02 de febrer 2010

sobre la Plaça del Centenari de l'Espanyol

El passat octubre, aquest comentari anònim alertava del mal estat de la plaça del Centenari de l'Espanyol (foto):

A la Plaça del Centenari de l´Español (Cami del Bosc), des de fa més d´1 any hi ha uns veïs que han convertit aquest jardí públic en un aparcament particular: amb una excavadora han apartat la pedra amb la placa del centanari que per cert, van trencar, amb l´excavadora i amb pales han aplanat el talús i tallen les branques dels arbres a conveniència del seu aparcament. Els primers culpables són els veïns per destrossar un bé comú. Però a l´ajuntament ho saben i la policia també, i no hi fan res. Passaria el mateix si un veí de la Plaça de Can Turu aparqués al jardí? Lluís, si pots fer alguna cosa i a la vegada demanar que s´acabi d´asfaltar el Camí de Can Sanahuja i Mirador de Montserrat, hi ha uns forats que ens faran prendre-hi mal...

El passat de novembre de 2009, des del Grup Municipal d'Esquerra vam plantejar la situació al ple municipal, formulant la següent pregunta a l'equip de govern:

Volem saber si han previst fer algun tipus d'actuació a la Plaça del Centenari de l'Espanyol a les Carenes de Can Turu, que està molt malmesa a causa de l'aparcament de vehicles.

Dos mesos més tard, l'equip de govern ens ha lliurat la resposta per escrit, que us copio textualment pel vostre coneixement i efectes:

Es farà una intervenció coordinada pel servei de policia local de reforç de la senyalització de prohibició d'estacionament, un cop feta aquesta intervenció, des de l'àrea d'obres i serveis i per evitar que es tornin a estacionar vehicles s'ajardinarà la zona amb una plantació arbustiva així d'aquesta manera es garantirà el manteniment de la plaça.
El mobiliari urbà també resta pendent del manteniment que es farà en els propers dos mesos.

Ha costat uns mesos, però hem aconseguit una resposta positiva. Ara caldrà fer-ne el seguiment per comprovar el compliment d'aquests compromisos. Si teniu constància de més anomalies, només cal que em deixeu un comentari o m'envieu un correu-e.

(En properes anotacions seguiré parlant del punt de precs i preguntes del passat ple.)

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per la feina feta. Els veïns ho agraïm.
T´informarem si no cumpleixen els compromisos adquirits al respecte.

Lluís Soler Turu ha dit...

No hi ha de què :)
Ara ens toca estar atents fins que es portin a terme les actuacions de millora.

Salutacions!

Anònim ha dit...

¿No sería lógico que los vecinos que han utilizado este jardín público como parking durante más de 1 año y lo han destrozado como se ve en la foto,que incluso han puesto tierra a lo largo de todo el bordillo me imagino para subir y bajar mejor con el coche, pagaran la reconstrucción del mismo?
Dado que el ayuntamiento está tan endeudado, y ellos han tenido un comportamiento incívico destrozando un bien común del pueblo, creo que sería la mejor solución
¿Qué te parece Lluis?

Lluís Soler Turu ha dit...

L'equip de govern disposa de les eines necessàries per sancionar comportaments incívics:

- Ordenança de circulació de vianants i vehicles de Viladecavalls.

- Ordenança municipal de convivència ciutadana i d'ús dels espais públics de Viladecavalls.


Una altra cosa és que l'equip de govern tingui la valentia d'aplicar-les. El que em sobta més és que la vara de mesura sigui diferent depenent de la zona del municipi on es cometi la infracció. No és normal que es sancionin els vehicles mal estacionats d'algunes zones (mercadal, per posar un exemple) i en canvi es faci la vista grossa en d'altres zones.

Anònim ha dit...

Hola Lluis.
Tenia entès que el projecte inicial de remodelació del carrer Antoni Soler i voltants (Plan E) contemplava el soterrament dels contenidors d´escombraries, idea que em va semblar molt encertada. Però a mesura que les obre han anat avançant -molt lentament tot sigui dit de passada- he vist que això de soterrar containers no es feia. L´altra dia li vaig preguntar a un dels treballadors de l´obra i em va dir "si, estaba previsto en el proyecto inicial, iban allí -i em va senyalar la cantonada en front de l´ajuntament-pero hemos visto que no llegaba el dinero y ya se ha tenido que variar varias veces el proyecto inicial y al final no se hará". I ho vam deixar aquí.
Ara em pregunto, si hi ha un projecte inicial, dotat d´un pressupost rebut de l´Estat Central, una empresa s´ha adjudicat el concurs, entenc que ha de fer les obres segons el projecte inicial i al pressupost acordat. Com és que es modifica el projecte? Què vol dir que "no llega el dinero"?
En saps alguna cosa?
És cert o és una informació errònia del treballador de l´obra?

Anònim ha dit...

Anònim 22.30 i Lluis,

no pot ser que l´ajuntament hagi decidit modificar el projecte, elimininat coses -com lo dels contenidors soterrats- per reduír el cost i que el diferencial del diners (els rebuts del Plan E i el cost inferior de l´obra- es desviïn cap a un altra lloc per "tapar alguns dels molts forats de l´ajuntament"?
Per altra banda Lluis, saps quins són els projectes que s´han presentat pel nou plan E 2010 i quans diners es rebrant?
És veritat que part d´aquest diners es poden fer servir per pagar despesa corrent? Si és així, seria una bona ajuda per tapar el desfase del pressupost 2010 no?
Gràcies per contestar.