20 d’octubre 2008

Abocaments il·legals de runa a Can Baiona: capítol 3

[podeu llegir el capítol 1 en aquest enllaç]

[podeu llegir el capítol 2 en aquest enllaç]


Capítol 3. Un fet inesperat


21 d’abril de 2008: Segons l'informe 54.08 de la Policia Local de Viladecavalls, l’agent 004 a les 19:00 va detectar abocaments de runa a la finca de Can Baiona, PK. 7,950 de la carretera B-120, a la part dreta anat direcció Olesa. Aquest agent no estava de servei i ho va comunicar telefònicament al seu Caporal. L’agent 004 informa que tan el Caporal de la Policia Local 008 com el propietari de la finca Sr. J.C., li van afirmar telefònicament “que tot estava en regla, que existia un projecte i el permís corresponent.” L’informe del Caporal de la policia 008 declara en un informe policial posterior que “des del primer moment que van tenir coneixement del moviment de terres esmentat, ens van comunicar des dels serveis d’urbanisme de l’Ajuntament que estaven en possessió de la llicència municipal corresponent i que, en principi tot semblava correcte.”

Vista la documentació municipal existent fins el dia 21 d’abril i tenint present la ubicació on s’han realitzat els abocaments (la part DRETA de la carretera), queda clar que algú va comunicar a la policia una informació falsa.

A 21 d'abril, no existia cap permís de l’Ajuntament, ni de la Direcció General de Carreteres, ni de la Direcció General de Medi Natural, ni del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural per realitzar abocaments de terra neta, i menys, abocaments de runa. Però és que, a més, la ubicació dels abocaments detectats per l’agent 004 no es correspon amb la que figura als plànols del projecte presentat per “Excavaciones y Transportes R.P. SL”, que sol·licitaven el permís per la part ESQUERRA de la carretera.

D'aquesta manera arribem a la segona CONCLUSIÓ:

ALGÚ VA COMUNICAR INFORMACIÓ FALSA ALS AGENTS DE LA POLICIA LOCAL, PROVOCANT QUE L’AJUNTAMENT FES LA VISTA GROSSA ALS ABOCAMENTS IL•LEGALS DE RUNA.


Una setmana més tard, SEPRONA inspecciona els abocaments.

30 d’abril de 2008: El “jefe de la sección SEPRONA, de Comandancia de la Guardia Civil de Barcelona” envia l’acta d’inspecció d’un “supuesto vertedero il•legal de tierras y escombros en la Finca de Can Baiona, km 8 de la B-120”, “según comunicación anónima de un ciudadano”. Remeten l’acta original instruïda a l’ajuntament, a efectes de coneixement.

Què diu aquesta acta? Bàsicament, 2 agents de la Guardia Civil es van personar a la finca i van observar un camió que descarregava aproximadament uns 12 o 13.000 kg de terres netes. El conductor del camió afirma que treballa per l’empresa “Excavaciones y Transportes R. P. SL”. El conductor va assegurar que l’obra es realitzava amb autorització, tan municipal com del propietari particular. La unitat de la Guardia Civil conclou que “los hechos no se ajustaban a lo comunicado.”


Ja em perdonareu, però discrepo completament de la conclusió dels agents de SEPRONA. L’Ajuntament no havia autoritzat abocar terres de cap tipus. El 14 d’abril només va autoritzar a l’esbrossada, la neteja i la retirada d’arbres fruiters de la finca rústega polígon 12 parcel•la 8, especificant que cap cas es podia modificar la topografia de la finca. Per tant, sense cap mena de dubte, es tracta d’abocaments il•legals. A més, els agents de SEPRONA no van detectar un detall molt important: els abocaments s’estaven realitzant en una parcel•la diferent a la que figura al projecte presentat per “Excavaciones y Trasnportes R.P. SL”.


Davant de tot això, arribem a una tercera CONCLUSIÓ:

L’AJUNTAMENT NO VA COMUNICAR A SEPRONA QUE ELS ABOCAMENTS DE TERRES NO ESTAVEN AUTORITZATS, PROVOCANT QUE DES DE L’AJUNTAMENT ES SEGUEIXI FENT LA VISTA GROSSA ALS ABOCAMENTS IL•LEGALS.


