27 de novembre 2008

Avui a les 21h, ple ordinari

Escric aquesta nota ràpida només per recordar-vos que avui hi ha ple ordinari. A part de les 5 mocions sobre abocaments al terme municipal de Viladecavalls, l'ordre del dia inclou altres temes importants que també es discutiran aquesta nit. Entre els 21 punts de l'ordre del dia, m'agradaria destacar-ne alguns:


- CiU-PVA presenta una proposta de modificació del contracte d'obres per la construcció de la 1era fase de la piscina municipal ubicada a Can Trias. Recordem que el cost inicial d'aquesta inversió era de 1.306.101,05 euros, i que l'adjudicació del concurs es va aprovar per ple el passat gener de 2008. Amb la modificació presentada, incorporen una llarga llista de preus contradictoris al contracte inicial, que fan augmentar 246.841,06€ el cost inicialment previst. Es tracta d'un clar exemple de la "brillant" gestió que porten a terme els membres de CiU-PVA. Si el passat juliol vam arribar al 88% de deute, no sembla que les coses vagin per bon camí...


- L'acte de conciliació entre l'Ajunatment de Viladecavalls i la Sra. Francesca Berenguer Priego s'eleva al ple. Fa poques setmanes ja us vaig informar del segon acomiadament que havia patit aquesta treballadora, tot i la sentència judicial que condemnava l'Ajunatment a readmetre-la. Malgrat que el mal govern CiU-PVA ha intentat acomiadar-la per raons objectives amb el pagament de 31.480,80€ (20 dies per any treballat), per evitar un segon judici laboral ambdues parts han acordat el pagament de 77.000€ com a conciliació judicial. Vull fer notar al lector que en un acomiadament improcedent es paguen 45 dies per any treballat i aquest import, pel cas de la Cesca, és de 73.907,07€. A la vsita d'aquestes xifres, és evident que CiU-PVA volia fer passar bou per bestia grossa... També vull fer notar al lector que el cost total de la caça de bruixes contra la Cesca (quitança, advocats, paperassa...) s'ha pagat, integrament, amb diners de les butxaques de tots els veïns i veïnes de Viladecavalls.


- CiU-PVA presenta al ple un pla de viabilitat de l'empresa Viladecavalls Multigestió SL. Un pla que assumeix la venta de totes les promocions de pisos a 2350€/m2 + 14.000€ d'una plaça de parquing. El Sr. Faure, gerent de Multigestió, ens assegura que 2350€/m2 és el preu del cost d'execució de l'obra i que en aquesta xifra no hi han repercutit el preu del sòl... en parlarem aquesta nit.


- ICV-PSOE presenten una interessant moció al ple amb diverses mesures d'austeritat i contenció en la despesa pública per minimitzar els efectes de la crisi a l'Ajuntament. Entre d'altres mesures, proposen la congelació de les retribucions de regidors i càrrecs de confiança. El paquet de mesures és interessant, assenyat i responsable, i comptarà amb els vots favorables dels dos regidors d'Esquerra.


Aquests i d'altres temes, aquesta nit al ple. Ens hi veiem!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Dubte que aquesta colla de ineptes aprovi la congelació dels seus sous!
Es lo mínim que podriem fer, però com que no tenen vergonya...

Aixì sel's veura el pel!

maripau ha dit...

Ante todo quiero felicitarte por las intervenciones que has tenido hoy en el pleno.
He sentido indignación ante las caras despectivas que ponían algunos cargos de confianza y regidores del equipo de gobierno cuando Juan Olivares y tu, habeis hecho referencia al elevado coste de construcción de la promoción de la calle Orenetes, hacian gestos como si no supieseis de que estabais hablando. Tengo que decir a favor vuestro, que ayer un périto de una importante sociedad de tasación me informó de que el precio de coste de un bloque de pisos está entre los 800 y 1300 € por metro cuadrado. Por si la palabra de un périto y de los diversos constructores que tanto desde IC como desde ERC se han consultado no son lo suficientemente creibles ante los expertos municipales ¿?, te "engancho" la DEFINICION de vivienda concertada y los precios MAXIMOS DE VENTA extraidos directamente de la Generalitat de Catalunya:

"VIVIENDA CONCERTADA:
Las viviendas de precio concertado son viviendas que la Administración ha calificado como tales, con el objetivo de que se vendan o se alquilen a un precio inferior al de la vivienda libre pero superior al de la vivienda de protección oficial (HPO), para facilitar el acceso a colectivos con nivel de ingresos superiores a los que permite el HPO. Están regulados por ley y para acceder hay que cumplir las condiciones establecidas.

Se trata de viviendas destinadas a ser domicilio habitual, con una superficie útil máxima que no puede exceder los 90 m2 -excepto en los supuestos de familia numerosa, que entonces puede llegar a los 120 m2- y que están sujetas a una normativa propia."

.........................

"PRECIOS MAXIMOS DE VENTA:
Pla per al dret a l'habitatge 2004-2007 (prorrogat fins al 31/12/08)

MUNICIPIOS INCLUIDOS EN LA ZONA B, la correspondiente a Viladecavalls: Preu concertat: 2.183,04 € / m2 útil d'habitatge (1.091,52 €/m2 garatge i traster vinculat/s)"

......................

Y yo me hago una pregunta, si un promotor privado cuando calcula el precio de venta de una promoción lo hace sumando el coste real (repercusión del solar, proyectos, licencias, coste de la edificación, seguros, financiación...)más al menos un 10% de beneficio (y pongo poco), puede vender a 3.000 € metro cuadrado en la ciudad de Barcelona y a 2.183,04 € en Viladecavalls, ¿como es que a la empresa pública Viladecavalls Multigestio, sin contar la repercusión del solar le sale el precio de construcción a 2.350 € el metro cuadrado?. Tal vez, si hubiesen licitado la obra tal y como estipula la ley por 52 días en los boletines oficiales en que debían hacerlo, en lugar de publicarlo por tan solo 12 dias del mes de agosto(cuando la mayoría están de vacaciones), solamente en el BOP, hubiesen optado empresas de esas que aun vendiendo más barato obtienen beneficios.

Tengo que decir ante todo que me parece magnifico que se haga vivienda a precio de coste para los jovenes y otras tipificaciones de familias de Viladecavalls que no pueden acceder a la vivienda de promoción privada, pero remarco, precio de coste, sin beneficio pero también sin carga. No podemos regalar el solar ya que fué comprado con dinero de todos. Tanto los 54.000 € aprox. que costo uno de los solares más el importe de la permuta del otro. Otra cosa son los solares que recibe el Ayuntamiento procedentes de cesiones obligatorias (ya estipulado en la ley). A precio coste si, regalando dinero no. Y que conste que tengo una hija con posibilidades de optar a uno de esos pisos.

Anònim ha dit...

a l´Il.lustrissim algú li haurà de demanar responsabilitats per construir una piscina tan cara i a més desviar-se del pressupost inicial una barbaratitat. Pensem que és una piscina que només serveix per 3 mesos l´any.
- No es pot denunciar a l´ajuntament per abocaments il.legals?

Anònim ha dit...

Digamoslo claro!
La empresa que hace los pisos es de un familiar el un cargo de confianza "Toni Florido", mas claro aun?
homs y pva se estan llevando comisiones seguro!!!!

mas claro?

y lo peor, es que acosta de la gente joven que podria pagar el piso mas barato, en lugar de mas caro como sucedera!