26 de gener 2010

CiU-Viladecavalls retira del ple el procediment de resolució de les factures no reconegudes

Ahir al vespre vam tenir junta de portaveus per debatre posicions prèviament al ple, i el grup municipal de CiU ens va comunicar que retiraven de l'ordre del dia els cinc punts referents a les factures no reconegudes. De fet, la seva intenció inicial era desconvocar el ple ordinari, una decisió a la qual ens vam oposar amb rotunditat. Finalment, dijous 28 hi haurà ple ordinari, tal com estava previst, però el grup municipal de CiU ha decidit retirar sis punts de l'ordre del dia.


La retirada dels cinc punts per iniciar un procediment de resolució de les factures no reconegudes per l'ajuntament, sol·licitant un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, va comptar amb el suport de la PVA i els regidors no adscrits. No crec que aquest posicionament sorprengui a ningú. Tots plegats volen posar terra sobre aquest "delicat" assumpte. CiU ens proposa una via de resolució "de negociació" entre l'Ajuntament i les empreses: els tècnics de l'Ajuntament valoraran els costos de les obres ja executades sense projecte, i CiU intentarà renegociar preus i formes de pagament amb aquestes cinc empreses. Entre tots es taparan les vergonyes d'unes obres que es van adjudicar a dit. Però nosaltres no callarem. Amb els diners públics no s'hi juga ni s'hi potineja.


Apart de la retirada dels cinc punts sobre les factures, el sisè punt retirat per CiU proposava resoldre el contracte amb Six Constructor per l'execució del pavelló municipal, però ahir l'empresa adjudicatària d'aquesta obra va presentar un "planning" de finalització de les obres pendents en un termini de nou setmanes. Ja veurem què passa, perquè l'incompliment del termini de finalització de l'obra es va superar el passat gener de 2009, tal com es va acordar al ple del 2 d'octubre de 2008. Vaja, que portem un any d'incompliment del contracte per part de l'empresa adjudicatària.


Per part nostra, des d'Esquerra presentem una moció on proposem atorgar al ple les competències per modificar partides dels pressupostos prorrogats, que en aquests moments recauen sobre l'alcaldessa. No podem confiar de cap manera en la política econòmica de CiU-Viladecavalls, desbordada per l'endeutament i instal·lada en la improvisació permanent. Aquesta moció és un instrument de control perquè CiU-Viladecavalls no condueixi aquest Ajuntament cap a una fallida econòmica.

Esquerra-Viladecavalls volem arreglar les coses.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso, com proposa el Carles d´ICV, que el que cal a més Lluis és demanar la dimissió de l´equip de govern i demanar al Consell Comarcal de CiU que posi una gestora fins al 2011.

Del contrari, el poble encara ho pagarà més car!

Fins ara faltaba 1 milió pel pressupost 2010, ara, quan es comptabilitzin aquestes factures ja en faltaran 2.

Deixaran el poble hipotecat per anys i anys

Fés costat a ICV en la seva petició!

Rosa Puigjuriol ha dit...

Poden retira de l'orde del dia aquets cinc punts, un cop se fet pública l'acta a traves de la web de l'ajuntament ?

Anònim ha dit...

- Crec que s'hauria de sol·lcitar igualment a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya que emeti el dictamen, si no com Ajuntament si com partit o partits que s'hi vulguin afegir. Algun lloc o altre és podran denunciar aquestes irregularitats.
- Quan una empresa no compleix els terminis d'execució d'obres se li ha aplicar la Penalització per incompliment del termini acordat. Això pot suposar un estalvi a l'Ajuntament.
- Crec que aixó de l'equip gestor estaria molt bé si hi hagues prou pes a l'oposició. Potser és podria conseguir via judicial.S'hauria de posar fré a aquest estirar més la maniga que el braç.
Salut

Laura ha dit...

Quina vergonya! Com no els interessa, au a treure punts de l'acta!
Penso una mica com l'anònim, ho pagarem car i ja ho estem pagant tots/es. estic indignada amb la politica que hi ha al poble on visc.

maripau ha dit...