Dues setmanes més tard, els Mossos d'Esquadra també inspeccionen la zona afectada.


16 de maig 2008: Els Mossos d’Esquadra detecten els abocaments de terres, amb modificació de la topografia del terreny i colgament parcial del torrent de Can Baiona, ubicat a la parcel•la 1 polígon 15, i sol•liciten informació a l’Ajuntament:

- Expedient complet referent a l’expedició de la llicència urbanística per a l’execució de dita obra.
- Titular de la finca.

En aquesta sol•licitud s’adjunta un full de referència cadastral de la finca afectada i fotografies on s’observa clarament l’abocament de residus procedents de la construcció (plàstics, metalls, restes de materials d’obra...) barrejats amb la terra abocada. Les fotografies es van realitzar pels Mossos en presencia de l’inspector municipal de via pública.


i en aquest punt de la història és quan l'Ajuntament de Viladecavalls inicia un expedient sacionador... contra l'agent 004 de la Policia Local!

(continuarà)

13 comentaris:

Anònim ha dit...

És súper fort!! Sense paraules... A quins nivells de corrupció estem arribant al nostre poble??
Suposo que el propietari de les terres no estara gaire tranquil... perquè al final serà ell qui acabarà pringant... i sancions d'aquest tipus poden arribar a ser de milions d'euros... ja pot començar a fer guardiola!!
Per fer un favor, veurà com després el deixaran amb el cul en l'aire el Sr. Vega i el Sr. Homs...

Anònim ha dit...

Però el Joan Casanovas... no és el que en aquests moments fa les funcions de cap de la brigada d'obres de l'Ajuntament??
Al.lucina!!! Si és aquest...ja li val!! Aquí tothom està "emmerdat"!!

Anònim ha dit...

Em fa pena en el que s'està convertint el nostre poble en dos anys i mig de govern de l'Il.lustríssim, ja que l'Homs va fer un any de l'altre legislatura. Anyoro temps que ja formen part de la història, temps d'harmonia, de llibertat, de bon rotllo, de cordialitat, d'unió, de fer millores per tothom, de moltes coses que ara no existeixen... Quina pena!!
Ara només tenim: assetjaments, maltractaments, acomiadaments, abocaments il.legals, amiguismes, manipulacions, mentides, mal rotllo, denúncies, jutjats, expedients disciplinaris, por, amenaces, incompetents, repressió, caciquisme...PROU!! Viladecavallencs hem de dir PROU!!

Anònim ha dit...

Lluis, sacas unos temas que me están picando y no puedo hacer otra cosa que dejar un comentario.
El día 6 de mayo una persona me dijo que un camionero de Can Trias le había hecho un comentario sobre un barranco que estaban rellenando.
(Obvio los nombres ya que es un tema que se está investigando).
Lo comenté y alguien me dijo que siguio, filmó y anotó matrículas de los camiones que iban a Can Baiona. La información se ha pasado no se si a fiscalía o a una policía (no a la municipal). Supongo que estos harán una investigación competente.
El que lo debe pasar peor es el Joan Casanovas ya que al ser el propietario es el promotor y quizá confió en quien no debía.

Tarumbaire ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

POBRE ENRIC...A L'AJUNTAMENT DE VILADECAVALLS SI FAS LA FEINA MALAMENT I SI NO TAMBE

Anònim ha dit...

Aquest tarumbaire no sap llegir???
Llegeix bé els comentaris, l'anònim que parla dels dos anys i mig diu CLARAMENT que el Sr. Homs va governar un any de la legislatura anterior (el Fèlix va dimitir del seu càrrec)... Només has de fer l'esforç de llegir!!

Anònim ha dit...

El diari de Terrassa deia que el Vega et va dir mentider ja que el poli mo volia que comentesis res. Es certa l'informacio o es una mentida mes de l'equip de govern?, tenia un document signat per l'Enric Aguilar?

Anònim ha dit...

