30 de gener 2008

Dijous 31, 21h, ple ordinari. Us el perdreu?

Tretze regidors multiplicat per 150€ d'indemnització corresponents a l’assistència al ple, fan un total de 1950€. El poble es podia haver estalviat aquests diners si la renúncia de la Glòria s'hagués fet efectiva al ple ordinari de demà al vespre. Té gràcia que el mal govern s'ompli la boca de paraules com "estalvi pressupostari", "control de la despesa", "activitat que genera dèficit", etc. i que després es gastin els diners públics amb temes com, per exemple, una nova imatge corporativa, pagant indemnitzacions per acomiadaments improcedents -la caça de bruixes continua, ara amb l'acomiadament de la tècnica d'ensenyament, Francesca Berenguer- o, com va passar dilluns a la tarda, convocant plens innecessaris.


L'Il·lustríssim i la seva majoria m'han preparat la seva particular benvinguda com a portaveu d’Esquerra: volien veure'm sol a la sala de plens. Un cop més, la covardia els ha guiat a l'hora de prendre decisions. Aquest dijous seré allà, plantant cara, defensant el projecte de poble d'Esquerra Republicana de Catalunya, controlant el mal govern amb seriositat i contundència, denunciant totes les actituds que excedeixin els seus càrrecs. No em fan cap por. Ho escric aquí, al meu bloc, per si encara no ho tenien clar.


Demà debutaré com a portaveu. La partida continua. Que es preparin.


PS-1: A principis de desembre, vaig escriure una nota comentant alguns decrets dictats per l’Il·lustríssim Alcalde en referència a la política de personal. De fet, la nota començava fent èmfasi amb l’acció de dictar decrets, una de les tasques que desenvolupa l’Il·lustríssim Sr. Homs. Repassant l’ordre del dia del ple ordinari, m’he fixat que el punt dos es torna a anomenar, simplement, “Despatx d’ofici”. Curiós, oi? A més, el verb “dictar” tampoc apareix a cap dels decrets inclosos a la documentació del ple. Encara més curiós, oi?


PS-2: Un lector m'informa que com a resultat de la manifestació de dilluns en defensa de l'Escola Taller, dos dels professors de l'Escola Taller han estat denunciats per l'Ajuntament. Aquesta és la seva democràcia.


PS-3: Us penjo l'enllaç de la crònica del Diari el Punt sobre la renúncia de la Glòria Ullés.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

La manifestació hi va haver força gent, però on ereu vosaltres com a partit de l´oposició recolzant aquesta manifestació?
No és disculpa l´hora que es va realitzar ja que tots els assistents també tenim feina i uns horaris per complir . Potser no cal tantes paraules i cal més acció.

Anònim ha dit...

Benvolgut Lluís, no tinc cap dubte què demà faràs un molt bon paper com a nou portaveu d'esquerra a l'Ajuntament. No t'hauries d'emocionar amb els comentaris de la Glòria perquè es veu d'una hora lluny que tens fusta per a continuar al capdavant de la lluita pel teu poble. Tan de bo la gent se n'adonés de qui treballa pels veïns i qui ho fa per interessos propis....
Bé, nosaltres no estem sempre d’acord amb moltes coses de política (especialment pel cantó independentista) però s’ha de dir que des del teu blog fas una feina molt profitosa per a apropar la política municipal a la gent i els teus arguments són cada dia més sòlids i ben construïts.
Jo no tinc cap dubte sobre el teu futur..., però només et demano que no deixis tampoc la química de banda, que encara hi ha experiments a fer.

Una abraçada

Le Cassoulet Toulousain

Lluís Soler Turu ha dit...

@ anònim,

T'informo que a mi ningú em va convidar a assistir a aquesta manifestació. Si algú ho hagués fet, no tinguis cap dubte que hi hauria assistit. Em sembla que tant el posicionament d'Esquerra com el meu posicionament en aquesta qüestió són clars. Ningú, i menys algú que s'amaga en l'anonimat, pot qüestionar el meu suport al conjunt de la plantilla de l'Escola Taller i a tot el seu alumnat.

Jo sóc regidor i la meva responsabilitat és passar a l'acció a nivell institucional, és a dir, a la sala de plens. Tu mateix pots venir aquesta nit al ple i seguir atentament la discussió que hi haurà sobre aquest tema.

