10 de setembre 2010

Bona Diada!

Ben retrobats i retrobades,
Després d'un temps de desconnexió blocaire, avui reemprenc l'activitat. Espero que hagi anat bé l'estiu i que hagueu carregat piles. Aquests dies de descans m'han permès esponjar el cervell, posar el cap en guaret i preparar-lo per afrontar els reptes de futur i donar noves respostes a situacions pendents de resoldre. Amb l'arribada del mes de setembre recuperem la rutina, la normalitat i els horaris habituals, sobretot després de l'inici del nou curs escolar. Amb la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, s'enceta oficialment el nou curs polític, que enguany es presenta ben emocionant, amb dues cites electorals (nacional i municipal) que sens dubte marcaran un punt d'inflexió a la història del nostre país.


A nivell municipal, durant aquest estiu han ocorregut alguns fets que voldria destacar. Si el passat ple de juliol va finalitzar amb una pregunta del grup municipal d'Esquerra sobre els episodis de fortes pudors a algunes zones del terme municipal (sobretot als vespres), sembla que les informacions apunten que l'origen d'aquestes males olors podria ser l'abocador de Collcardús. En aquest enllaç de la web municipal hi trobareu més informació.


També hem de lamentar el robatori de gairebé 500 metres de cables de coure de 19 fanals al nostre terme municipal, i dels mecanismes interiors dels punts de llum, amb un valor aproximat de 10.000€. Els robatoris es van produir fa unes setmanes al polígon industrial Can Mitjans (al vial de sota la Sony) i al Carrer Pintor Sorolla (darrera l'escola Roc Blanc). En aquest sentit, la col·laboració ciutadana per avisar a la policia local en cas d'observar fets sospitosos en algun carrer serà essencial per prevenir possibles nous robatoris. Haurem d'estar tots i totes a l'aguait.


Una altra notícia important ha estat la confirmació de la venda de la fabrica de Sony ubicada a Viladecavalls a les empreses catalanes Ficosa i Comsa Emte. Si bé aquest traspàs assegura l'activitat industrial de la fàbrica,i això és una bona notícia, a hores d'ara encara no està clar nombre de treballadors que es mantindran en plantilla. De moment aquesta incertesa ja ha comportat una primera aturada espontània a la planta. Restarem atents a l'evolució de les negociacions desitjant que treballadors i empresaris arribin a una solució el més satisfactòria per totes les parts.



Finalment, aprofito per encoratjar-vos a commemorar demà la Diada Nacional de Catalunya, a homenatjar els defensors de les llibertats del nostre país i a reivindicar la independència de la nació catalana. Al nostre poble podem participar a la pujada al Ros per renovar la Senyera (sortida a peu a les 8:30 des de la Plaça de la Vila), a l'ofrena floral a la Plaça del Coronel Busquets i Mitjans (a les 13h) i a la hissada de la Senyera a la Plaça de la Masia de Can Turu (a les 13:30h). Com cada any, la gent d'Esquerra-Viladecavalls esperem que ens hi acompanyeu. Després de dinar, ens veiem a la manifestació a Barcelona, a les 17h, a la Plaça Urquinaona. Salut, bona Diada i visca Catalunya lliure!