10 de juliol 2009

Bona Festa Major!

Ens veiem aquesta nit, en algun moment durant el cap de setmana o potser saltant amb els diables al correfoc de dilluns al vespre. A tots i totes us desitjo una molt bona Festa Major!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui es comentaba pel poble que hi ha gent que ha rebut un SMS dient: "l´alcalde paga amb diner públic factures privades". Saps Lluis a què fa referència? Tens tú constància de que algú hagi rebut aquest SMS?

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim,

Jo també vaig rebre aquest SMS, i alguns militants d'Esquerra-Viladecavalls l'hem rebut. Tal com ja vaig anotar aquí, Esquerra-Viladecavalls no tenim res a veure amb aquests missatges anònims. D'entrada que quedi clar això. Escampar rumors i amagar-se darrera d'un anònim és de gent covarda que només busca empastifar la política.


Dit això, desconec a quines factures concretes es refereixen aquests anònims. Si aquests anònims tenen coneixement d'alguna cosa irregular, enlloc d'enviar sms escampant rumors massivament, el que han de fer és anar al jutjats. Precisament això és el que vam fer Esquerra-Viladecavalls el passat març d'aquest any en un cas d'una pressumpta factura privada.


Explico el cas. En un control de factures que vaig realitzar a l'Ajuntament el passat març d'enguany, vaig detectar una pressumpta factura privada de l'Alcalde pagada amb diners públics el passat juliol de 2008, per un import de 127,04€. Esquerra-Viladecavalls vam decidir comunicar aquesta irregularitat a les autoritats judicials competents perquè determinessin si s'havia pogut incórrer en algun tipus d'infracció o delicte. El cas es va resoldre confirmant que realment es tractava d'una factura privada, però que l'alcalde havia abonat els 127,04€ durant l'abril d'aquest any 2009, 9 mesos després, i que no ho havia fet abans per descuit, al no adonar-se que s'havia facturat aquest import privat per error en mig de diverses factures municipals. El fiscal va determinar que, tot hi haver trigat 9 mesos a pagar aquesta factura privada, aquesta finalment havia estat degudament pagada per l'Alcalde i, per tant, que no hi havia voluntat de malversar cabals públics.


La intervenció d'Esquerra-Viladecavalls va servir per detectar una factura privada de l'Alcalde que va ser degudament pagada un any després. Aquesta és la tasca d'un grup de l'oposició, el control i la fiscalització a l'equip de govern.


Aquest és l'únic cas que hem detectat des d'Esquerra. Si els anònims dels SMS tenen coneixement d'algun altre cas, el que han de fer és denunciar-ho a les autoritats competents. Empastifar la política municipal amb rumors sense fonament no fa cap bé a ningú. Espero que aquests anònims reflexionin, perquè ells tampoc fan cap bé al poble, tot al contrari.

Salut i blocs!

PS: però blocs que donin la cara sense complexos i assumint les conseqüències!