16 d’octubre 2008

CiU-PVA dimissió! Assetjament laboral mai més.

Aquest matí he anat a l'Ajuntament per consultar l'expedient laboral de la Sra. Francesca Berenguer. Per si algú tenia dubtes, no hi he trobat cap informe negatiu del Secretari-Interventor sobre el gravíssim desacatament a una sentència judicial que l'Il·lustríssim Alcalde ha perpetrat. Tot al contrari. El Decret d'Alcaldia amb data 3 d'octubre conté una llarga llista de fonaments de dret i jurisprudencia amb sentències del tribunal suprem que intenten disfressar aquest nou acomiadament il·legal.


Ja poden dir missa. Que l'acomiadament de la Cesca es produeix per raons objectives no s'ho creuen ni ells. I des d'Esquerra no callarem davant d'aquesta injusticia. Si el jutge ens crida a declarar, tornarem a anar als jutjats. Tantes vegades com faci falta.


Fem memòria dels fets. La Cesca treballa a l'Ajuntament des de l'any 1992. Abans del seu primer acomiadament il·legal, tenia contracte laboral indefinit, amb la plaça de tècnica d'ensenyament que va guanyar a través d'un procés selectiu. Després de 16 anys de treballar al consistori, el 23 de gener de 2008, la Cesca va ser acomiadada i va ser substituida per la Sra. Susanna Salvador Iborra, personal eventual, càrrec de confiança, contractada pel mal govern CiU-PVA. Després de presentar demanda judicial, la sentència de 16 de juny de 2008 va declarar il·legal l'acomiadament de la Cesca. Però el Decret d'Alcaldia dictat per l'Il·lustríssim el passat 3 d'octubre de 2008 diu textualment:


"Atès que a hores d'ara, resulta que a l'Ajuntament de Viladecavalls, de fet -que no de Dret- hi ha dues persones, la Sra. Susanna Salvador i la Sra. Francesca Berenguer, que realitzen les feines corresponents a les de Tècnic/a d'Ensenyament"
(...)
"PROCEDIR a l'ACOMIADAMENT per raons objectives de la Sra. FRANCESCA BERENGUER PRIEGO, per la necessitat objectivament acreditada d'amortitzar un lloc de treball de tècnic/a d'Ensenyament, al no ser necessari pel bon funcionament de la Corporació el manteniment de dos llocs de treball per la realització d'una mateixa feina, la de tècnic/a d'ensenyament, ja que el manteniment d'ambdós llocs ni es justifica des d'un punt de vista econòmic, ni tècnic ni organitzatiu"
(...)
"En el present cas, com s'ha dit, hi ha una necessitat objectivament acreditada d'amortitzar un lloc de treball, que no tan sols porta com a conseqüència el de reduir la corresponent càrrega econòmica sinó que a més no suposa limitar ni reduir la prestació del servei, doncs les funcions del tècnic d'ensenyament, justament, en base a criteris econòmics, tècnics i organitzatius, es presten per la Cap de l'Àrea de Serveis a les Persones."
(...)
"En el present cas l'Ajuntament no es pot permetre (com a gestor que és dels diners públics) tenir un execedent de mà d'obra per realitzar una mateixa i única tasca, en altres paraules, la conseqüència de que hi hagi dos treballadors en tal situació dóna lloc a l'amortització d'un dels dos llocs de treball, per tal -com també s'ha dit abans- de millorar l'organització dels recursos que disposa"
(...)
"En conclusió, tal i com queda suficientment acreditat a l'expedient, estem davant d'un suposat d'extinció d'un contracte de treball per causes objectives, consistents en la necessitat d'amortitzar un lloc de treball per tal de millorar l'organització i optimització dels recursos municipals."
(...)
"Ho mana i signa el Sr. Alcalde a Viladecavalls a 3 d'octubre de 2008"
(està signat per l'Anna Valenciano -Secretaria acc.- i per l'Il·lustríssim Sr. Sebastià Homs)


Té gracia això de "com a gestor que és dels diners públics" que han escrit al Decret. No es poden permetre excedent de mà d'obra però, per posar només un exemple, el Sr. Josep Faure es va gastar més de 1.300€ en restaurants durant l'últim semestre del 2007; jo mateix vaig trobar factures al Castell de Sant Miquel de 136,45€, al Ristol per 250€ o al Lujo Iberico per 170,77€ examinant els comptes de Viladecavalls Multigestió.


