20 d’octubre 2011

quan les bones notícies arriben de cop

San Juan de Gaztelugatxe, Euskal Herria, Agost de 2008


Surto de la feina i engego la radio. ETA ha anunciat el cessament definitiu de la seva activitat armada, pocs dies després de la celebració de la Conferència Internacional de la Pau a Sant Sebastià. Sens dubte un pas més per la resolució final del conflicte a Euskal Herria. Malgrat que els sectors més rancis de l'espanyolisme previsiblement intentaran desprestigiar aquesta declaració històrica, avui finalment s'ha posat punt i final a la lluita armada i s'ha obert la porta a la discussió política, l'única via per engegar un procés real de solució del conflicte que ha deixat profundes ferides obertes al si de la societat basca.


En un altre conflicte armat, l'araboisraelià, ahir també en vam poder escoltar la bona notícia de l'acord d'intercanvi de presoners acordat entre Hamas i el Govern israelià. Aquest acord suposa el reconeixement mutu de les dues parts enfrontades en el conflicte. Fins ara, Hamas mai havia acceptat reconèixer de forma oberta l’estat d’Israel perquè no en contemplava la seva existència. Paral·lelament, el Govern Israelià mai havia reconegut com a interlocutor o negociador de res i per a res l’organització islamista. Per tant, la importància d'aquest acord pot suposar un pas més en el camí de la resolució d'aquest conflicte.


I a casa nostra, als Països Catalans, també hem tingut una bona notícia. Després d'anys de reivindicació, la Unió Europea ha escoltat el clam del poble català per vertebrar el corredor mediterrani, un eix ferroviari que unirà Perpinyà, Barcelona, Tarragona, València i Alacant, que supera l'obsessió radial dels diferents governs espanyols del PSOE i el PP, i que sens dubte esdevindrà una infraestructura geoestratègica continental pel transport de mercaderies. Bona notícia per la recuperació econòmica i la vertebració del nostre país.


Queda clar que les bones notícies no arriben soles. Primer sempre cal esforç, rigor, constància i treball intens per poder finalment recollir-ne els fruits. En una època de crisi com la que estem patint, això ho hem de tenir molt present tots plegats. Com va dir aquell, sense descans i fins a la victòria sempre!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí Lluís, són dies d'aquells en què els "últimes hores" del canal 3/24 fan un festival.

Tindrem temps de parlar-ne amb calma.

Fins aviat,

Joan (PV)

Lluís Soler Turu ha dit...

Ja ho comentaves tu mateix aquest vespre al teu bloc http://quiteganasomniapa.blogspot.com/
No he pogut evitar manllevar-te alguna idea de
les que hi has exposat.

Salut i fins aviat ;)

Lluís