10 d’octubre 2008

Han tornat a acomiadar la Cesca

Us penjo el comunicat conjunt d'ERC i ICV a Viladecavalls. Crec que no cal afegir-hi res més.


9 d’octubre de 2008

COMUNICAT DE PREMSA:

La treballadora municipal Francesca Berenguer ha rebut avui, 9 d’octubre, una notificació del seu acomiadament. ERC i ICV a Viladecavalls emetem aquest comunicat conjunt per denunciar públicament que aquest segon acomiadament és una prova innegable de l’assetjament laboral a aquesta treballadora practicat pels membres de l’equip de govern CiU-PVA. A més, aquest acomiadament suposa un gravíssim desacatament de la sentència judicial que el passat 16 de juny condemnava a l’Ajuntament de Viladecavalls a readmetre la treballadora.


El passat 23 de gener de 2008 es va dictar un Decret d’Alcaldia on s’acomiadava de forma improcedent a la treballadora Sra. Francesca Berenguer. Aquesta treballadora va presentar una demanda judicial contra l’Ajuntament de Viladecavalls, que es va resoldre amb la sentència emesa pel Jutjat Social nº2 de Terrassa el passat 16 de juny de 2008 on es va declarar la nul·litat d’aquest acomiadament i es va condemnar a l’Ajuntament de Viladecavalls a la readmissió de la treballadora sota les mateixes condicions anteriors a l’acomiadament i amb l’abonament dels salaris que va deixar de percebre.


Avui, 9 d’octubre, la treballadora municipal Francesca Berenguer ha rebut una notificació municipal d’acomiadament.


Davant d'aquest fet els grups municipals d’ERC i ICV a Viladecavalls manifestem:

  • Denunciem que aquest acomiadament s’ha produït exclusivament per raons polítiques i que, igual que en el primer acomiadament, no existeix cap causa objectiva que el justifiqui.

  • Denunciem que els membres de l’equip de govern CiU-PVA continuen violant els drets fonamentals d’una treballadora municipal, amb la vulneració de l’article 14 de la Constitució Espanyola.

  • Denunciem que aquest nou acomiadament improcedent forma part de la “caça de bruixes” perpetrada per l’equip de govern CiU-PVA. Aquesta forma d’actuar neix del profund ressentiment personal de l’Il·lustríssim Alcalde contra tot allò que no opini com ell, produint-se autèntics casos d’abús de poder.

  • Denunciem que els membres de l'equip de govern CiU-PVA han comès un gravíssim desacatament a la sentència judicial emesa pel Jutjat Social nº2 de Terrassa el passat 16 de juny de 2008.

  • Reprovem l’actuació de l’equip de govern CiU-PVA que ha sotmès la Sra. Francesca Berenguer a un autèntic assetjament laboral.

  • Exigim que l’Ajuntament de Viladecavalls acati la sentència judicial i que readmeti immediatament a la treballadora municipal que ha estat objecte de tracte discriminatori.

Els grups municipals d’ERC i ICV farem tot allò que sigui a les nostres mans per fer respectar els drets laborals dels treballadors i treballadores del consistori i perquè la justícia recaigui sobre els responsables d’aquest nou cas d’assetjament laboral.


Esquerra Republicana de Catalunya
Iniciativa per Catalunya - Verds

31 comentaris:

Anònim ha dit...

S'ha tornat boix?. No tenen perdo ni l'ilustrisim ni els seus complices, Regina Perellada, José Valero (sindicalista?), Antoni Raso, Esperança, Santi Griera i Francisco Vega.
Aixo es prevaricacio!!! a mes d'esquizofrenia

Anònim ha dit...

Suposo que l'Il.lustríssim i la Sra. Regina continuaran dient que no hi ha assetjament, aquests dos són el pitjor que hi ha al món!!
Espero que els surti cara la broma...
Això és intolerable!!! És indignant!
Tot l'equip de govern és responsable des de l'Il.lustríssim, la Regina, el Raso, l'Esperança, el Santi i el Paco Vega... Tots haurien de seure a la banqueta dels acusats...
Ara sí que es veu clar que hi ha assetjament...

Anònim ha dit...

I el Comitè d'empresa de l'Ajuntament no pensa fer res..??
Si no fa res perquè existeix??
Si tothom claudica seguiran fent el que volen!!
Srs. representants dels treballadors actueu com a tal, això no es pot permetre de cap de les maneres o demà sereu vosaltres els acomiadats...

Anònim ha dit...

I la meva pregunta davant la ignorancia es si aquet ajuntament te secretari municipal, perque si hi a una sentencia favorable cap al treballador el secretari entenc que hauria d'assessorar o si mes no, no permetre aquestes coses...
Suposso que a Viladecavalls no hi a secretari, aquestes funcions les deu fer el mateix alcalde que ell firma tot el que vol fer sense que ningu li digui el que es pot o no es pot fer...

