15 d’abril 2011

per un debat públic a Viladecavalls

Avui fa una setmana, la Glòria Ullés [facebook] -la nostra candidata a l'alcaldia de Viladecavalls- va enviar una carta a totes les persones candidates que es presenten a les properes eleccions municipals del 22 de maig, per proposar-los formalment la realització d'un debat públic a Viladecavalls. Després d'una setmana ja ha rebut diverses respostes, i us puc avançar que totes les respostes rebudes han estat positives. De totes maneres, encara hi ha algunes persones candidates que no s'han pronunciat al respecte.


Particularment, m'agradaria molt conèixer de primera mà les principals propostes que plantegen les diferents candidatures pel futur del nostre municipi, de quina manera pensen afrontar els reptes del proper mandat i poder contrastar directament els programes electorals dels diferents partits polítics que concorreran a les eleccions. Fa set anys que sóc regidor a Viladecavalls, molt probablement no ho seré la propera legislatura (tinc l'honor de tancar la llista d'Esquerra a Viladecavalls) i amb un debat públic podria fer-me una idea dels perfils polítics de les persones que lideraran el futur del municipi en els propers quatre anys. Després de set anys consecutius fent de regidor, de treball intens a l'ajuntament -tant a govern com a l'oposició- vetllant per l'interès general del municipi, m'agradaria molt poder assistir a un debat polític com a públic, escoltant les idees i arguments d'uns i altres. Fer possible la celebració d'aquest debat seria una molt bona manera de cloure aquesta legislatura, que al seu inici no va brillar precisament pel respecte als valors democràtics.


A continuació us copio el text de la carta [pdf] de la Glòria Ullés, que subscric completament:


Viladecavalls, 8 d’abril de 2011

Benvolgut/da candidat/a,

El desencís per la política és una realitat creixent a la nostra societat. El creixement de l’abstenció i dels vots en blanc posen de manifest una crisi de confiança en la política per una part important de la ciutadania. Particularment, el context polític viscut a Viladecavalls no ha ajudat gens a invertir aquesta tendència. Des de ja fa més de quatre anys, la nostra vila ha viscut moments convulsos, en els quals Viladecavalls ha patit moments d'alta tensió política, econòmica i social que no s'havia produït mai, en democràcia, a Viladecavalls.

Ara, i arran de les properes eleccions municipals del dia 22 de maig, els nostres convilatans i convilatanes hauran d'escollir el futur que volen per Viladecavalls, participant a les eleccions i votant la proposta política que més els satisfaci. La democràcia és el millor sistema per fer funcionar una societat. I perquè la democràcia funcioni necessita una ciutadania informada i participativa, de la mateixa manera que la ciutadania necessita uns representants polítics en qui pugui confiar. És indispensable que els partits donin veu a la ciutadania.

Des del nostre partit, Esquerra Republicana de Catalunya, creiem que a part de les persones que integren la llista, cal també tenir en compte les polítiques i propostes que cada partit planteja pel futur de la vila. Creiem que els partits polítics, fent un exercici de transparència i de sinceritat, han de fer conèixer de primera mà temes cabdals, que aquí es pot traduir en temes de com se solucionarà el dèficit que té l'ajuntament, com es planteja gestionar els serveis públics en un context de crisi que encara es mantindrà en els propers anys, o simplement quina ha de ser la política dirigida a les entitats i associacions... temes que en definitiva afectaran a la població d'una manera directa.

És per aquest motiu que des d'Esquerra–Viladecavalls proposem la celebració d’un debat públic amb totes les forces polítiques que concorreran a les properes eleccions municipals, i especialment amb els partits amb representació al consistori (Convergència, Unió, Iniciativa per Catalunya, i Plataforma per Viladecavalls Actiu), els quals podran debatre en primera persona quines són les propostes que plantegen per tots nosaltres en els propers anys.

Estem disposats a consensuar el lloc, el temps de les intervencions i també els temes a debatre, i hi estem disposats perquè creiem en l'exercici del dret a la ciutadania a ésser informada, traduïda en aquest cas amb un acte de transparència, sinceritat, i de propostes de futur per Viladecavalls. Restem a l’espera de rebre la vostra resposta per tal de concertar una reunió per tractar els aspectes del debat.

Esperant les vostres notícies, us saludem cordialment.

Glòria Ullés i Ros
Candidata d’Esquerra a l’alcaldia de Viladecavalls
660132724

1 comentari:

maripau ha dit...

Me parece una idea magnifica, tanto por conocer los programas como para conocer a todos los candidatos.
Por otro ladp. como imagino que será grabado, espero que todos asuman durante la próxima legislatura lo que alli expongan, como si lo estuviesen firmando ante Notario y si por causa de fuerza mayor. han de cambiar su criterio actual se acuerden de explicarlo en el momento en que suceda y no de cara a las siguientes elecciones.