22 d’octubre 2010

Diumenge tothom al Teatre Grec de Barcelona!


A principis d'aquest any, us vaig presentar en aquesta nota al bloc la macroconsulta "Catalunya decideix" promoguda per Esquerra perquè els nostres electors fixessin les condicions irrenunciables per negociar un futur acord de govern a la Generalitat. Després de nou mesos recollint enquestes, aquest diumenge es faran públics els resultats de la macroconsulta en l'acte final de la campanya Catalunya Decideix.


Diumenge al matí, en Joan Puigcercós i la resta de candidats/es a les properes eleccions al Parlament donaran a conèixer els resultats de les enquestes que entre tots i totes hem anat fent aquests darrers mesos. Per tant, és el dia que donarem a conèixer les 5 condicions indispensables per formar part d'un possible Govern de la Generalitat. A aquestes cinc condicions, caldrà afegir-li la que ja va fer pública el president d'Esquerra Joan Puigcercós: Esquerra només pactarà amb qui accepti convocar un referèndum sobre el futur de Catalunya la propera legislatura; si ningú no l'accepta, Esquerra estarà a l'oposició. Ha arribat l'hora del dret a decidir i, si Esquerra és prou forta el 28N, tots els partits s'hauran de mullar.


Algú potser pensarà que això només són paraules buides. Doncs fem memòria: l'any 2003 la nostra condició irrenunciable per formar govern a la Generalitat va ser redactar i aprovar un nou text estatutari. Gràcies a la confiança que ens van fer centenars de milers de persones amb el seu vot, vam tenir la força necessaria per engegar aquell procés de nou Estatut. Avui, després de tot aquest llarg procés que va culminar amb les retallades del TC d'aquest estiu passat, una part important de la societat catalana ha pres consciència que l'encaix de Catalunya amb Espanya és impossible i que la independència nacional és l'única garantia per encarar els reptes de futur del nostre país. Gràcies a aquella condició irrenunciable d'Esquerra l'any 2003, avui estem vivint l'avenç social de l'independentisme més gran de la història recent al nostre país.


Com diu el company Tardà, la militància d'Esquerra som els camàlics de la història d'aquest país. Per això aquest cop exigim la convocatòria d'un referèndum oficial perquè el poble de Catalunya decideixi democràticament quin és l'status polític que volem per la nostra nació. Perquè Esquerra som el vot útil de l'independentisme. Si Esquerra és forta, hi haurà referèndum. I si Esquerra és forta, prioritzarem cinc compromisos més: si voleu conèixer de primera mà quines seran les condicions irrenunciables d'Esquerra per negociar un futur acord de govern, esteu convidats a venir aquest diumenge 24 d'octubre a les 11h del matí al Teatre Grec de Barcelona. Ara és l'hora de la gent valenta!