16 de juny 2007

Habemus Il·lustríssim

Aquest matí ha tingut lloc el ple de constitució de l’Ajuntament de Viladecavalls. No hi ha hagut sorpreses d’última hora. Fa tres setmanes, poca estona després de fer-se públics els resultats electorals, els grups de CiU i PVA ja feien el senyal de fumata blanca des del balcó de l’Ajuntament. El dilluns 28 de maig, el Diari de Terrassa ja en publicava les fotografies. Tot i que feia setmanes -potser mesos- que tenien el preacord lligat entre ambdues formacions, fins a avui no han pogut anunciar oficialment l’habemus Il·lustríssim.

Un a un, els tretze regidors i regidores de l’Ajuntament de Viladecavalls hem jurat o promès el càrrec mitjançant les fórmules legalment previstes. A continuació, s’ha procedit a l’elecció del nou alcalde. El meu vot ha estat per la millor candidata, la meva companya i cap de llista d’Esquerra, Glòria Ullés i Ros.


El discurs de la Glòria ha estat clar, contundent i sincer. Com sempre. Comparteixo plenament totes i cadascuna de les paraules que avui ha pronunciat a la sala de plens. A Esquerra no juguem brut, no fem promeses que després no podrem complir; a Esquerra anem sempre amb la veritat per davant i tenim la consciència ben tranquil·la. Desgraciadament, no tothom pot dir el mateix. Per tots aquells i aquelles que avui no heu pogut assistir al ple, o heu arribat tard i heu hagut de quedar-vos fora, a continuació us penjo la intervenció de la cap de llista d’Esquerra:


Bon dia a tots i totes,

En primer lloc felicitem a tots els nous regidors i regidores que avui s’incorporen al Consistori i els encoratgem a treballar per l’interès general del poble.

En segon lloc des d’Esquerra volem deixar clar alguns temes que han aparegut als mitjans de comunicació des del dia 28 de maig:

- Creiem que el pacte entre CiU i PVA ja estava amanit abans de les eleccions i així ho demostra la portada del Diari de Terrassa del dilluns després de les eleccions.

- L’Il·lustríssim Alcalde i el grup de CiU no han convocat a Esquerra per mantenir cap conversa.

- Com sempre, les formes de l’Il·lustríssim Alcalde són nefastes i ho faré palès amb tres exemples que han succeït aquets dies:

1) Ha suprimit els telèfons dels regidors que han perdut les eleccions sense avís previ.

2) Ha pres mesures contra militants de la nostra formació i contra les seves famílies, com la cancel·lació de la compra dels diaris i revistes que es subministraven diàriament a l’Ajuntament, la Biblioteca i el Centre Cívic.

3) Ha anul·lat la targeta d’accés a l’Ajuntament a tots els regidors de l’oposició i, si volen entrar, ho han de fer escortats per la policia local, segons explica ell mateix al Diari de Terrassa.

Demanem a l’Il·lustríssim Alcalde i al seu equip de govern, que segons ell mateix diu al diari que “ara sabrem qui mana”, que si governa ho faci per tothom, per tots i per totes, i que deixi apart temes personals. Si vol argumentar les seves decisions, que ho faci en l’àmbit estrictament polític, sense entrar en l’àmbit privat de les persones.

Ara el què cal és que compleixi el què fins ara ha promès.

Li demanem que no utilitzi el càrrec d’Alcalde per anar en contra de tota aquella persona o entitat que creu que no pensa com vostè.

En aquest moment, vostè i el seu equip de govern són i seran els únics responsables de les seves decisions, ara ja no serveixen excuses, tenen com a equip de govern una majoria amplia que els permet fer i desfer.

Ara, des de l’oposició, la nostra feina serà de control, d’una manera seriosa i contundent i, si cal, de denúncia d’actituds que excedeixin el seu càrrec.

No ho dubti, estem i estarem aquí, amb ganes de treballar per al poble, complint les nostres obligacions, però també exigint els nostres drets.

Esquerra, des de que el 2003 va obtenir representació, mai no ha donat el seu vot a un alcaldable que no fos el que presentava Esquerra. En aquesta ocasió no és diferent. Des d’Esquerra continuarem treballant pel nostre propi projecte de poble, al costat del poble amb la força que ens han donat les urnes, amb dos regidors de tretze que som a l’Ajuntament.

Des d’Esquerra li desitgem molta sort, creiem que la necessitarà. Esquerra de Viladecavalls aquesta vegada ha perdut, i nosaltres sabem perdre, però també s’ha de saber guanyar i això encara estar per demostrar. Té quatre anys; avui comença el compte enrere.

Viladecavalls, 16 de juny del 2007

No cal que hi afegeixi res més. Companyes i companys, la partida ha tornat a començar. Endavant les atxes!


PS: agraeixo al diari confidencial "La veu de Viladecavalls" que m'hagi afegit als seus enllaços viladecavallencs. Els autors d'aquest confidencial polític s'autodefineixen com "un equip humà amb ganes d'informar de tot allò que els ciutadans de Viladecavalls han de saber per conèixer millor el poble on viuen." Així doncs, jo també els enllaço al meu bloc, dins la categoria de confidencials digitals.

4 comentaris:

Guille ha dit...

no ha estat així el d'Ullastrell. Quin follon! Al final un vot en blanc de ciu ha fet que sortís la llista més votada, esquerra. Un questionable triomf amb sabor agredolç. La polèmica està servida.

Lluís Soler Turu ha dit...

Ahir al vespre l'Elisabeth em va fer un sms per informar-me del què havia passat a Ullastrell. Ja en parlarem amb calma... ànims i bona sort!

carles call ha dit...

A ullastrell em sembla que estarem distrets aquesta legislatura, a veure si algú s'anima a fer un bloc tan ben parit com aquest, així els "jubilats" de la vida politica tenim un fòrum on poder dir alguna cosa jajajajj

Lluís Soler Turu ha dit...

Doncs si, té tota la pinta que no us avorrireu... Si algú d'Ullastrell s'anima a escriure un bloc sobre política municipal i a mantenir-lo (això és el que més costa, ho dic per experiència), jo també l'aniria seguint. I per cert, gràcies pels elogis al bloc, Carles!