No lo entiendo. ¿Alguien teme al dictamen de la Comissio Jurídica?, pero... si desde los propios servicios jurídicos decian que no era vinculante ¿?. Puede consultarse el acta de pleno de Mayo de 2.009.
Creo que lo lógico es solicitar dicho informe y una vez lo tengan actuar de acuerdo a sus directrices.
Deberá comprobarse también los importes declarados por esas empresas en las declaraciones trimestrales de IVA, comprobar que cumplen todos los requisitos legales necesarios para la contratación pública y si entre el importe facturado y el importe real de la obra hay una divergencia importante, que decida un Juez los importes que se deben abonar.

Anònim ha dit...

Els 2 regidors ex-PSOE al ple d´avui presentarant una moció on demanen a la Generalitat que retalli les despeses sous i càrrecs de l´administració de la Generalitat.
Seria bo que el Quico no mirés tan lluny i proposes el mateix per l´Ajuntament de Viladecavalls on la situació econòmica està "al borde del colapso", no creus Lluis?

Lluís Soler Turu ha dit...

@ Anònim 20:50,

Tal com pots llegir avui al Diari de Terrassa, ICV i Esquerra coincidim en demanar la dimissió de l'equip de govern i què una comissió gestora es posi al capdavant de l'ajuntament fins al maig de 2011.


@ Rosa,
Sí que poden. L'ordre del dia és competència d'alcaldia. Ara bé, aquests moviments de dijous poso 8 punts a l'ordre del dia, i dilluns en retiro 6, són una mostra de la incapacitat per governar de CiU-Viladecavalls, que estan instal·lats en la improvisació permanent.


@ anònim 23:01,
L'executiva d'Esquerra-Viladecavalls també creiem que és necessari sol·licitar a la Comissió Jurídica que emeti dictamen. Si CiU no ho vol demanar, ho demanarem nosaltres.


@ Laura,
Totalment d'acord.


@ Maripau,
A la vista dels fets, el que jo penso que ha passat és que "algú o alguns" han rebut "pressions" que han estat determinants per convèncer-los que el més "assenyat" era seguir ocultant aquestes factures no reconegudes. No crec que hi hagi cap més explicació.


@ anònim 07:38,
El Sr. García no pot proposar cap mesura d'aquestes a l'Ajuntament de Viladecavalls, perquè precisament mentre ell va ser alcalde accidental va contractar el Sr. Florido com a càrrec de confiança d'alcaldia. Digues-li incoherència política, digues-li contradiccions, digues-li com vulguis... Ja els coneixem.


Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Jo penso que el que esta fet ja esta, es a dir, el que esta passant ara no es culpa de la Regina, es culpa total de l'anterior alcalde i els seus dos caps de confiança!
Si, Regina, Raso,... eren regidors però dubte que estiguessim al corrent dels chanchugos de CIU+PVA.

Anònim ha dit...

Quina vergonya la d'ahir!! La senyora Alcaldessa entra a l'Ajuntament i s'enriu dels ciutadans que estàvem a la porta xiulant i demanant la dimisió del consistori municipal! Ens incita, mirant-nos de cara i fent gestos burletes. Sra. Regina sàpiga que el poble som tots. Els que paguem som tots. I jo em pregunto quina mena de conclusió en va treure vosté? Que erem uns quants amb ganes de festa? Doncs no senyora. Som famílies de Viladecavalls, amb fills que són el futur del nostre poble, i els quals no podran fer res d'adults, ja que les decisions que estant prenent vostés avui els hipotequen el futur per més de 30 anys. Volem respostes i les volem ja! Volem que acabint les obres, volem que presentint els comptes al jutjat, volem saber el deute REAL del poble i el més important, a més de la dimisió en plé del consistori, volem que no se'ns falti al respecte rient-se de nosaltres amb total impunitat. Una mica d'educació per favor, com a mínim faci veure que la te.... Familia de Viladecavalls