05 de desembre 2007

Ple novembre 2007: Premiats del mes a "qui la diu més grossa"

Seguint el concurs que vaig iniciar des d'aquest bloc el passat mes d'octubre, em disposo a guardonar els càrrecs electes guanyadors del premi "qui la diu més grossa" del passat ple de novembre. Em sap greu perquè els càrrecs de confiança que actuen com a regidors de CiU a l'ombra encara no tenen dret a veu als plens. És una pena perquè, en alguns casos, fan cara de tenir moltes coses a dir. Qui sap, potser amb el temps podran intervenir en el debat, ves a saber, a mi amb aquest equip de govern ja no m'estranya res...


Anem al gra. Aquest mes he decidit concedir dos guardons, un accèssit i un primer premi. L'accèssit se l'emporta l'Il·lustríssim Alcalde de Viladecavalls, el Sr. Homs, que va reafirmar-se amb que no compren les queixes dels regidors de l'oposició perquè "les comissions informatives estan molt ben pagades". Una frase que va ser mereixedora de premi el passat setembre, i que aquest cop només s'emporta l'accèssit. Però que consti que a partir d'ara no val repetir frases per tornar a guanyar el premi! Tothom té dret a dir "la més grossa", i repetir frases és trampa. Entesos?


Si em permeteu un incís, els regidors d'Esquerra ens queixem perquè nosaltres treballem tots dos i l'Il·lustríssim Sr. Alcalde ha agafat la mala costum de convocar les comissions informatives a les 12h del migdia. Això fa que, en el meu cas, hagi d'abandonar el meu lloc de treball una estona abans, per poder arribar puntualment a les 12h a l'ajuntament, i després marxar de Viladecavalls per tornar al laboratori, i dinar depressa i corrents per seguir treballant.


És cert, que els regidors de l'oposició tenim el dret d'abandonar el nostre lloc de treball per assistir a les comissions informatives, però les empreses també tenen el dret de descomptar-nos les hores que abandonem el nostre lloc de treball de la nostra nòmina. Així doncs, li recomano a l'Il·lustríssim Sr. Alcalde que digui les coses pel seu nom i que deixi d'explicar-nos contes de la vora del foc. Si convoca a les 12h del migdia és perquè li dóna la gana i punt. Ho fa per molestar, per venjança o per ves a saber quin motiu obscur i retorçat. Amb això no el guanya ningú.


Però si l'Il·lustríssim Sr. Alcalde s'emporta l'accèssit... Qui s'emporta el primer premi? Doncs ni més ni menys que el Sr. Griera, regidor de medi ambient, que va fer mèrits propis per guanyar-se'l a pols. A conseqüència d'aquesta nota que vaig penjar l'altre dia, el Sr. Griera em va venir a trobar abans del ple i va tenir la santa barra de dir-me que "abans d'escriure al meu bloc, m'hauria d'informar". Doncs s'ha guanyat el premi. Felicitats!


Potser algú no trobarà que sigui una gran frase. Però fixeu-vos. Si ja és lamentable haver d'aguantar que l'Il·lustríssim em digui a dos plens consecutius que perdre més de 3 hores de la meva jornada laboral està molt ben pagat, el que és indignant és que el regidor de medi ambient em digui que m'hauria d'informar abans d'escriure al meu bloc, quan aquest equip de govern ha estat una pila de mesos actuant de forma completament il·legal sense convocar cap comissió informativa, i ara que els hem obligat a convocar-les exercint el poder de la llei, ara a sobre s'han tret de la màniga que només pot assistir un únic representant d'ERC a cada comissió, així poden vetar la meva presència a la comissió informativa tècnica -on informa el Sr. Griera-, a la de ple i a la junta de portaveus. I no només s'acontenten amb això, sinó que l'equip de govern fa venir tot el seu regiment de càrrecs de confiança a totes les comissions, que n'hi ha una bona pila.


Apa doncs felicitats a tots dos, i que vagi bé el pont a qui tingui la sort de fer-ne!