Anònim ha dit...

La Regina no para de manifestar que li amargarà la vida..., que la odia i que no la suporta... això és assetjament??

Anònim ha dit...

La Regina dice cosas por el pueblo de esta trabajadora que si se pudieran grabar... el juez la metía en la carcel directamente por calumnias, falsedad, etc...
No hay derecho, este personaje, porque no se puede considerar otra cosa, es una verguenza para el pueblo. Los de can trias no la queremos ni ver, porque no sabe ni hablar...ademas de ser clasista

Anònim ha dit...

Que asco de pueblo por dios. Todos son unos mafiosos. Entre los avocamientos ilegales, los despidos improcedentes, y un largo etc... qué esta pasando? Aunque parte delpuebli que es ignorante los seguirá votando por haber hecho una picina, y dos campos de futbol... Pero...para qué sirve todo eso??

Anònim ha dit...

La susana salvador no me extraña que haga lo que sea por destacar, nunca ha destacado en nada y ahora que la hacen sentir importante es capaz de hundir y humillar a quien se le ponga por delante por tal de que a ella le pongan medallas...la trabajadora despedida seguro que tiene más capacidad que ella, seguro...

Lluís Soler Turu ha dit...

Intentaré respondre a tots els anònims amb un sol comentari:

1)Des d'Esquerra farem tot el que estigui a les nostres mans perquè la justicia recaigui sobre els membres del mal govern CiU-PVA. L'assetjament laboral a la Cesca no quedarà impune.

2)El comitè d'empresa calla, igual que callen els 7 regidors i regidores de l'equip de govern. Uns per covards, altres per complices, altres per estómacs agraïts. Qui calla hi consent. Esquerra ni callarem, ni ens quedarem de braços plegats davant d'aquesta injustícia. Però és al·lucinant que el comitè d'empresa no digui ni piu.

3)També al·lucino amb els assessors i assessores de l'Il·lustríssim Alcalde. Però he arribat a la conclusió que saben perfectament el què fan. Saben que aniran a judici i el tornaran a perdre. L'objectiu no és fer-la fora, és assetjar la Cesca fins que marxi perquè no aguanta més. Fixeu-vos que la Cesca ha de recórrer a un advocat privat cada vegada que és acomiadada. Un advocat que la Cesca paga de la seva butxaca; en canvi, l'advocat de l'Ajuntament el paguem tots i totes. Maquiavèlic? Sí, però no creieu que això és el que pensaria un maltractador?

4)També al·lucino amb l'actuació del secretari de l'Ajuntament. Si aquesta és la manera de garantir el compliment de la llei, estem ben arreglats. Jo en el seu lloc hauria informat negativament d'aquest acomiadament. Però no tinc cap esperança que ho hagi fet. Ho sabré ben aviat, quan em donin resposta a la sol·licitud de consulta de l'expedient laboral de la Cesca.

5)La Susanna Salvador és un càrrec de confiança, i la Cesca Berenguer té una plaça guanyada per examen a la plantilla de l'Ajuntament. Si hi ha duplicitat de tasques i s'ha d'acomiadar a un treballador, hauria d'haver estat la Susanna la treballadora acomiadada.


Continueu expressant el vostre rebuig. No als maltractadors. No als assetjaments laborals. Vergonya d'altri. Això és el què em produeix el mal govern CiU-PVA. Vergonya d'altri. I qui no vulgui ser còmplice, que plegui avui mateix.

Antoni Peiruza ha dit...

Mucho que hablar, que los árboles no nos impidan ver el bosque, la Chesca es una persona responsable y eficiente la conozco desde hace muchos años, siempre a trabajado por el pueblo y para el pueblo, no como los que gastan el dinero publico para resarciar su ego personal.



Sebastiá Homs y compañía están tan hundidos en follones de pleitos y dar explicaciones a los entes estatales de la Generalidad, que su frustración la pagan con los que creen y digo creen inferiores.


DESDE AQUI QUIERO HACER UNA LLAMADA A LAS CONCIENCIAS, QUE LAS HAY, DE LOS REGIDORES QUE ESTAN APOYANDO NO SOLO EL CASO DE LA CHESCA, SI NO TAMBIEN LOS OTROS CASOS TAN GRAVES QUE TENEIS......



¡¡¡¡¡¡ DECIR BASTA YA ¡¡¡¡¡¡¡¡


NO SEAIS MAS COMPLICES DEL ENDEUDAMIENTO MUNICIPAL, DE LOS VERTIDOS, DE LOS ACOSOS, DE LAS DENUNCIAS QUE TENEIS Y LAS QUE OS VIENEN......



DEBEIS SER CONCIENTES DE LO QUE ESTAIS APOYANDO......





