13 d’agost 2011

No al tancament del CAP

Foto extreta de l'àlbum Facebook "9-8-2011 VOLUNTARIADO CAP ERNEST LLUCH (CAN TRIAS )"per Neus Casasola Sotillo


Aquests dies sóc fora de vacances, i no us puc garantir una actualització massa freqüent del bloc. Però malgrat no ser gaire per al poble aquest mes d'agost, sí que m'agradaria fer una breu referència a les mobilitzacions dels nostres veïns i veïnes en lluita contra el tancament del CAP Ernest Lluch, l'únic CAP del terme municipal de Viladecavalls que dóna cobertura sanitària a més de 7000 persones.


Les retallades de CiU a la Generalitat de Catalunya -amb l'inestimable suport del PP aprovant els pressupostos- han afectat greument un dels serveis públics fonamentals de la societat catalana: la sanitat pública. Aquest estiu estem patint les conseqüències de les retallades en matèria sanitària, amb el tancament dels CAP a diversos municipis, també a Viladecavalls. Segons la política de retallades de CiU, el CAP del nostre poble ubicat al barri de Can Trias ha de romandre oficialment tancat els mesos d'agost i setembre (com a mínim).


Des de finals del passat mes de juny, cada dimecres s'estan portant a terme multitudinàries manifestacions per reclamar que no es tanqui el CAP durant l'estiu. Atès que amb les manifestacions no es va poder evitar el tancament, el divendres 29 de juliol un grup de veïns i veïnes usuaries del CAP van mobilitzar-se per mantenir obert el CAP i autogestionar-lo. Gracies a les seves mobilitzacions i a la seva lluita, actualment han aconseguit que tres metges, quatre infermeres i quatre auxiliars passin consulta al CAP els dimarts i els dijous de sis a vuit de la tarda, de forma voluntària. Bravo a tots i totes les voluntaries, veïns, veïnes, treballadors i treballadores del CAP que estan fent possible mantenir el CAP obert de forma autogestionada. Tot el meu suport i ànims des de la distància!


Si com jo, sou fora de Viladecavalls, podeu seguir tota la informació actualitzada de les activitats al CAP Ernest Lluch a través del blog i el grup de Facebook contra el tancament del CAP i, si ho voleu, també podeu deixar-hi els vostres comentaris de suport.

3 comentaris:

Rosa Puigjuriol ha dit...

El dimarts 23 d'agost ens ve ha visitar al ajuntament la Sra. Carme Esteve del CAT SALUT. Tothom que la vulgui rebre, hem quedat a les 19,30h. a la plaça de la vila, no falteu i diguem tots junts: PROU DE RETALLADES!!!! I NO AL TANCAMENT DEL CAP ERNEST LLUCH DE CAN TRIAS VILADECAVALLS!!!
EXIGIM QUE EL OBRIN PER SETEMBRE!!!

Lluís Soler Turu ha dit...

No us hi podré acompanyar perquè dimarts que ve encara seré fora, però espero que sigueu colla! Molts ànims!!

Anònim ha dit...

La gent que esta fora el dimarts 23 d'agost seria bo enganxar una foto via Internet de suport a la moguda de Viladecavalls, per donar ànims ... des de Paris, Almeria,etc.
Es una idea!!!
Pedro