13 de setembre 2010

sobre la Plaça del Centenari de l'Espanyol (II)

A principis de juny, aquest comentari anònim exposava que no s'havien complert la totalitat de les actuacions a les quals s'havia compromès l'equip de govern, en una resposta per escrit adreçada al grup d'Esquerra que podeu llegir aquí. Concretament, el comentari deia el següent:


Hola Lluis,
gràcies a les teves gestions, fa uns mesos l´Ajuntament es va comprometre en ple a arreglar la plaça del Centenari de l´Español: prohibir l´aparcament (ja s´ha fet) i enjardinar-la amb arbusives -si no recordo malament-. Això ultim no s´ha fet. La plaça seguix abandonada com sempre perquè la brigada de mantaniment de jardins ni s´hi acosta. Avui mateix, la plaça està coberta de males herbes que fa fàstic. Els veïns però, anem pagant els nostres impostos com tothom. Penso que mereixem que com a minim facin el manteniment dels espais publics. Si no per què paguem?


Després de visitar l'estat de l'esmentada plaça, des del Grup Municipal d'Esquerra vam plantejar la situació al ple municipal, formulant la següent pregunta a l'equip de govern durant el propassat ple de juny:

El passat gener se'ns va donar resposta escrita a una petició de millora de la Plaça del Centenari, on es deia que s'enjardinaria la zona amb una plantació arbustiva en un termini de dos mesos, i aquest enjardinament no s'ha dut a terme. Volem saber si es pensa realitzar i quan es portarà a terme.


El passat 29 de juliol, l'equip de govern ens va lliurar la resposta per escrit, que us copio textualment pel vostre coneixement i efectes:

Des de l'àrea d'obres i serveis es va portar a terme la següent actuació de millora a la Plaça del Centenari:
- Manteniment i desbrossada de males herbes.
- Manteniment del sauló de la plaça.
- Recol·locació del monòlit (pedra amb el nom de la plaça) que havia estat desplaçada de forma incívica.
- Adequació del talús utilitzat pels veïns com a zona d'aparcament.
- Neteja del carrer i la filera de blocs que formen el límit de la plaça per evitar l'accés a l'interior de la plaça amb vehicles (de forma incívica s'havia suavitzat l'esglaó entre la superfície del carrer i la vorada de la plaça per accedir de forma més còmoda amb els vehicles).
- La plantació arbustiva és una tasca pendent de realitzar per la brigada d'obres i serveis. Es va proposar per dissuadir que els vehicles aparquessin a l'interior de la plaça. Tot i que no s'ha portat a terme, actualment s'ha pogut comprovar que els vehicles ja no estacionen en aquesta zona.


Per tant, de la resposta de l'equip de govern es pot deduir que no tenen cap intenció a curt termini de realitzar aquesta plantació arbustiva. Sento que aquest cop la nostra reclamació no hagi sigut tan satisfactoria com la que vam realitzar a principis d'any, i que sí que va acabar amb l'estacionament de vehicles dins de la plaça.

Si teniu constància de més anomalies, només cal que deixeu un comentari o m'envieu un correu-e.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estrany hagués estat, que aquest ajuntament presidit per la Sra. Regina, cumplís alguna cosa del que es compromet.
L´1 de setembre però, no s´han oblidat de cobrar-me el rebut de l´IBI.
Ho tindrem en compte el proper Maig.

Anònim ha dit...

L'ajuntament no te diners, dubte que plantar arbres sigui una prioritat...