Avui és la Cesca Berenguer. Ahir van ser la Marta Miró, l'Antonio Molina, el David Calvet, el col·lectiu docent de l'Escola Taller, el Josep de Servicom... Demà pot ser qualsevol altre treballador/a de l'Ajuntament. Us recordo, per si l'heu oblidat, el pressupost per l'any 2008: Indemnitzacions 117.000€. I jo em pregunto: col·lectiu de treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Viladecavalls fins quan penseu callar? Fins quan penseu aguantar aquesta caça de bruixes? Potser demà vindran per tu. I si avui calles, demà estaràs sol.


Els culpables tenen noms i cognoms. Si encara els queda una mica d'ètica, el més assenyat que podríen fer és dimitir. Mal govern CiU-PVA, dimissió!


[Podeu llegir comentaris sobre el nou acomiadament il·legal de la Cesca aquí.]

33 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta Anna Valenciano, que vigili el que signa perquè les responsabilitats també recauen sobre ella, ja que la carta d'acomiadament la signa ella... Tot això està molt penat...

Anònim ha dit...

I perquè si com a "gestor de diners públics" tal i com diuen a l'escrit, en comptes d'acomiadar a la Cesca, perquè no acomiaden al càrrec de confiança que tal i com diuen és Cap de area (i cobrarà més que la Cesca), i aquests es poden acomiadar d'avui per demà sense cap indemnització i sense possibilitats de denúncies perquè per això són càrrecs eventuals.
Si el que volen dir és que miren pels diners de la gent del poble doncs que acomiadin al càrrec de confiança que sortirà més econòmic perqùè aquests càrrecs si t'acomiaden no poden reclamar res de res...

Anònim ha dit...

Ahora se dan cuenta de que gestionan dinero publico?? Pues que no hubieran tirado la casa por la ventana como la estan tirando, un pueblo como el nuestro no necesita 2 campos de futbol de cesped artificial, que han costado un dineral, necesitamos otras cosas antes...mejora de calles, transportes (y no solo para ir al mercadillo), guarderias, iluminacion, etc... Que verguenza

Anònim ha dit...

Us informo que mitjans de comunicació catalans i nacionals s'estan interessant per aquest tema. Conec una periodista que m'ha comentat que s'estan plantejant treure aquest tema en un programa que estan preparant sobre assetjaments laborals...
Regina, Sebastià, Paco Vega, Raso, Valero, Esperança, Santi: ja teniu el que voleu... sortireu a la premsa per ser uns maltractadors i uns assetjadors!! Fan un programa per vosaltres!!

Anònim ha dit...

La gran culpable de tot això es diu Regina Parellada i la poltrona, és la poltrona... no dimitirà per res del món

Anònim ha dit...

Com s'ha aprofitat el nostre il•lustríssim de l'Anna Valenciano -Secretaria acc. , que de secretaria res. Tenint en compte la prompte recuperació del titular de la secretaria que sinó ho tinc mal entès va començar a treballar el dilluns passat.

Anònim ha dit...

A ver hay algo que no entiendo. Significa lo mismo tecnico de educación que cap de area de las personas. Si no estoy confundido un cap de area tendrà técnicos por debajo, no? Entonces donde está el problema? Que pasa que esa cap de area solo lleva educación? Entonces para que se llama de cap de area servei a las personas...
Alguien me lo puede aclarar?

Anònim ha dit...

