26 de març 2008

27 de març, ple ordinari a les 21h. Te’l perdràs?

El passat 18 de desembre, us comentava les tres principals línies polítiques que es podien llegir entre les partides del pressupost municipal per l’any 2008 elaborat per l’equip de govern CiU-PVA: Més acomiadaments, més estómacs agraïts i més totxo. El temps em dóna la raó, i el ple ordinari de demà en serà una bona mostra. Fixeu-vos:


Més acomiadaments: En aquest ple es donarà comptes dels acomiadaments de la tècnica d’ensenyament Francesca Berenguer, i dels professors de l’escola taller Jesus Vela i Ignacio Torollo. La caça de bruixes continua. Amb el que portem de legislatura, han estat acomiadats fins a set treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Viladecavalls, en la majoria dels casos de forma improcedent, fet que provoca el pagament importants indemnitzacions. Bé, tampoc n’hi ha per tant: al cap i a la fi, les indemnitzacions es paguen amb diners públics però tenim la sort que a aquest Ajuntament els diners li plouen del cel i gràcies a això aquest equip de govern els pot malgastar amb el què li vingui de gust com, per exemple, acomiadant treballadors i treballadores indiscriminadament (estava fent ironia, per si no ho heu captat).


Més estómacs agraïts: Entre gener i febrer l’Il·lustríssim Alcalde –a proposta seva i de la resta de regidors i regidores del govern- ha dictat increments de plus de productivitat per a 18 treballadors i treballadores de l’Ajuntament. Segurament n’hi ha una bona colla que potser se’l mereixen, per la seva dedicació laboral al bon funcionament dels serveis municipals, però s’han ocultat els criteris d’aquests increments, i a més sobta trobar-hi també increments per a diversos càrrecs de confiança de CiU contractats per aquest Ajuntament. Sí amics i amigues, amb els nostres diners públics han decidit apujar la nòmina de tots aquells que treballen per CiU a sou del Consistori. En aquest sentit, també es va nomenar la Sra. Susanna Salvador, càrrec de confiança de l’equip de govern, com a Cap d’Àrea de Serveis a les persones. Està ben clar que aquest equip de govern sap agrair els favors prestats. Ara bé, això no és garantia de res. Avui et poden donar un plus, i demà una coça al cul. I si no, pregunteu-li, per posar només un exemple, a la Marta Miró, tècnica de comunicació acomiadada el passat juny...


Més totxo: En aquest ple tractarem diversos temes d’urbanisme ben sucosos: El pla parcial d’ampliació de Can Corbera, per construir uns 35 nous habitatges a la part baixa del Camí de Can Buixeres. La modificació puntual del PGO corresponent al sector del Bosc del Genet i Carretera d’Olesa, per donar sortida al nyap urbanístic actualment paralitzat a l’entrada del poble, i de pas donar llum verda a la construcció de nous habitatges uni i plurifamiliars (amb densitat mitja d’uns 50 habitatges/hectàrea). La modificació puntual del PGO corresponent al nou sector “Eixample de Can Trias Vell” que, amb l’excusa de reubicar les 17 famílies residents a la Tendera afectades per les obres del 4C, donarà llum verda a construir aproximadament uns 200 habitatges distribuïts entre uns 18 o 20 blocs de pisos a tocar de la carretera vella i la futura Ronda del Vallès (4C). Sembla increïble, però és la realitat. Per no parlar-vos del concurs per fer una permuta de parcel·les del nou polígon industrial a la Bòbila, els 98 habitatges del sector Can Coromines, o el projecte de nova llar d’infants que l’equip de govern ha decidit ubicar unilateralment als Pinets de les Carenes de Can Turu i, per tant, esborrar del mapa aquest espai verd emblemàtic.


Hem d’estar contents, no? Això és el que el poble va voler...