03 de març 2010

El Parlament dóna suport a les consultes sobre la independència

La Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí la Proposta de resolució de suport a les consultes sobre la independència presentada pel Grup Parlamentari d'Esquerra. La resolució s'ha aprovat amb esmenes transaccionades amb altres grups parlamentaris i reconeix l'esforç de la societat civil i dels partits polítics que les impulsen, hi participen i hi donen suport.D'aquesta manera, els 21 diputats independentistes han aconseguit que aquest moviment impulsat des de la societat civil hagi obtingut el suport del Parlament. Amb més diputats, estic segur que avancarem molt més ràpid en el procés d'independència del nostre país. Aquí teniu el text de la proposta aprovada:


Proposta de resolució

1. El Parlament de Catalunya ratifica de nou la vigència de la Resolució 98/III, sobre el dret a l’autodetermina­ció de la nació catalana, adoptada el 12 de desembre de 1989, així com a la Resolució 679/V, adoptada l’1 d’octubre del 1998, de ratificació de l’anterior.

2. El Parlament de Catalunya mostra el seu reconeixement a les consultes celebrades el 13 de desembre de 2009 i el 28 de febrer de 2010 a més de 250 municipis coma expressió de la voluntat de participació política de la ciutadania en la configuració del futur de Catalunya i en la reafirmació de la seva realitat nacional, i agraeix la implicació de les persones voluntàries en els municipis on s’han organitzat les consultes i a tothom que hi ha participat.

3. El Parlament de Catalunya encoratja la societat civil organitzada, els electes locals i els ciutadans i ciutadanes a títol individual en els municipis que han de celebrar consultes el proper 25 d’abril i 20 de juny a 2010 a treballar conjuntament perquè comptin de nou amb una participació important de la ciutadania.

4. El Parlament de Catalunya es ratifica en la voluntat d’emprar tots els instruments jurídics vigents i polítics necessaris per tal que el poble de Catalunya pugui exercir el dret a decidir.