Y digo yo, tan dificil es entender que la plaza de tecnica d'ensenyament ES DE LA CESCA, la ganó por oposición, nadie puede quitarle la plaza y menos un cargo de confianza.
La sentencia del mes de junio lo dejaba muy claro, el problema es que se "han de leer y entender muchas páginas" y eso cuesta.
Es lamentable que un alcalde piense que está por encima de un juez, asi le van y le irán las cosas. Interpretan la ley a su conveniencia (recuerda Lluis que te dijeron que lo que se comentaba en J.P. era secreto...) afortunadamente los jueces los ponen en su lugar.
Acabará/an pagando con su patrimonio, sino, al tiempo.

Anònim ha dit...

Respecte al comentari que diu que s'han aprofitat de l'Ana Valenciano, jo penso que res de res un no signa una cosa si no vol i no està d'acord. Un tema tan important no podia esperar uns dies a la recuperació del secretari titular? Això és molt estrany? complicitat? Partidisme? por? treure profit econòmic? treure profit professional?

Anònim ha dit...

En teoria un cap d'Area crec que supervisa la feina de diversos tècnics. Si segons l'escrit el lloc de tècnica d'educació es amortitzable perquè la Susanna fa aquesta feina, podria ser que també fossin amortitzables els llocs dels tècnics de cultura, es ports, comunicació, serveis socials, etc.,?? ja que la Susanna també els faria la seva feina?? Doncs, sino és així, no "entenc" perquè només acomiaden aquesta noia...

Anònim ha dit...

En resposta al comentari del dia 16/10 a les 22:29:
La resposta es facil, pq un dia la Cesca va esmorzar amb la Gloria Ulles i el Joan Olivares...
Per l'ilustrissim l'amic dels meus enemics es el meu enemic

Anònim ha dit...

No s'enten res de res, actuar en contra d'una sentencia judicial, amb el vist i plau del secretari, regidors de gobern (Valero sindicalista alliberat)càrrecs de confiança, treballadors de l'ajuntament i el vergonyós comité que tenen, sort que vivim en un altre temps, si fòssim a finals dels trenta principis del quaranta tots els qui no pensem com l'Il.lustríssim GRAN DICTADOR seriem jutjats per un tribunal militar i els homes de confiança (botxins) executarien les sentencies.

Carles Rodríguez ha dit...

El decret és simplement al·lucinant. Crec que tots plegats (alcalde, secretària, regidors del govern...) s'han begut l'enteniment.
Al decret posa el mateix que l'alcalde va explicar a la prensa. Acomiaden a la Cesca per posar en el seu lloc a la càrrec de confiança. I es queda tan ample.
La dimissió no la aconseguirem, però no crec que calgui. Un jutge el farà fora de l'Ajuntament. Sinó temps al temps.

Tarumbaire ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el Carles... si segueix en aquesta lína l'Il.lustríssim acabarà essent inhabilitat... i a veure si llavors té "c..." de passar-se pel forro la sentència...

Anònim ha dit...

Jo no he parlat amb el David, pero no costa sapiquer el que pensa. A mes a mes tornan a tindre la mare ingresada a Mutua. Anims a tota la familia Berenguer

Anònim ha dit...

En respuesta a taumbaire.

He leído unas reflexioness de David y me conmoví. Quien quiere así a su hermana solo puede pensar una cosa y eso querido tarumbaire es facil de imaginar, al menos, esa fué mi sensación, EN NINGUN MOMENTO AFIRMO QUE LO DIGA DAVID, por si acaso...

Poe otro lado, desde aquí quiero EXPRESAR MI APOYO A TODA LA FAMILIA BERENGUER-PRIEGO, por las injurias y acoso de que estan siendo victmas. Quien daña a uno los daña a todos.

