11 de maig 2010

Dos anys sense Carrer Major

Aquesta nit ha fet exactament dos anys que es va produir un gran esvoranc al Carrer Major. Després de dos anys, seguim sense que la seva reparació s'hagi finalitzat. Justament, ahir al vespre hi va haver una nova reunió dels veïns i veïnes afectades on van expressar el seu malestar davant la solució "provisional" que va adoptar CiU per restablir el trànsit rodat. La pols que es genera fa que els veïns no puguin obrir les finestres, els cotxes fan saltar les pedres del carrer contra les portes dels habitatges... En paraules textuals d'un dels veïns afectats "és insuportable viure aquí".


En aquests moments, l'Ajuntament ha rebut una ajuda del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) per reparar definitivament el Carrer Major. Les obres ja s'han adjudicat a la constructora PAYBOR SL i ara el projecte es troba a exposició pública. El projecte preveu la reurbanització en plataforma única seguint l'estil actual del Carrer Antoni Soler i Hospital. La reurbanització del Carrer Major es portarà a terme des de l'encreuament amb la carretera d'Olesa fins a l'encreuament amb el Carrer Sant Josep. Des d'Esquerra reclamem un cop més l'execució immediata de la reparació definitiva del Carrer Major, i desitgem que es finalitzi el més aviat possible.


Fa aproximadament un any, els comerços afectats es queixaven que havien perdut un 25% del negoci per culpa de l'esvoranc. Ja llavors vaig destacar una de les declaracions de la presidenta de Comerç Centre Viladecavalls, Carme López, que publicava el Diari el Punt: "No ens importa qui té la culpa, volem una solució el més aviat possible". No fa falta que torni a repetir que hi estic completament d'acord. De fet, des d'Esquerra-Viladecavalls ho vam dir des del principi: reparar primer, buscar culpables després. Amb un govern responsable, avui el Carrer Major ja estaria reparat.

Esquerra-Viladecavalls volem arreglar les coses.

1 comentari:

Anònim ha dit...

ostres com passa el temps!