@ Le Cassoulet Toulousain,
Tranquil. M'encanta la química, ara mateix estic atrapant CO2, hehehe. Quan tingui la primera versió de l'article enllestit, no et lliuraràs de les meves visites ;-) ja t'avisaré amb temps perquè vagis posant apunt el magret :-D

Una abraçada amic!

Anònim ha dit...

Interessant reflexió Lluís, estic totalment d'acord en que l'acció principal d'un regidor ha d'estar a la sala de plens, és més a mi em creen un cert mal rotllo els politics que sempre van al davant de totes les manifestacions, no sé si la vostra postura respecte a l'escola taller és criticable o no, però el que no em sembla el món al revés criticar que un regidor no vagi a una manifestació, no dic que no hi pugui anar, però segur que pot fer més coses des de l'ajuntament que posant-se a "l'aparador" perquè el vegin, que és en definitiva el que sembla que vagin a fer els politics en actes d'aquest tipus

salut

Lluís Soler Turu ha dit...

Carles,

Estem d'acord. Personalment, jo tinc molt clara quina és la feina que em toca fer: defensar els plantejaments polítics del nostre grup i el nostre propi model de poble. El meu àmbit principal d'acció política és l'Ajuntament, fent servir totes les eines que les lleis posen a l'abast dels grups de l'oposició. Això no vol dir que renuncii a d'altres tipus d'accions de protesta, com per exemple assistir a una manifestació, però cal mesurar molt bé si la nostra assistència a aquest tipus d'actes de protesta seria positiva, o si algú podria arribar a utilitzar políticament la nostra presència per anar en contra dels organitzadors de la protesta. Suposo que els organitzadors de la protesta van fer aquesta valoració, i potser per això no ens van avisar de la convocatòria.

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Hola Lluís,
Fa temps que et volia escriure un comentari però el volia fer de forma anònima perquè com tú ja saps, els temps que corren a Viladecavalls són de repressió, i, si parles amb noms i cognoms, pot perillar la teva integritat, la teva família,etc. No puc entendre a aquest equip de govern, tant dictatorial, tant poc govern. Quan un fa servir el poder pel poder malament, molts complexes d'inferioritat tenen els que ho fan. Fixa't en dictadors històrics (Hitler, Franco, etc)tots uns indignes com a persones. Si no ets dels seus, et marquen i a la foguera.
Viladecavalls per culpa del govern actual no va bé. La sensació que tinc és que el nostre poble depén de 7 persones (perquè ells no es cansen de dir nosaltres som 7, vosaltres 6)que únicament busquen interessos propis i no pensen que es deuen a un poble, a una gent que els hagi votat o no, tenen dret a opinar i a fer-lo lliurement.
Sempre he estat orgullosa de ser de Viladecavalls, ara, em fa pena que s'estigui convertint en un poble a on has d'anar a cavall de 7persones que no tenen sentiment de poble, em sap greu...
Per altra banda, felicitats per la teva estrena com a portaveu d'ERC, m'han dit que ho vas fer molt bé, que vas posar vermell en alguna ocasió a l'Il.lustríssim: amb els 2 camps de gespa, amb la defensa de la continuació de l'E.T., i sobretot, amb la defensa de la treballadora municipal acomiadada improcedentment, ja que l'Il.lustríssim no va saber què dir al respecte i el poc que va dir era mentida...
Jo sóc treballadora municipal d'un altre Ajuntament i vull donar el meu suport a tots els treballadors de l'Ajuntament de Viladecavalls (als acomiadats i als que segurament acomiadarant properament) ja que l'Il.lustríssim només mira pels seus interessos i imposa la Llei de si no estàs amb mí al carrer!! Quina democràcia, quina garantia de la llibertat d'expressió, de la llibertat ideològica, com està vulnerant drets fonamentals recollits a una Constitució de 1978

Ànims LLuís

Lluís Soler Turu ha dit...

Anònima,

Gràcies pels ànims i per les felicitacions. No és fàcil fer de regidor a l'oposició en aquest Ajuntament. És una situació que m'entristeix, però alhora m'empeny a seguir treballant per demostrar que hi ha altres maneres d'entendre la política municipal. No sóc d'aquells que es queden de braços plegats quan veuen situacions injustes. Contra la injustícia, és just plantar cara i lluitar per canviar les coses. Malgrat les dificultats, mirarem de tirar endavant i fer la nostra tasca el millor que puguem. Estic segur que vindran temps millors per Viladecavalls, on la gent no s'haurà d'amagar en l'anonimat per poder expressar la seva opinió lliurement, amb respecte i sense por a patir represàlies.

Salutacions!