01 d’octubre 2009

algunes preguntes per les quals no tinc resposta

- Quan s'acabaran les obres del pavelló?

- Es podran desencallar les obres per finalitzar el teatre ubicat al Casal Familiar, un equipament parcialment finançat amb diners públics?

- Quan valdran els pisos de promoció pública del Carrer Orenetes? I els de l'Avinguda Barcelona?

- Com està la situació de les obres paralitzades de l'entrada del casc antic?

- Viladecavalls va tancar l’agost amb 497 persones a l’atur. Quines mesures ha pres l'equip de govern a nivell local per donar resposta a aquesta greu situació?

- Quin és el deute real de l'Ajuntament? Com es pensa eixugar? Apujant més les ordenances i la pressió fiscal a la gent?

- Quan acabarà la reparació del Carrer Major?


Són algunes de les qüestions que em ronden pel cap mentre vaig avançant en l'escriptura de la tesi.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest és el llegat de l'anterior alcalde junt a la bona feina de les dugues "efes", una d'elles desapareguda i l'altre de primer tinent d'alcalde.
Qui segueix al capdavant de l'equip de gobern municipal són els mateixos en diferent ordre.
A l'ombra el de la PVA pels "xanxullos" que ha de control.lar.
En aquest espai vull manifestar el meu desacord a l'escrit de la cunyada de l'anterior alcalde, és la seva opinió personal, jo tinc un'altre totalment contrària a la seva i no faré servir una publicació d'una associació de veïns per manifestar-ho, crec que en aquest cas va fallar la junta de l'associació o l'equip de redacció del Xafarder.

Manel Martinez ha dit...

Dificils respostes Lluís, però aviam si et puc ajudar...

Les obres del pavelló s'acabaran l'any vinent ( qüestió de campanya electoral i falta de finançament)

El teatre del Casal ( o la caixa) continuarà així fins que el Casal pugui acabar-lo. Amb una reunió de Bastim el Teatre amb la Regina ja va deixar clar que no hi havia cap possibilitat d'arribar a cap acord. Entre altres coses, i en això li donc la raó, perquè el projecte no es viable. No te cap porta per entrar escenografies ni lloc per fer vestidors. A més a més es petit. El gran problema es que aquest any hi havia les subvencions Europees per nous teatres i Viladecavalls, tot i les promeses de la Regina no ha presentat cap projecte
Finançament? possiblement pujant els impostos de les escobraries un altre 20%
El preu dels pisos no se quin serà finalment, però el mes preocupant es que si no es venen el deute de l'Ajuntament pot ser molt superior al 102% actual ( segons el Raso) i això es molt perillòs.
Per tot lo demés no tinc cap resposta, però la paciencia dels veïns té un límit que em sembla que està a puntet de vesar....
Jo et deixo una pregunta també:

- Quan serà la primera manifestació de rebuig al Govern de CIU???

maripau ha dit...

Lluis, de las preguntas que te haces solo tengo respuesta para una, la de las obras de construcciones Maiton a la entrada del pueblo. No sé si el Ayuntamiento habrá recurrido la sentencia (es de hace un mes), en ella el Juzgado Contencioso Administrativo declaraba nulo el acuerdo de la Junta de Gobierno de Marzo de 2.007 en la que se obligaba a paralizar las obras.
En relación al comentario anónimo, estoy de acuerdo, no se pueden utilizar ni las asociaciones de vecinos, ni cualquier entidad pública (incluido el Ayuntamiento) para homenajear o injuriar a nadie, menos aun con la situación actual.
Como en el Blog de Garcia Cano no se puede opinar voy a decirlo aquí. Me extraña la crítica que está haciendo sobre el tema de Sant Miquel de Toudell, habla de desconocimiento por parte del consistorio...tan solo recomendarle que se mire la revista municipal del mes de Mayo (cuando él era primer teniente de alcalde) y verá como anunciaban a todo el pueblo, no solo al consistorio ese convenio. ¿Si cuando él gobernaba era megafashión, porqué ahora no?. No lo entiendo.

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Manel,

- Amb sort, el pavelló s'acabarà l'any vinent. Com tu molt bé apuntes, és una qüestió de finançament, però també de no haver fet les coses ben fetes. La coberta del pavelló és molt bonica, però també massa cara per un ajuntament com el nostre. A més, sembla que al projecte del pavelló hi ha algunes mancances que faran augmentar el preu final de l'obra. Espero poder-ho aclarir aquesta tarda, a una "reunió de treball" (que no comissió informativa) a la qual ens ha convocat l'alcaldessa on el tema "obres de construcció del pavelló" és el primer punt de l'ordre del dia.

- Una llàstima que l'equip de govern s'hagi deixat perdre les convocatòries de subvencions per a equipaments culturals. Una autèntica llàstima.

- Completament d'acord amb el que apuntes sobre els pisos. Si el preu acaba sent, com tot apunta, excessivament elevat, els pisosno es vendran, i ja veurem què passa amb els comptes de l'empresa multigestió i de l'ajuntament. De moment, haurem d'esperar quin preu proposa l'equip de govern...

La teva també és una molt bona pregunta... Ves a saber, en aquest poble sempre passen coses imprevisibles... Algun lector futuròleg?

Salut!

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Maripau!

Estic pendent de la resposta sobre si hi ha recurs de la sentència que declarava nul aquest acord de junta de govern sobre la paralització de les obres de l'entrada del casc antic; precisament vaig formular la pregunta en aquest últim ple ordinari. Aviat ho sabré del cert.

La crítica al conveni per restaurar l'ermita de Sant Miquel de Toudell, patrimoni del romànic català, és ridícula. Justament, a l'acta del propassat ple ordinari de març de 2009 es va aprovar per unanimitat facultar a l'alcalde la signatura d'aquest conveni. Repeteixo, aprovat per unanimitat. La cultura és riquesa, i des d'Esquerra estarem sempre al costat de les polítiques per preservar el nostre patrimoni cultural. La meva sensació és que el regidor no adscrit en qüestió simplement busca crear polèmica per aparèixer als mitjans. Si vol pot seguir buscant polèmiques, però a Esquerra-Viladecavalls no ens hi trobarà.

Cuida't!