’ha ocupat amb places i no s’ha previst reservar terrenys per construir nous equipaments públics. La manca de previsió de CiU ha provocat que actualment no es disposi de terrenys per ubicar, per exemple, una tercera escola que, preveient el creixement de Viladecavalls segons el PGO aprovat l’any 2002, serà absolutament necessària d’aquí vuit anys.


Cal començar a treballar en previsió. En aquesta propera legislatura s’hauran d’executar grans equipaments al nostre municipi, però primer caldrà elaborar els projectes per poder demanar subvencions, aconseguir els diners que manquen per executar-los, i també caldrà fer un treball d’estudi i planificació per cercar els terrenys on ubicar aquestes infraestructures.


Cal eradicar el discurs ranci de l’enfrontament entre barris, alimentat per alguns adversaris polítics només amb finalitats purament electoralistes. Aquest discurs no ens porta enlloc com a poble. Qualsevol persona amb dos dits de front pot entendre que tenir equipaments municipals duplicats o triplicats és econòmicament inviable per un ajuntament de 7000 habitants. Cal un canvi de mentalitat per part de tothom i que el proper equip de govern assumeixi d’una vegada per totes la particular configuració de Viladecavalls i aposti per cohesionar els seus tres grans nuclis de població: Can Trias, Sant Miquel de Guanteres i el Casc Antic -entenent aquest últim nucli com una trama urbana continua des de Can Corbera fins a les Carenes de Can Turu-. Per fer-ho, des d’Esquerra ens comprometem a treballar per millorar el transport públic municipal. En aquest sentit, creiem que cal apostar amb valentia per garantir una comunicació ràpida i eficaç entre els barris, connectant els serveis i equipaments presents als diferents nuclis de població. La solució als problemes de Viladecavalls no rau en duplicar equipaments, sinó en garantir que els veïns i veïnes del municipi puguin arribar ràpidament a la Biblioteca, al CAP, als centres d’ensenyament, a l’Ajuntament, a les zones esportives, al Centre Cívic...


Un altre dels projectes que servirà per cohesionar els diversos nuclis de població que, a més, ja es troba redactat i dividit per fases d’execució, però que es va paralitzar quan vam haver de marxar del govern és el projecte dels “Camins de ronda de Viladecavalls”. Amb l’execució d’aquest projecte, vertebrarem el poble mitjançant vies per a bicicletes i vianants que uneixin tots els barris.


Vertebrar i enfortir la cohesió de Viladecavalls són grans reptes d’aquesta legislatura que és a punt de començar. Des d’Esquerra volem liderar el nou equip de govern i treballar per fer realitat el nostre projecte de poble. Fer-ho possible és ben senzill: només cal votar Esquerra Republicana de Catalunya.


PS: En relació al sabotatge a les banderoles d’Esquerra, vull agrair públicament totes les mostres de suport que hem rebut per part de molts veïns i veïnes de Viladecavalls i per part d’alguns adversaris polítics del nostre poble. Seria impossible anomenar a tothom. Moltes gràcies a tots i a totes pel vostre suport.