01 d’agost 2008

Tancat per vacances

Amics i amigues, espero que acabeu de passar un bon estiu. Faig una aturada necessària per descansar i carregar piles. La primera setmana de setembre reprendré l'activitat blocaire. Bones vacances a tots i totes els que tingueu la sort de fer-ne. Ens tornem a llegir ben aviat.


Però abans de tancar la paradeta, faig cinc cèntims de l'últim ple ordinari. Per segona vegada, ahir no vam poder acabar el ple. Queden per debatre totes les mocions d'Esquerra i d'ICV, i els precs i preguntes. Ahir va ser un ple intens, potser un dels més encesos de la temporada. Entre d'altres, el mal govern CiU-PVA va aprovar la seva ordenança de convivència ciutadana. Ara l'equip de govern ja concentra tots els poders: executiu, legislatiu, el control dels mitjans de comunicació i, des d'ahir, també el poder judicial. Amb aquesta ordenança, l'equip de govern ha fixat tot allò que els ciutadans de Viladecavalls poden fer, i tot allò que segons CiU-PVA es considera infracció.


També ahir al vespre es va assolir un deute viu que ja arriba al 89%. L'equip de govern va aprovar la sol·licitud d'un crèdit de 3.000.000€ per seguir amb la seva política de grans inversions. Obligats per llei a definir un pla de sanejament a 3 anys vista per eixugar el deute, està ben clar que l'equip de govern ha estirat el braç més que la màniga.


I a nivell nacional sembla que tindrem un agost mogut. Després de la publicació de les balances fiscals, que han deixat palès el tracte colonial que rebem els catalans, amb un dèficit fiscal de 2700€ per català i any amb diners que van a Espanya en forma d'impostos estatals que no tornen, s'acosta la data límit que es va fixar a l'Estatut retallat per arribar a un pacte sobre el nou model de finançament. Haurem d'estar atents als moviments polítics i al resultat d'aquestes negociacions. En bona part, del finançament de la Generalitat en depèn el nostre futur com a país.


Bon estiu. Ens retrobem a partir de l'1 de setembre!

2 comentaris:

Carles Rodríguez ha dit...

Bones Vacances Lluís!

Ens veiem el "curs vinent".


Em.. això dels sms de notícies de Viladecavalls què coi és?
Un altre conveni comunicativo-publicitari dels del nostre alcalde?

Bé, de totes formes, pel que veig el meu mòvil encara és bastant anònim. Em tranquil·litza saber-ho.

Lluís Soler Turu ha dit...

Igualment Carles!

I d'això dels sms no tinc ni la més remota idea del seu origen. Ha de ser algú molt expert en informàtica, això segur. I algú que ha tingut accés a una gran base de dades de mòbils, o que té molts bons confidents. Jo els vaig començar a rebre sense demanar-los. L'últim, durant el transcurs del ple ordinari de juliol.

En alguna altra ocasió, ja he escrit en aquest bloc la meva opinió personal sobre els anònims que empastifen la política municipal. Si algú es pensa que jo tinc alguna cosa a veure amb això dels sms del notivila o com es digui, va ben equivocat. Me'n desmarco completament.

Salut i blocs!
Bon estiu!