07 de juliol 2010

Notes ràpides sobre el ple ordinari de juny

Aquests dies estic força embolicat a la feina i no disposo de massa temps per actualitzar el bloc. Penjo només quatre apunts sobre el ple ordinari de juny:


- La moció [pdf] que vam presentar des d'Esquerra proposant restablir de forma permanent el doble sentit de circulació al Carrer Orenetes es va aprovar per unanimitat. Així doncs, després de Festa Major els vehicles que accedeixin a la zona sud del casc antic o al nucli de les Carenes de Can Turu ho podran fer tant pel Carrer Orenetes com pel Carrer Antoni Soler Hospital.


- La moció [pdf] que vam presentar des d'Esquerra demanant que des de l'Ajuntament es sol·liciti una reunió amb el Conseller Nadal i que des de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques es comprometin a augmentar la freqüència de pas dels trens que passen pel terme municipal de Viladecavalls i que tenen parada, tant a l’estació de Viladecavalls com a la de Sant Miquel de Gonteres, també es va aprovar per unanimitat. Espero que la reunió es pugui dur a terme amb celeritat i s'arribi a un compromís que haurà de tenir data de compliment.


- La tercera moció [pdf] defensada des d'Esquerra va fer pronunciar el ple de l'Ajuntament sobre manifestar el suport de l'Ajuntament a la Iniciativa Popular (IP) presentada al Parlament de Catalunya, i admesa a tràmit per la Mesa, amb la finalitat que es convoqui un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, d’acord amb la recent aprovada Llei de Consultes. La moció es va aprovar amb els vots a favor d'Esquerra i ICV, les abstencions de CiU i la PVA i el vot en contra dels dos regidors no adscrits. De totes maneres, ja veurem si la sentència del TC o el propi govern de l'Estat espanyol intenten torpedinar la Llei de Consultes declarant-la inconstitucional...


- Com ja segurament heu vist, el pavelló no s'inaugurarà per la Festa Major d'enguany. Aviat fara quatre anys quan vaig escriure aquesta nota sobre el pavelló. No vull buscar culpables, però si que em vull reafirmar en aquesta idea: penso que és molt trist que hi hagi partits polítics que posin els interessos electorals per davant dels interessos del poble. Per part meva, he fet tot el que ha estat a les meves mans perquè les obres del pavelló es finalitzessin el més aviat possible. Espero que després d'estiu es pugui començar a utilitzar aquest equipament municipal.

3 comentaris:

Ignasi ha dit...

Hola Lluís, sembla que el sentit comú en la doble circulació del carrer orenetes ha aflorat!

Lluís Soler Turu ha dit...

Així és Ignasi.
Salut i fins aviat!!

Anònim ha dit...

Se nota la solidaridad de los vecinos que para no tener que agunantar el trafico por delante su casa(SR Raso) hace que una calle que pagaron los vecinos como calle y no como carretera y que ademas regalaron tres metros de finca para que se pudiera realizar dicha calle ahora sirba para que haya quien no pase por enfrete de la vivienda que antes he mencionado y los vecinos de la calle Orenetas que son todos los del Carrer de Dalt tengan que asumir todo el trafico que los insolidarios no quieren para ellos. Lo de mas sentido comun es el 50% de trafico por cada calle y que los politicos se preocupen de hacer vias alternativas en la periferia y no dedicarse a perder el tiempo ya que solo hacen que perjudicar a los vecinos.
Dejando constancia que los camiones no pueden pasar por Antoni Soler Hospital pero tambien tienen prohibido el paso por la calle Orenetes pero esa circunstancia no se aprecia y es lo mismo que se rompa la calle por el peso. Gracias luis por tu contribucion con los vecinos de la calle Orenetas o de Dalt