12 de març 2008

Tot el que volies saber sobre l'acord entre l'Ajuntament de Viladecavalls i Canal Català Vallès

Arran de la informació que us vaig comentar la setmana passada i d'aquesta nota publicada a la web municipal, aquest dilluns vaig presentar una instància en nom d'Esquerra sol·licitant poder consultar aquest "conveni de col·laboració" signat entre l'Ajuntament de Viladecavalls i Canal Català. Ahir dimarts em van trucar des de l'Ajunatment per comunicar-me que ja podia passar a consultar aquesta documentació. Avui al matí l'he anat a veure.


La meva sorpresa ha estat que a l'expedient no hi havia cap document titulat "conveni de col·laboració". El què hi he trobat és un "Contracte de publicitat entre l'Ajuntament de Viladecavalls i Canal Català Vallès". Em sembla que un "contracte de publicitat" no és el mateix que un "conveni de col·laboració". Si no volem faltar a la veritat, jo crec que cal dir les coses pel seu nom. No costa res fer les coses ben fetes però, com ja és habitual, l'equip de govern CiU-PVA explica només allò que li convé, encara que faltin a la veritat.


És obvi que Canal Català Vallès no és una ONG. Tothom tenim clar que es tracta d'una empresa privada i, lògicament, les empreses privades no donen serveis a canvi de res. Això del "conveni de col·laboració" entre una empresa privada i un ajuntament sonava una mica estrany. De fet, estic segur que molts lectors/es d'aquest bloc us heu preguntat quin benefici extreu Canal Català d'oferir un espai a l'Il·lustríssim i a la seva majoria dins la seva graella de programació. Doncs aquí teniu els acords del contracte de publicitat signat entre les dues parts. Jutgeu vosaltres mateixos:


1.- Canal català Vallès es compromet des de l'1 de març de 2008 fins a l'1 de març de 2009 a l'emissió de 12 programes "Fil Directe amb l'Alcalde" d'una durada de 25 minuts cadascun d'ells que comptarà amb la participació d'un representant de l'Ajuntament de Viladecavalls escollit per la pròpia entitat, on tractarà temes d'interès pels telespectadors.

2.- Canal Català Vallès es compromet des de l'1 de març de 2008 a l'1 de març de 2009 a l'emissió del programa setmanal "Ajuntaments" que cobreixi l'actualitat de Viladecavalls d'una durada aproximada de 5 minuts.

3.- L'Ajuntament de Viladecavalls es compromet a abonar mensualment la quantitat de 966,66. -€ (IVA inclòs) durant el temps de vigència del present contracte.

4.- La vigència del present contracte serà de l'1 de març de 2008 fins a l'1 de març del 2009.


Així doncs, el nostre particular "Aló presidente" només ens costarà 12.000.-€ anuals. A tots i a totes. Pagat amb els nostres diners públics. Amics i amigues, sens dubte es tracta d'una gran notícia. Ens surt molt bé de preu i, a més, cobreix una necessitat social del nostre municipi. Feia temps que les masses populars reclamaven poder escoltar els sermons de l'Il·lustríssim còmodament asseguts al sofà de casa. Res a veure amb altres activitats com l'Escola Taller (1 i 2); la continuïtat d' aquesta escola suposava una despesa massa alta i, a més, era un servei social innecessari perquè al nostre poble tot el jovent és molt llest i va a la universitat. Per si algú encara no ho ha captat, aquest paràgraf és pura ironia...


Mireu, no cal que ens hi fem mala sang. Al contrari; hem d'estar contents perquè això és el que el poble ha volgut. Us diré més, jo crec que hem d'estar tant contents com quan l'Estat Espanyol tenia un President del govern que es deia José Maria Aznar. Les formes de l'equip de govern CiU-PVA no tenen res que envejar a les d'aquell govern del PP. I si a algú l'ofenen les meves paraules, doncs ho sento molt per ells i elles, però és el que hi ha.

3 comentaris:

Manel Martinez ha dit...

Com ja vam parlar el passat diumenge, ho trobo increible! Tenim un alcalde calcat al Chavez, algú li hauria de dir en el seu programa " fil directe amb l'alcalde" allò de.... Por què no te callas?!!!! Ai no! que això del canal català es veu en pessimes condicions a Viladecavalls.
Proposo un fil directe amb l'alcalde a Radio Vila, que per alguna cosa es la radio del poble, la podem escoltar tots/es i li donariem un gir de qualitat. Encara que lo millor seria un programa on tots els regidors de l'ajuntament ( govern i oposició) tinguessin l'oportunitat de dir la seva i els ciutadans l'opció de preguntar, criticar, proposar, etc. O es que te por d'afrontar-se als ciutadans?

Anònim ha dit...

Sóc de Viladecavalls i aquest matí he llegit la notícia al Diari de Terrassa. M''ha indignat moltíssim, em sembla quelcom totalment RIDÍCUL. No entenc com es pot tenir la cara dura de fer això.. em recorda al Bender en aquell episodi de Futurama, on encarrega construir una estàtua de 100 metres d'alt, que, mentre deixa anar una temible fogonada, sentencia "ME RECORDARÉEEEEEEEEEEEEEIS!"

Sort. I per cert, jo no vaig fer cap favor a Zapatero aquest diumenge.

Lluís Soler Turu ha dit...

@ Manel,

Jo ja en tindria prou si els mitjans de comunicació municipals es regissin pels principis d'objectivitat, imparcialitat, pluralitat i veracitat de la informació. Amb aquest equip de govern no està garantit cap d'aquests valors, i tot apunta que els programes que emetrà canal català tampoc respectaran el pluralisme polític de l'Ajuntament de Viladecavalls. Il·legal? Ja ho veurem...


@ Anònim,
Les actuacions d'aquest equip de govern fan vergonya aliena. Però no ens podem desanimar: nosaltres som molts més dels que ells volen i diuen. D'aquí tres anys els ho demostrarem. Com deia aquell, sense descans i fins a la victòria sempre!