25 d’abril 2011

Comparativa de zones blaves gratuïtes d'estacionament limitat amb retllotge

Aquests dies de Setmana Santa he aprofitat per fer un petit estudi de camp en diversos municipis de Catalunya que, igual que a Viladecavalls, també tenen implantades zones blaves gratuites d'estacionament limitat amb retllotge als carrers i places principals dels nuclis antics i/o eixos comercials dels centres urbans. Us penjo unes fotografies de les diferents senyalitzacions i una breu descripció de cada cas, per facilitar la comparació entre els municipis objecte d'estudi.


1) Santpedor
Zona d'estacionament limitat al casc antic de Santpedor

- Població (2010): 7.071 habitants
- Comarca: Bages
- Temps límit màxim d'estacionament: 90 min
- Franja horària limitada: de 9h a 13h i de 17h a 20h
- Gratuït:
- Pausa per dinar: Sí, de quatre hores.
- Es pot aparcar fora de l'horari limitat:


2) El Papiol
Zona d'estacionament limitat a la plaça de l'Esglesia i nucli antic del Papiol

- Població (2010): 3.937 habitants
- Comarca: Baix Llobregat
- Temps límit màxim d'estacionament: 60 min
- Franja horària limitada: Dilluns a Divendres de 9h a 14h i de 17h a 20h. Dissabtes de 9h a 14h. Sense limitació els diumenges i festius
- Gratuït:
- Pausa per dinar: Sí, de dues hores.
- Es pot aparcar fora de l'horari limitat:


3) Ripollet
Zona d'estacionament limitat a la Rambla de Sant Jordi de Ripollet

- Població (2010): 37.151 habitants.
- Comarca: Vallès Occidental.
- Temps límit màxim d'estacionament: 60 minuts.
- Franja horària limitada: Dilluns a Divendres de 9h a 13:30h i de 16:30h a 20h. Dissabtes de 9h a 14h. Sense limitació els diumenges i festius.
- Gratuït: Sí.
- Pausa per dinar: Sí, de dues hores.
- Es pot aparcar fora de l'horari limitat: Sí.


4) Viladecavalls
Zona d'estacionament limitat a la Plaça Pere Amat de Viladecavalls

- Població (2010): 7.323 habitants
- Comarca: Vallès Occidental
- Temps límit màxim d'estacionament: 20 minuts
- Franja horària limitada: laborables de 8h a 20h. Festius de 9h a 15h.
- Pausa per dinar: No.
- Es pot aparcar fora de l'horari limitat: No.


Si comparem els casos de Santpedor, El Papiol i Ripollet amb el cas particular de Viladecavalls, trobem diferencies significatives en els temps límit màxims d'estacionament que oscil·len entre 60 i 90 minuts (a Viladecavalls només es permeten 20 minuts), en l'existència d'una franja de temps per dinar (a Viladecavalls no hi ha cap pausa al migdia) i en la possibilitat d'aparcar fora de l'horari limitat (a Viladecavalls està prohibit i comporta multes de 48€). Per tant, d'aquest estudi comparatiu es conclou que les zones d'estacionament limitat a Viladecavalls són anòmales respecte d'altres municipis catalans que també han implantat zones d'estacionament limitat i gratuït.


Sobre aquest tema ja sabem què en pensen unionistes i convergents. El bipartit es va pronunciar per escrit el passat 24 de febrer en resposta a una pregunta d'Esquerra al ple, concretament la resposta a la pregunta número 3 de la imatge: "La utilització de l'estacionament és el que es va creure convenient en el seu moment i per tant en aquests moments no hi ha reflexions"

 cliqueu per fer-la gran

Des d'Esquerra-Viladecavalls creiem que cal aplicar el sentit comú a les zones d'estacionament limitat i gratuït del casc antic de Viladecavalls: ampliarem els temps límit màxim d'estacionament a 60 minuts, incorporarem una pausa a la franja de limitiació horària per poder dinar i permetrem que es pugui aparcar fora de la franja horària limitada, com a la resta de municipis de Catalunya. Ajuda'ns a fer-ho realitat. Amb tu, fem poble!

3 comentaris:

... ha dit...

A El Papiol i a Ripollet les pauses per dinar són de 3 hores ;)

Lluís Soler Turu ha dit...

tota la raó, m'he descomptat :P

Anònim ha dit...

esta clar, aquí els veïns no comtem, peró els cuatre comerços si...Sr.Faure, qui vota son els veïns, que vagi prenen nota Cesca.