Por último quiero dedicar a mis amigos, a todos los que saben que siempre me tendrán a su lado, una frase de Martin Luther King, que encontre hace unos dias en un blogg

QUE PERSONES DOLENTES I CONFLICTES SEMPRE HAN EXISTIT I EXISTIRAN PERO QUE A ELL EL QUE MES POR LI FEIA ERA "EL SILENCI DELS BONS"

A mi también me entiendes Cesca, un beso.

BONA NIT!!!

Anònim ha dit...

Viladecavalls ha de ser coneguda per coses bones i no per coses com aquesta. Prou!!! A la gent no ens interessa que es faci mal a ningú utilitzant el nom de Viladecavalls, perquè recordeu darrerra de la paraula Ajuntament apareix seguidament Viladecavalls.

Anònim ha dit...

Tots els membres de l'equip de govern són culpables d'aquest adomiadament, i vull que quedi clar TOTS, del primer a l'últim: Sebastià Homs, Regina Parellada, Paco Vega, Antoni Raso, Esperança Peralta, Santi Griera, Antonio Valero, perquè alguns d'ells sembla com si l'acomiadament no anés amb ells, doncs sí senyors, que quedi ben clar: TOTS sou responsables, TOTS sou assetjadors/es i TOTS sou maltractadors/es. TOTS 7 SOU RESPONSABLES, i els 7 haurieu de respondre davant la justícia

Anònim ha dit...

Els càrrecs de confiança, que també són polítics, també són còmplices d'aquest fet: Toni Florido, Susanna Salvador i cóm no!! el Josep Faure, aquest inclús va sortir al Diari de Terrassa atacant directament a la treballadora municipal, o ja ens oblidem d'això???

Anònim ha dit...

I aquell noi que sempre anava darrera de l'Il.lustríssim, enganxat a ell com si fos la seva ombra, a on és ara?? L'Il.lustríssim ja no es passeja amb ell pel poble..., ja s'ha cansat de fer d'ombra, o és que l'Il.lustríssim s'ha cansat d'ell??

Anònim ha dit...

Igual que defiendo el trato vergonzoso que se le está dando a la Cesca, desde aquí quiero salir en defensa de Anabel (A. Valenciano), por los motivos que expongo:
- LOS DESPIDOS DE CESCA SON POR VOLUNTAD POLITICA, POR LO TANTO SON LOS POLITICOS QUIENES LA DESPIDEN.
- NO CREO QUE EL ESCRITO JUSTIFICANDO EL DESPIDO SEA OBRA DE ELLA, MAS BIEN CREO QUE ES OBRA DEL SECRETARIO Y QUE LO HA DEBIDO FIRMAR ELLA POR ESTAR EN ESE MOMENTO DE SECRETARIA ACCIDENTAL. DIGO QUE SUPONGO QUE LO HA REDACTADO EL SECRETARIO POR LA JURISPRUDENCIA QUE SE ADJUNTA.(Parece ser que el secretario está de baja porque se rompio un dedo en agosto, va por el ayuntamiento, hace trabajo... pero no firma).
Durante muchos años, cuando le he consultado cualquier duda a Anabel siempre me ha atendido correctísimamente, como es su obligación por ley, NO COMO OTROS QUE CON SU ACTITUD SI MERECEN SER DESPEDIDOS, TAL VEZ PORQUE ULTIMAMENTE SE EXCEDEN "CON EL BIZCOCHO".
Espero sinceramente que mis palabras no perjudiquen a Anabel.

Anònim ha dit...

Mari Pau, la funció d'un Secretari és la de donar fe de que el que s'està fent està conforme a la llei, l'acomiadament de la Cesca està totalment fora de la legalitat, i l'Anabel signa l'acomiadament de la Cesca donant conformitat a aquest acomiadament, i ja sigui Secretària accidental, en aquests moments fa les funcions de Secretària i per tant, ella té la potestat per dir que això no és legal i que no es pot fer i que ella no signa aquest document. El que li pot haver passat és que ella pensi més en mantenir el seu sou i el seu lloc de treball i no ser una Cesca més... (es veu el companyerisme) Per tant, les funcions d'un Secretari no estan ben fetes...

