01 de juny 2010

Enquestes sobre el Carrer Orenetes i el Carrer Antoni Soler Hospital

Us comunico que he penjat un parell d'enquestes a la barra lateral del bloc. La consulta planteja un parell de qüestions que continuen aixecant polèmica, després de la finalització de les obres i l'obertura al trànsit del Carrer Antoni Soler Hospital:

- Com creus que ha de ser el trànsit de vehicles al Carrer Orenetes?

- Com creus que ha de ser l'estacionament de vehicles al Carrer Antoni Soler Hospital?

Si abans de respondre, voleu consultar documentació sobre seguretat viària, us deixo un enllaç amb els dossiers tècnics de seguretat viària editats pel Servei Català de Trànsit, i concretament, em permeto recomanr-vos el nº15 que tracta el tema dels estacionaments.

Si voleu, també podeu deixar els vostres comentaris sobre el tema.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Lluis. creo que la C/Orenetes tal y como se contempla en el PGO se ha de ensanchar 3 mts. lo lógico una vez se ensanche creo que es el doble sentido, los vehiculos que van a Can Turu no atravesarian el centro. De la C/A. Soler creo que en el momento de aprobarse el proyecto se podía haber pensado un poco en el tema del estacionamiento ya que este está excesivamente limitado, siempre pensé que se haría aparcamiento en batería en ambos lados de la calle.

Anònim ha dit...

Hola Lluis,
gràcies a les teves gestions,
fa uns mesos l´Ajuntament es va comprometre en ple a arreglar la plaça del Centenari de l´Español: prohibir l´aparcament (ja s´ha fet) i enjardinar-la amb arbusives -si no recordo malament-. Això ultim no s´ha fet. La plaça seguix abandonada com sempre perquè la brigada de mantaniment de jardins ni s´hi acosta. Avui mateix, la plaça està coberta de males herbes que fa fàstic. Els veïns però, anem pagant els nostres impostos com tothom. Penso que mereixem que com a minim facin el manteniment dels espais publics. Si no per què paguem?

Unknown ha dit...

Hola Lluís,
Lògicament, és més pràctic per al poble que el c/ Orenetes sigui de doble sentit, però ningú no contempla mai tot el que hem passat els que just tenim allà la casa. Des que era un camí tallat, ple de canyes i sense asfaltar fins que el van decidir arreglar, expropiant-nos un tros de casa, malpagant com sempre. No parlem del pàrquing del Ristol, que suposadament, consta o constava fins fa poc com a zona verda.
I ara ens han de tornar a expropiar? Aquesta vegada, ens afectaria la construcció, no seria el porxo, sino la casa el que ens tirarien!!
És indignant. Es podria haver fet i pensat d'una altra manera, perquè la casa té més de 100 anys i no crec que calgui tirar-la a terra.
Ja sé que no és culpa teva, però ho havia de dir!

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Anònim,
Així va ser. Prenc bona nota de reclamar l'adequació i ajardinament de la plaça del centenari. Et mantindré informat si hi ha novetats al respecte.
Salutacions,

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Sílvia,

en primer lloc vull deixar clar que en cap moment he plantejat el tema ni la necessitat d'expropiar a ningú; tinc clar que davant de casa els teus avis el carrer s'estreny i podria ser un tram complicat per donar un vist-i-plau tècnic al doble sentit del trànsit al carrer. De tota manera, en cas que es tornés a posar el carrer de doble sentit, es podria optar per senyalitzar aquell tram com un tram de calçada estret, donant preferència de pas a un dels dos sentits (igual com passa sovint amb carreteres i carrers estrets de doble sentit que no es poden eixamplar).

Dit això, amb aquesta consulta vull que la gent pugui opinar sobre els accessos en vehicle al Casc Antic i a les Carenes de Can Turu i, concretament, sobre el sentit del trànsit al Carrer Orenetes. Crec que és bo que, abans de prendre decisions o presentar algun tipus de proposta al ple municipal, pugui recollir el màxim d'opinions al respecte.

En seguim parlant. Cuida't i fins aviat!!

