24 de setembre 2011

suport al projecte pedagògic de l'IES Viladecavalls

El govern de CiU a la Generalitat encapçalat per Artur Mas continua carregant contra la gent de Viladecavalls. Després de tenir tancat durant dos mesos l'únic CAP del nostre terme municipal (si no hi ha cap imprevist, la reobertura serà el proper 30 de setembre) ara carreguen contra el projecte pedagògic de l'Institut de Viladecavalls. A principis del passat juliol, la direcció de l'institut va presentar un projecte pedagògic al director dels serveis territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, que el va seleccionar per entrar dins un pla pilot del Departament d'Ensenyament. Aquesta acceptació del projecte pedagògic de l'IES de Viladecavalls implicava recuperar l'horari intensiu en aquest curs 2011-12, un fet que va suposar una bona notícia per les famílies dels nois i noies que estudien a Viladecavalls.


Lamentablement, l'alegria de la bona notícia tan sols va durar un dia. L'endemà el Sr. Baluenas va tornar a convocar la direcció de l'Institut per comunicar-los que ja no entraven en aquest pla pilot. El motiu? Doncs el motiu va ser la publicació, en un diari local, d'una carta del claustre de professors de l'IES Viladecavalls contra les retallades que la Generalitat està fent en educació. Per justificar el canvi de criteri, des del Departament d'Ensenyament van al·legar “manca de confiança” i acusen el centre “de manca de lleialtat institucional”. Aquesta és la seva manera d'entendre la democracia i la llibertat d'expressió: castigar les veus discrepants, castigar la dissidència.


Aquesta setmana passada, l'AMPA de l'institut reunida en assemblea va acordar demanar a pares i mares que no portin els seus fills i filles a l'institut a les tardes com a mesura de protesta per reclamar al Departament d'Ensenyament que rectifiqui. Si res no canvia, tot apunta que aquesta setmana que ve continuarà la mesura de pressió, i uns 500 alumnes no aniran a classe les tardes de dilluns i dimarts. Des d'aquí em sumo a la protesta de la comunitat educativa de l'Institut de Viladecavalls, reclamant la rectificació immediata del Departament d'Ensenyament. Tot el meu suport al projecte pedagògic i a l'horari intensiu a l'Institut.


L'actual govern de CiU a la Generalitat es vana de ser el govern dels millors. Potser tenen raó. Segurament en sectarisme polític no els guanya ningú. STOP RETALLADES!