29 de gener 2008

Ple extraordinari gener 2008: la Glòria fa efectiva la seva renúncia

Aquest matí he lliurat la instància al registre general de l'Ajuntament per assumir oficialment les funcions de nou portaveu d'Esquerra. Avui però, m'agradaria dedicar el meu bloc a la Glòria, penjant-vos la intervenció que va fer ahir al seu últim ple com a portaveu d'Esquerra. Com sempre, la Glòria va ser clara, directa i incisiva. Sempre seré un admirador de la seva eloqüència. Aquí teniu les seves paraules:

Deixo el meu càrrec de regidora de manera voluntària. Els meus companys ja ho sabien. Havia manifestat en diverses ocasions que creia que amb dos mandats ja n’hi havia suficient. Tot i que ha sigut una mica abans del previst, a vegades les circumstàncies fan que hagis de triar; ara és el moment d’apostar per altres projectes.


Què més es pot demanar? Ho faig de manera voluntària i amb la seguretat i tranquil·litat de que en Lluís Soler -que serà el portaveu d’Esquerra- és una persona amb una gran capacitat i compromès amb el poble, a part de ser una bona persona i un gran amic en qui hi confio plenament. No cal dir que encoratjo i animo a la Gloria Serrano, que serà la nova regidora d’Esquerra, a treballar amb la il·lusió que sempre ha demostrat.


En aquest temps he tingut l'oportunitat de conèixer bona gent situada en tots els partits polítics. També de conèixer gent capaç de qualsevol cosa, de mentir sense escrúpols, que no coneixen el que és el diàleg, que no entenen que la discussió i la discrepància enriqueixen i no són una amenaça i que les qüestions personal s’han de mantenir al marge. Gent que pensa que ells són els únics que tenen la raó, i que no entenen que cadascú de nosaltres som lliures per pensar el que vulguem. Gent que és pensa que ells són la llei. Gent capaç d’utilitzar els símbols, les creences religioses i el que faci falta per continuar tenint la cadira. Si es veritat -tal i com ells diuen- que hi ha cel, estic convençuda que ells no hi aniran. El que si espero és que el temps posi cadascú al seu lloc, és una qüestió de paciència. Són aquesta gent amb els favors als seus amics, els qui desprestigien la classe política, són ells els qui es serveixen de la política per aconseguir els seus interessos particulars. No entenen que la política ha de ser un eina per servir al poble: els polítics no som amos, som masovers, l’amo és el poble.


Potser ha estat un temps curt, 5 anys de regidora, però us puc assegurar que han estat uns anys molt intensos i emocionants. Com ja sabeu, no compta el temps que es viu, sinó amb la intensitat amb què es viu. Per mi ha estat un orgull ser regidora del meu poble, tant quan he estat a govern com a l’oposició. Penso continuar treballant per allò que crec, al costat dels companys d’Esquerra pel què calgui.

Gràcies a tots als que han dipositat la confiança en mi, a la secció local d’Esquerra, als amics que he tingut l’oportunitat de fer en aquest temps, als companys d’Esquerra de la comarca pel seu recolzament i per permetre'm ser Consellera Comarcal i, fins avui mateix, Vicepresidenta per Esquerra al Consell Comarcal del Vallès Occidental.


Gràcies als treballadors de la casa, i ho faig de manera general perquè no fos cas que els ocasioni problemes.

I, per últim, permeteu-me donar les gràcies per primera vegada de manera pública, per tots aquests anys de suport incondicional, a l’Agustí, la Berta, la Laura , la Joana i el Martí.

Moltes gràcies.

Demà més. I dijous a les 21h, ple ordinari. Us hi espero.


PS: Ahir al migdia hi va haver una manifestació contra el tancament de l'escola taller. Els números del mal govern no em quadren. I jo em segueixo preguntant: Si l'equip de govern continuarà assumint el cost del personal de l'escola taller -els famosos 130.000€- , ja que aquest personal serà reubicat en altres llocs de treball, i totes les altres despeses de l'escola taller estaven finançades amb els diners procedents de la subvenció -que aquest any no han volgut demanar, i per això haurien d'afegir 170.000€ extres-, realment valia la pena tancar l'escola taller en nom de reduir "el dèficit" si, al cap i a la fi, la despesa municipal que assumia el municipi -el personal- continua sent la mateixa després del tancament?