¡¡¡¡¡¡ BASTA YA ¡¡¡¡¡¡



UNA PERSONA O DOS NO HACEN EL EQUIPO DE GOVIERNO.

Anònim ha dit...

Por aquí dicen que el Valero no està de acuerdo con el despido de la xesca, pero que le obligan a callarse y a firmar todo lo que le ponen por delante, que le sabe mal lo que le estan haciendo y que lo hacen para amargarle la vida y cansarla y que sobre todo que como el dinero no es suyo, iran a juicio tantas veces como haga falta... tela con el Valero cuando se suelta!!

Anònim ha dit...

Y de la mujer del Raso nadie habla?? Yo he oido un montón de quejas de la atención que hace esta persona y a esta no la despiden?? Porque para quien no lo sepa también trabaja en el Ayuntamiento y no veas lo borde que es y lo mal que hace su trabajo...
El Raso también tiene que callar...

Anònim ha dit...

La Susanna Salvador no necessita treballar, els que sabem una mica qui és, sabem que està aquí no per ella, sino per la família del seu marit que és la que financia bona part de la campanya electoral del partit, i cóm no!! l'Il.lustríssim ha de retornar els favors que altres li fan per poder estar a on està.
Ella està aquí gràcies a la seva família política no perquè sigui una treballadora qualificada

Anònim ha dit...

Hola Lluís i a totes les persones que escriuen comentaris.
Penso que tota aquesta ràbia i malestar pel que considero una atrocitat ha de sortir d'aquest bloc i anar allà on calgui. Per una banda als tribunals perquè és molt fort que es faci mobbing a una treballadora i que les despeses dels judicis es paguin amb diners públics. Però això també ha d'anar a la premsa i als mitjans de comunicació audivisuals i al defensor del poble si cal. Un atemptat contra l'article 14 de la constitució és mooooolt fort. Hi ha gent que no li agrada la constitució (i potser tenen raó) però el tema dels drets fonamentals està molt ben expressat. És una bogeria el que està passant. Jo aniria a la fiscalia d'anticorrupció.
Però el pitjor és que aquestes coses es veuen perquè hi ha una persona clarament identificada com a víctima... què no deu estar passant sense que la gent de Viladecavalls se n'assabenti...
Salut a tots des de França.

Anònim ha dit...

la família política de la Susanna Salvador que avala econòmicament la política del Sr. Homs i Cia és la de CIRCUTOR

Anònim ha dit...

Y del mafioso número uno de los cargos de confianza nadie dice nada?? El Faure es el primero que está a targetazo limpio a costa de nuestros impuestos, con todos los lujos, como Mario Conde... a ver si al final va acabar en el mismo hotel que éste (en la cárcel por si alguien no lo sabe)?? Todo llegarà... al tiempo...

Anònim ha dit...

Aquest missatge és pel marit de la Susanna Salvador... Carles, la teva família sempre s'ha destacat per la seva discreció i les seves bones maneres de fer... cóm permets que la teva dona es fiqui en aquest aldarull?? Això no és bo per la imatge que de vosaltres hi ha hagut de sempre a Viladecavalls...

Anònim ha dit...

Creo que este caso se podría hacer llegar de alguna manera al Síndic de Greuges, ademàs en este momento el Síndic creo que es el Rafael Ribó, una persona accesible y que se preocupa por cualquier tema que se le haga llegar, y además es de izquierdas...

Anònim ha dit...

Soy amiga de la Cesca, tuya, de "las Glorias", de Raso de Félix y de muchas otras personas de las cuales lo único que me importa es que sean buena gente y disfrutar de su compañía. No me preocupa a quien puedan votar, ni si son amigos de aquella persona que a mi no me cae bien, mis amigos están por encima de esas banalidades.
La Cesca es mi amiga, la considero una trabajadora competente, que ha hecho muchos favores a gente de dentro y de fuera del Ayuntamiento siempre que ha estado en su mano, sin pedir nada a cambio y siempre con una sonrisa en su boca.
Lo que están haciendo con ella es vergonzoso, un alcalde no puede actuar de esta manera cuando está representando a todo un pueblo, si sus actuaciones son por odio y rencor, por favor señores del equipo de gobierno, exijanle como marca la ley que responda con su patrimonio de los gastos que está generando inutilmente al municipio.
Por último Lluis, como sé que dado el carácter del ilustrísimo leerá todo lo publicado en tu blog, quiero decirte que esta semana presentamos ante el Juzgado Contencioso Administrativo demanda contra el Ajuntament de Viladecavalls, reclamando la responsabilidad patrimonial del mismo por valor de más de 200.000 € y a la vez nuestros abogados están preparando la demanda por vía penal contra Sebastia Homs (no el Ajuntament), por prevaricación y otros delitos cometidos contra Finques Viladecavalls.
DOY GRACIAS POR HABER CAMBIADO MI VOTO QUE ANTES ERA PARA C.I.U EN LAS ULTIMAS MUNICIPALES, SE ME CAERIA LA CARA DE VERGUENZA SI HUBIESE COLABORADO A LA "CORONACIÓN" DEL ILUSTRISIMO.

