26 de juny 2011

29/06/2011, 20h: concentració d'usuaris i treballadors del CAP a Can Trias. Per una sanitat digna, stop retallades!

He rebut a través d'un esdeveniment al facebook i a través d'aquest apunt al bloc "Viladecavalls també s'indigna" la convocatòria d'una concentració d'usuaris i treballadors del CAP a Can Trias aquest dimecres 29 de juny, a les 20h, davant la porta del CAP per protestar contra les retallades en el servei sanitari. M'afegeixo a la protesta, no cal dir-ho. Com deia l'escriptor, cal protestar fins i tot quan no serveix de res.

Si el govern de CiU a la Generalitat de Catalunya ens retalla la sanitat, estan retallant la nostra salut. Per una sanitat digna, stop retallades!

9 comentaris:

Rosa Puigjuriol ha dit...

Em podries explica aquesta frase que dius: "com deia l'escriptor, cal protestar fins i tot quan no serveix de res" ? !!!!

Lluís Soler Turu ha dit...

L'escriptor a qui faig referència és en Manuel de Pedrolo, amb una trajectòria de compromís i de lluita pels drets de les classes populars. Amb aquesta cita, l'autor ens encoratja a protestar davant les situacions injustes que patim a la nostra societat, i a no defallir abans d'hora sota l'excusa del "protestar no serveix de res". Vaja, simplement m'ha semblat adequat citar-lo, ja que potser hi ha algú que pot pensar que la concentració d'aquest vespre pugui no servir de res, però no per això s'ha de renunciar a protestar.

No sé si m'he explicat bé Rosa. En parlem al vespre o quan vulguis. Salut!

Lluís

Anònim ha dit...

Hi ha molts que fa temps vau perdre tota credibilitat. Comentaris com aquest, només fan que demostrar-ho.
Em diràs que ja ho heu pagat a les urnes. És veritat. Tant a les autonòmiques com a les municipals. També a Viladecavalls.
Però no m´´ he pogut estar de fer el comentari.
Jo en el teu lloc, no m´atreviria a dir el que dius.
Per educació i vergonya.
Cadescú però, escriu el seu futur. Dia a dia. Blog a blog.
Et desitjo sort en el futur i sort amb el teu màster a l´estranger.

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim,
no comparteixo la teva opinió. I el proper cop que passis per aquí a donar-me lliçons de credibilitat i educació, t'agrairia que donessis la cara. Jo potser he comés errors i encerts, però dono la cara sempre.

Sobre el postdoc, segueixo esperant amb molta incertesa. La Generalitat hauria d'haver resolt la beca a l'abril, però a dia d'avui encara no han resolt. En qualsevol cas, moltes gràcies.

Anònim ha dit...

Sóc una partidari dels serveis públics; un socialdemòcrata dels de tota la vida, i votant d'Esquerra.
Tanmateix hauriem d'acabar amb la demagògia de les retallades. És més que evident que per salvar els serveis públics en la situació actual, de crisi extrema, o bé ens independitzem (per desgràcia això no serà demà) o bé fem una política de contenció per salvar els mobles.
En aquest context les retallades són imprescindibles si no volem acabar com Grècia, i a més crec que a mig termini introduiran racionalitat en molts llocs on convenia i seran positives perque donaran muscle al sector públic.
T'ho dic després de vint anys de funcionari, i per tant un cert coneixement del funcionament del sector.
Tomeu

Anònim ha dit...

Igual que ICV, els d´ERC teniu una facilitat terrible per posar-vos darrera de les pancartes. Després però, quan maneu, feu tot el contrari.
Exemples: peatges, 4at. Cinturó.
Ara que torneu a manar a Viladecavalls, teniu la oportunitat de demostrar com, sense fer retallades ni apujar impostos, s´aixuga el deute.

Lluís Soler Turu ha dit...

Tomeu,
estem d'acord que cal fer política de contenció. Estem d'acord que cal prendre mesures econòmiques excepcionals si no volem que les institucions públiques entrin en fallida. Però potser no cal anar d'un extrem a l'altre. Abans de tancar l'únic CAP que tenim a Viladecavalls (tinguem clar que l'objectiu del tancament agost i setembre és fer una prova pilot per valorar la viabilitat de tancar-lo definitivament), potser es podien haver valorat d'altres mesures. S'ha parlat molt del copagament, i a mi no em sembla una mala mesura excepcional atès la tensió de tresoreria de les arques públiques. Però crec sincerament que anar d'un extrem a l'altre en un servei bàsic com és el sanitari, amb una decisió tan dràstica com la de tancar un CAP i deixar sense cobertura suficient tot un terme municipal (el dispensari del casc antic no podrà assumir totes les visites mèdiques) potser és econòmicament desitjable per quadrar un balanç econòmic, però deixa molta gent en risc d'exclusió social sanitària (no tothom es pot pagar una mútua, ni a tothom l'accepten en una mútua, parlem de col·lectius com la gent gran o persones amb problemes crònics de salut...). No dubto que en alguns serveis s'hagi d'introduir mesures de racionalitat econòmica, crec que cal fer-ho, però anar directament a tancar l'únic CAP de Viladecavalls no em sembla una bona decisió. Salut!

jaolivaresabad ha dit...

Missatge per l'anònim de les 22,15 i per extensió a la resta d'aquesta colla d'anònims d'aquest poble que els ha d'aguantar:
Vergonyós és amparar-se en l'anonimat i a sobre fer-se de bona educació.
Els companys aragonesos tenen una frase contundent i la faig meva, la traducció és simultània: ¡A CASCALA!
Per cert Lluis continua escribint al bloc, m'agrada llegir-te.
J.Ant.Olivares Abad

Lluís Soler Turu ha dit...

Joan,
La meva intenció és mantenir el bloc actiu, almenys mentre disposi de temps per escriure més o menys regularment. A mi també m'agrada llegir comentaris com els de la Rosa, en Tomeu, els teus o els de molts altres lectors i lectores que enriqueixen aquest bloc amb opinions personals i/o crítiques, evitant caure en l'insult barroer. Gràcies a vosaltres per facilitar-me la moderació del debat en aquest espai.

Salut i blocs!