17 de maig 2010

Algunes qüestions que cal resoldre

- Quan s'acabarà el nou pavelló municipal?

- Quants pisos es vendran a les promocions públiques del Carrer Orenetes i de l'Avinguda Barcelona?

- Viladecavalls va tancar l’abril amb 544 persones a l’atur. Quines mesures està prenent l'equip de govern a nivell local per donar resposta a aquesta greu situació?

- Quin és el deute real de l'Ajuntament? Com es pensa eixugar? El previsible estalvi negatiu de la liquidació de l'exercici 2009 (jo calculo uns -600.000€ de diferència entre despeses i ingressos) obligarà al ple municipal a aprovar un pla de sanejament financer de l'Ajuntament de Viladecavalls?

- És legal permetre una activitat d'aparcament de camions i l'asfaltat d'un espai de 24.000m2 ubicat al costat de la deixalleria municipal i adscrit al sistema d'espais lliures i zones verdes del sector "Polígon Industrial de Can Trias", propietat de l'Ajuntament?

- Es podran desencallar les obres per finalitzar l'equipament ubicat al Casal Familiar, parcialment finançat amb diners públics, un cop demostrada la inviabilitat d'utilitzar-lo com a nou teatre? (no es va construir cap porta per entrar escenografies ni hi ha lloc per fer vestidors)

- Quan acabarà la reparació del Carrer Major?

- Com es pagaran l'any que ve els 155.000€ corresponents als sous dels professors/es de l'escola municipal de música, que aquest any 2010 l'Ajuntament pagarà amb Fons Estatals FEOSL?

- Les retallades en inversions del recent pla d'austeritat financer de l'Estat Espanyol presentat pel President Rodríguez Zapatero afectaran a les actuacions per minvar l'impacte de la construcció de la Ronda del Vallès (quart cinturó) al pas pel terme municipal de Viladecavalls?


Aquestes són algunes de les qüestions que em ronden pel cap i que, a curt i mig termini, haurem de resoldre des de l'Ajuntament de Viladecavalls. Des d'Esquerra-Viladecavalls, farem tot el possible per posar-hi remei. La gent d'Esquerra volem arreglar les coses.

7 comentaris:

... ha dit...

Déu n'hi do la de coses que teniu per arreglar! i això que Viladecavalls és petit comparat amb altres municipis !
Ànims i sort !

Rosa Puigjuriol ha dit...

Hola, l'ultima pregunta, avui el diari de Terrassa et dona la resposta en el seu pas per CAN TRIAS, la noticia surt de la assemblea que va convocar l'associació de veïns de CAN TRIAS.
I van assistir la Sra. Parellada, Sr. Parera,Sr. Vega,Sr. Rull , Sra. Puig i Sr.Casajuana.
A mi personalment amb va semblar una assemblea políticament incorrecta.

Anònim ha dit...

Lluis, estàs dient que el 2009 l´Ajuntament va tenir un dèficit de 600 Mil €? I els pressupostos del 2010 (estan aprobats?) hi havia un desfase d´1 Mil.lió d´€ i tot això sense comptabilitzar les factures irregulars que pugen més de 400 mil €? I a part Viladecavalls multigestió?
I l´Alcaldessa de "rositas" i el Raso, ai el Raso!!!..., penso que ni les "tisores del ZP" ho arraglarien tot això.

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim 15:14,

Tenint en compte que el pressupost municipal de l'any 2009 contenia 500.000€ en ingressos que eren inventats i que es van posar només per quadrar les despeses, el tancament negatiu de la liquidació de comptes, és a dir, el dèficit, era evident, almenys per nosaltres.

Portem un any avisant a CiU i als seus diversos socis d'aquesta legislatura que inventar-se ingressos per quadrar pressupostos era una IRRESPONSABILITAT en lletres majúscules.

Total, que al pressupost 2010 no els hi quadraven els números, perquè hi havien d'incloure tots els impagats de l'any 2009 i van provar de posar només ingressos reals, per això aquest desquadrament del milió d'euros. Els pressupostos del 2010 no estan aprovats, i CiU funciona amb els pressupostos prorrogats de l'any 2009.

I sí, tot això sense comptar, el més d'un milió d'euros en factures no reconegudes adjudicades durant aquesta legislatura sense seguir el procediment de contractació legalment establert a la llei de contractes del sector públic.

Doncs, ja s'ho poden fer com vulguin, però la llei reguladora d'hisendes locals obliga a presentar i aprovar un pla de sanejament si la liquidació tanca en negatiu. I aquí és on entrem com a grup de l'oposició: si la llei diu que han de presentar i aprovar un pla de sanejament financer, els forçarem a fer-ho, per impedir que CiU segueixi malbaratant els recursos públics del nostre poble.

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

i que passa amb el tema de la retallada de sous?
(on anirán a parar aquest diners?)

Joan Ramon Santesmasses ha dit...

Es podria aplicar el següent acudit:

Hi ha una persona que a la primitiva obte un premi de uns 2 milions d’euros, i el periodista l’hi fa la següent pregunta:
Que farà voste amb el premi?
Evidentment pagar uns petits deutes pendents.
I la resta?
Home, la resta que s’esperi.

Lluís Soler Turu ha dit...

Ramon, jo no ho hauria sabut explicar millor :)