Anònim ha dit...

Se me ha olvidado poner una cosa en mi comentario anterior, lo añadiré ahora.
Si estuviese "EL SECRE" (con mayúsculas) esto no pasaría, "EL SECRE" como todos sabeis se llamaba JOSE MARIA CASTELLANOS. Un profesional de los pies a la cabeza y un gran hombre.

Anònim ha dit...

Mari Pau, tens tota la raó, si estigués el Castellanos moltes d'aquestes coses no passarien perquè ell feia les funcions que un Secretari Municipal ha de fer. L'actual ocupa un lloc de treball que se li fa gran...

Anònim ha dit...

Com a resposta a “anónim” del 14 d’octubre a les 21,50, que parla de fer arribar al síndic de greuges, l‘acció del molt il•lustríssim senyor Batlle, per no perdre les formes, a data d’avui m’han fet arribar un correu electronic de l’oficina del síndic, amb el seüent texte:
El passat 9 d’octubre, un col•laborador del Síndic va visitar l’Ajuntament de Viladecavalls. En el transcurs d’aquesta visita, es van comprometre a fer-nos arribar una còpia de l’escrit de resposta que asseguren haver-li fet arribar. Per aquest motiu, esperarem un termini prudencial de temps abans d’adoptar un determini al respecte. Tan aviat rebem resposta, li comunicarem immediatament.
A data 15 d’octubre evidenment, jo no tinc la resposta ni verbal ni per escrit.
No es que desconfii del síndic de grueges, desconfio molt de l’integritat moral del senyor Batlle, ja que s’atreveix a no respectar una sentencia d’un jutge i enganyar al propi síndic de greuges.

Anònim ha dit...

Perdona Lluis, tampoco es para meternos con el pobre hombre, una de las funciones de un secretario es buscar jurisprudencia y este la busca, eso si, si lo que encuentra tiene ralación con el caso... je, je, je... in eternus
Bona nit a ti y a casi todos lus "leyentes"

Anònim ha dit...

Molts ànims a la Cesca, dir-li que no està sola, que molta gent sabem cóm és, que no es preocupi, i que també sabem cóm són el Sebastià i la Regina i que d'aquests dos només dir: d'on no n'hi ha, no raja...

Anònim ha dit...

Doncs jo només dir que si la memòria no em falla el Sr. Sebastià quan jo era jove (i ell també) estava a ERC, quina sort hem tingut!! una persona com ell no pot representar mai de la vida aquestes sigles... per ser d'ERC s'han de tenir sentiments...

Anònim ha dit...

L'anònim d'abans diu la veritat però li ha faltat dir que al Sebastià se'l va convidar a marxar del partit... (per dir-ho finament)

Anònim ha dit...

estos van a por la pasta y despues
si te he visto no me acuerdo

Anònim ha dit...

He estado leyendo todos los comentarios, y desde luego es para alucinar, aunque yo no lo hago, porque conozco bien el percal!
De momento, solo comentare que este nuevo secretario, simplemente esta esperando su jubilación, ha venido a aqui porque pagamos muy bien, demasiado bien, y simplemente le importa estar bien con el equipo de govierno, para asi poder cobrar mas... evidentemente, si estuviera Castellanos esto no pasaria (aunque todo lo que relucio no era oro).

Lluís Soler Turu ha dit...

En primer lloc volia agrair la participació de totes les persones que heu deixat comentaris. Els llegeixo tots, però donada la gran quantitat de comentaris em serà impossible contestar-los un per un.

Moltes gràcies per expressar les vostres opinions amb respecte i sense caure en l'insult barroer o les acusacions sense aportar proves.

Moltes gràcies per fer públic el vostre suport a la Cesca. Ara més que mai, necessita el recolzament de tothom. Per altra banda, he pogut comprovar que alguns membres de CiU-PVA estan molt i molt nerviosos. Potser no els fa massa gracia que aquest bloc hagi assolit 200 visites diaries...

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Des d'Ullastrell,
Realment els de Viladecavalls sempre ho feu tot més a l'engròs. Tot plegat només té un nom: el del porc ...i amb aquest sembla que no n'hi haurà prou amb SantMartí.

Els pobles, petits però dignes.
Força Vila i força a les persones de bona voluntat!!
Pere

Anònim ha dit...

Les coses sempre s'han de dir amb respecte i amb la veritat per davant, sino acabes als Jutjats i al final has d'acabar dient la veritat davant d'un jutge (que és pitjor)... Els que no respecten, insulten i acusen sense proves són uns altres... però els Jutges els posaran al seu lloc...