Unknown ha dit...

Bona tarda Lluis , Sòc la Glòria Margarit:
Per suposat , tot i els inconvenients que el doble sentit suposi per els veins del mateix carrer Orenetes , es ben cert que la majoria en surt beneficiat , mernys trànsit al centre del poble , que recordem s´ha fet amb una velocitat de 10km/h i prioritat vianants , totalment incongruent amb el fet de fer-hi passar tot el trànsit.
L´aparcament al poble en general es mes que deficient , els veins del centre , ens veiem obligats a aparcat al descampat , on no hi ha cotxe que duri net mes d´un dia ( pols , resina dels arbres etc..)El fet que hagin tret molts llocs d´aparcament al centre encara dificulta mes el poder escollir on aparquem.Estaria be mirar d´optimitzar al màxim el lloc disponible reorganitzant-lo , ja sigui al c/Alfons Sala , com al voltant de la plaça Pere Amat( plaça que lamentablement per mi ha estat un fiasco estètic i que vulnera la memòria dels que em viscut la infantesa al voltant de les seves esplèndides moreres)
I fent un incís al aparcament , per que la policia pot aparcat on vulgui durant hores i a mi sem multa davant de casa per deixar el cotxe mentre descarrego la compra?
ja sabem que estem en crisi , pero aquestes multes no ens porten enlloc!

Anònim ha dit...

Vàries coses:
1) Carrer Orenetes, crec que seria millor de doble sentit. No es pot passar tot el trànsit i especialment de camions pel centre.
2) Multes: el Lluis ja fa temps que va avisar al respecte. Jo n´he rebut una també per mal aparcament. Lo bo del cas és que no van deixar la notificació perquè "l´agent estaba prestant un altra servei". Quan he reclamat més informació al respecte, la Senyora Alcaldessa m´ha contestat " l´agent es ratifica i per lo tant ha de pagar". Sort que "només" són 40€. Si l´agent m´arriba a denunciar per una altra cosa i un altra import, doncs igual. A pagar.
Per cert, avui he vist un vehicle de la brigada de l´ajuntament amb la matricula del darrera completament tapada. Crec que era una furgoneta Renault Express. En saps alguna cosa Lluis del per què?

Ignasi ha dit...

Hola Lluís,

En primer lloc i una vegada més, gràcies per explicar les coses tal i com són i escoltar a la gent del poble.

Trobo interessant la pregunta que fas sobre el carrer Orenetes. Si bés és cert que fa un temps aquell carrer no estava ni esfaltat, crec que, per necessitat actual de vehicles i espais que comporten gran circulació tant peatonal com de vehicles, el carrer hauria de ser de doble sentit.

A Can Turu hi ha l'escola, la biblioteca, passa l'autobús i el més greu de tot, només hi ha un carrer d'entrada i un de sortida, amb la qual cosa si hi hagués un problema al Carrer Antoni Soler i Hospital avui, tindríem que entrar pel carrer Orenetes el qual està en obres i és impossible el pas de 2 vehicles.

La manera de com fer-ho, no la sé. segurament no seria fàcil. Jo no visc al carrer Orenetes però entenc la preocupació de la gent que hi viu. Probablement el que s'hauria d'haver fet és mantenir el carrer Antoni Soler i Hospital de doble sentit, no fer tants canvis (inútils?) i d'aquesta manera mantindríem 1 entrada i 2 sortides, amb la variant que si un dia s'ha de fer alguna cosa "especial" no hi hagi cap mal de cap.

Bona nit.

Mati ha dit...

De tot el que s’ha dit m’agradaria afegir que és molt incòmode per als cotxes baixos girar cap al carrer Soler Hospital. Has de parar i vigilar, més d’un a tocat a terra. No s’ha fet perquè sigui l’única entrada cap a una part important del poble.

Per altra banda, crec que tots estarem d’acord que el centre sigui de prioritat per als vianants i no per als vehicles. Per tant com menys cotxes en aquesta zona més agradable per tots.

Potser la senyalització del tram estret del carrer Orenetes seria una opció que caldria considerar.