LA NOVA LLEI QUE AVUÍ S'APROVARÀ AL PARLAMENT DE L'OFICINA ANTIFRAU TINDRÀ MOLTA FEINA BEN AVIAT A VILADECAVALLS.
L'IL.LUSTRÍSSIM NO SAP ON S'HA POSAT, ES PENSA QUE PORTAR UN AJUNTAMENT ES COM DONAR CLASSE A NENS PETITS QUE NO ET QUESTIONEN RES I TOT S'HO CREUEN.
FELICITATS PEL BLOC, LLUÍS.

Lluís Soler Turu ha dit...

Moltes gràcies a tots i totes per la vostra participació, i per expressar les vostres opinions amb respecte.

En resposta a l'anònim "22 octubre, 2008 12:04", aclarir que el Sr. Vega va llegir un informe redactat per l'agent 004 on aquest policia declarava que la conversa que va mantenir amb els Mossos d'Esquadra no consta a cap informe policial i que les paraules que se li atribueixen van ser extretes de l'informe emès pel Caporal de la Policia Local. A partir d'aquesta lectura, el Sr. Vega argumenta que sóc un mentider i un manipulador, simplement perquè cito textualment un paràgraf de l'informe del caporal, on aquest declara que l’agent 004 va manifestar a la patrulla dels Mossos que "el titular de l’empresa que transporta les terres, és un tal Peña Cobos, que té la seu al Polígon Can Mir i el nostre Regidor de Governació, Paco Vega, està relacionat d’alguna manera amb aquesta empresa, o té part, o alguna cosa així".

Jo no m'invento res. Això és el què consta textualment als informes policials. I , a causa d'aquest comentari, l'agent 004 ha estat expedientat, restant pendent d'una sanció que pot arribar a ser de suspensió d'un any de sou i feina...


El més gros de tot plegat, és que la seva única defensa va ser dir-me mentider i manipulador. No tenen cap argument per desmuntar les conclusions a les quals estem arribant. Conclusions que farem arribar als diferents organismes judicials i policials competents.


Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Vamos a ver! de todos es sabido que el Sr.Paco Vega es la persona mas mafiosa de este pueblo, pero lo hemos votado no? ahi tenemos ... y otras que no se ven o que aun no se saben!

Antoni Peiruza ha dit...

Hola a todos.
Bueno parece que el tema esta caldeado, el tema de nuestro Ayuntamiento claro.
Los vertidos, que decir, ha quedado claro con el resumen de Lluis, pero no me puedo estar de hacer algún comentario al respecto.
Para el que no sea conocedor, el Sr. Paco Vega, regidor de la Policía Local de Viladecavalls, la misma que informó que todo estaba correcto con respecto a los vertidos, tiene desde hace años una empresa de transporte de tierras, es decir camiones, como los que pasaban a cientos cada día por delante de la Policía para verter en Can Baiona cuando esta hacia guardia por el hundimiento de la calle Mayor, sus camiones han sido identificados como algunos de los que pasaron para ir al vertedero ilegal.
Si se hubiera terminado el vertido, se estima que el costo de dicho trabajo ascendería a unos 800.000€, ahora ya solo hay que imaginar cual es el porcentaje que se reembolsaría la persona que tiró adelante este proyecto ilegal.
Desde aquí quisiera agradecer al ciudadano anónimo que denunció fuera del municipio el vertido, gracias a él, se impidió un monumental desastre ecológico.
Ánimo!!!, en estos momentos me viene a la mente la canción de Lluis Llach, “l´estaca”:

Si jo l'estiro fort per aquí
i
tu l'estires fort per allà,
segur que tomba, tomba, tomba,
i ens podrem alliber

Anònim ha dit...

Mai de la vida votaria a una persona com el Vega... Els que l'han votat, mal fet!!
El que més greu em sap és que fins fa quatre dies, i recalco fins fa quatre dies, encara es banagloriaba de ser afiliat al PSC, i que ell sempre seria del PSC... Ara diu que s'afiliarà a CIU... "TXAQUETERO", mentider, mafiós, mafiós i més que mafiós.
L'altre dia el vaig veure amb aquest Rubio que diuen que vol entrar al PSC... de què va?? Senyors del PSC: a aquest senyor no se li ha de donar ni el bon dia, vigileu!!