Lluís Soler Turu ha dit...

Abans de res, dir-vos que llegeixo tots els vostres comentaris, però que m'és impossible contestar-los tots. També us vull agrair totes les vostres aportacions i demanar-vos que no caigueu en l'insult barroer o en les acusacions sense proves.

Intentaré respondre un parell de qüestions que es plantegen en diversos comentaris:

1) Com molt bé s'ha dit, un secretari-interventor ha de vetllar pel compliment de la llei en un Ajuntament. Entenc que el procediment correcte hauria estat informar negativament que l'acomiadament de la Cesca no s'ajusta a la legalitat, ja que comporta un desacatament a una sentència judicial en ferm i, en conseqüència, no signar el citat decret d'alcaldia. Malauradament no ha estat així i, per segona vegada, haurà de ser un jutge el que vetlli pel compliment de la llei a l'Ajuntament de Viladecavalls, assenyalant-ne tots i cadascun dels culpables.

2)Els llocs de treball reservats al personal de confiança són excepcionals i la seva validesa està condicionada a que les seves
tasques es redueixin a funcions de confiança i assessorament especial. De la legislació vigent es desprèn que el personal eventual, càrrec de confiança, no pot ser nomenat per a desenvolupar tasques permanents d'activitats administratives. Per tant, si s'ha d'acomiadar algú, en cap cas ha de ser la Cesca, que va guanyar la seva plaça seguint els principis d'igualtat, mèrit i capacitat, reconeguts a la constitució espanyola, i que en cap cas es poden aplicar a la Sra. Susanna Salvador.

Moltes gràcies per seguir participant,

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo tanto contigo Lluis como con el comentario de las 18,50. Sin embargo, sin haber leído el expediente de la Cesca no creo que una persona como Anabel sea la autora del mismo. Simplemente me supo mal que de manera anónima se criticase a una trabajadora a la que considero tiene un trato exquisito con los ciudadanos.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb les acusacions al secretari/a, tenim que ser realistes i deixa de banda possibles amistats (dic possibles perquè no se quina relació tenen la Maria Pau i la secretaria acc., però vist els comentaris sembla que n'hi ha i ben bona).
Dit això, em sembla molt greu!! moltíssim que s'expedienti un agent de policia per fer la seva feina, esta clar que si un treballador de l'ajuntament no fa allò que dicta l'equip de govern (bàsicament PVA), aquest treballador passa a la llista negre (ja son uns quants, i altres que encara no sabem... de bon tros que aniran surtin).
De l'expedient de la Cesca,... en fin! es de ple coneixement que en el passat Cesca ha estat persona de confiança de l'antic alcalde, suposo que també te "muchos trapos sucios", però tot això no justifica el que esta patint, un comentari per al Homs, dels 100 treballadors que té l’ajuntament, pensa que tothom l’hi ha votat a vostè?,... no es la resposta... espero que aquest comentari no faci trontollar el lloc de ningú!
Per altre banda, crec que el proper any 2009 pot ser tempestuós a la política de Viladecavalls, “pero lo peor esta por llegar...”
Algú s'ha parat a pensar que farem d’aquí 3 anys, quan l'ajuntament estigui endeutat totalment (penseu que la piscina de Can Trias, pont de STMiquel, camps de gespa s’han pagat...? jo crec que no, tot a base de crèdits... que a la llarga sumen molts calers), amb casos fraudulents, judicis, sopars de luxe, favor a empreses de familiars directes de l’equip de govern o càrrecs de confiança... Això ho acabarà pagant tot el poble, però es clar, suposo que Homs ja no serà a Catalunya, serà ben lluny y el Sr.Paco Vega, puf! aquest no te vergonya, suposo que haurà fet mes gran el se compte corrent ... que a la fi es el que li arrossegà al mont de la política (jo he escoltat això de la seva boca, sincerament aquell dia vaig conèixer l’altre cara d’aquest senyor... desprès nomes vaig tenir que acabar de lligar el fil per donar-me quin es aquest pallo).
En definitiva, Lluís, continua amb aquesta feina que fas... però pensa que si algun dia, et tornes (espero que no), com aquesta “gentuza”, també sortiré a posar-te vermell!

Anònim ha dit...

El que em sembla indignant és que un Sr. com el Vega sigui el responsable de la policia, ell què es pensava?? que així podria controlar totes les seves "artimanyes"? Una persona que pels seus bruts negocis té causes pendents amb la justícia, amb la "claredat" que hi ha amb el tema de les parcel.les als "mercadillus" i la seva implicació!!...Què ens podiem esperar d'una persona amb aquests antecedents??? RES BO!!
Sr. Homs, si vols que els Convergents et votem les properes eleccions, buscat altres socis...
Vergonya d'altri!!

Anònim ha dit...

Jo no he escoltat de boca del Vega el comentari que es fa aqui, en canvi si he escoltat de boca del Faure referin-se al Vega "a este llenandole los bolsillos tenemos los 4 años completos"

Anònim ha dit...

Si hem de fer una llista de les coses que ha arribat a dir el Faure no acabariem mai. Aquest diu de tot i tot el que diu de l'estil de la frase anterior. Aquest és un impresentable, i en moltes coses pitjor que el Vega...

Anònim ha dit...

En un blog de recent creació, el dia 26 d'octubre, feien una comparació entre el Sr. Benach i el Faure. Només voldria fer una apuntació a aquest comentari ja que el que vull dir no m'ho han publicat a l'altre blog (el blog del tarumbaire, això que diu que no hi ha censura, ja, ja): El Sr. Benach, President del Parlament, ahir va sortir a tota la premsa nacional, va demanar disculpes públicament per si havia molestat els seus extres del cotxe oficial, i per descomptat, els ha retirat i ha tornat enrera la comanda. Recordo que és el màxim responsable de la cambra i dirigent d'ERC.
Podria fer el mateix el Faure no?? que és un simple càrrec de confiança (d'un poble de 7.000 habitants) i que, proporcionalment, ha gastat molt més. Primer podria demanar disculpes i després, tornar tots els diners que ha gastat en, no només el Lujo Ibérico, sino en molts altres restaurants, i per si algú és misserable 250€ en un sol restaurant, que preguntin als vilatants que han de fer un sobre esforç per pagar els impostos i que, a costa d'aquests, el Faure es fot les botes a tot luxe...

Anònim ha dit...

Al anónimo del 28 de octubre a las 09:14

Solo para tu consuelo, conozco a 4 personas más que no le han publicado en el otro blog.

Ya sabemos de que tendencias políticas van, pero por mucho que nos amenacen o insulten no nos harán callar.

Un saludo y ánimo Lluis.

Anònim ha dit...

Gràcies a que tú has publicat el comentari, quina casualitat!! automàticament el tarumbaire s'ha donat per al.ludit i l'ha penjat, suposo que el que vol transmetre és transparència! em ric de la seva transparència i credibilitat...

Anònim ha dit...

Paco Vega: esta en politica simplemente para llenarse los bolsillos.
Homs: simplemente el ansia de poder le puede. Fascista a la catalana, aunque esto ultimo, no se, no se... parece que ahora ha cambiado de aires y le gustan los andaluces y andaluzas...
Faure: charlatan con ansias de robarle e puesto al alcalde, y de momento a vivir del pueblo.
El resto... unos pringaos!
La oposición: (Olivares->neutro, parece que no exista)
(Socialista->si estuviera en el cargo haria lo mismo que el actual govierno)
(Soler->de momento es de los poco que se escapa) y digo esto, no porque este sea su blog, sino es la puera realidad, a pesar de tener diferencias politicas.
Lluís, para las proximas elecciones presentate por independiente, tendras mi voto sin duda, en caso contrario, no pienso votar!