18 de gener 2007

Jo també compro música en català!

M’adhereixo a la campanya promoguda per en Pere Meroño i que podeu consultar aquí.

Us parlaré de dues formacions musicals que canten en català. En primer lloc vull donar a conèixer els Hemisferi Centre [web i bloc], una formació a l’alça, que ha estat guanyadora del premi internacional Carles Sabater 2006 a la millor cançó en català de l’any. La cançó guanyadora es titula “presa del meu cos” i la podeu escoltar des d’aquí.

Hemisferi Centre entrarà als estudis de gravació a finals d’aquest mes per enregistrar el seu primer treball discogràfic. En Toni Xuclà serà el productor de l’àlbum i també hi col•laborarà en David Rosell, guitarrista dels desapareguts Brams i actual guitarrista dels Dept.

Hemisferi Centre és un grup a cavall entre Terrassa i Viladecavalls. De fet, tres dels seus set components són de Viladecavalls i, a més, ens coneixem des de fa molts anys. Aprofito doncs per felicitar a l’Oriol, en Josep Jaume i a l’Ignasi, amb els qui he compartit molts bons moments a Viladecavalls –sobretot amb l’Ignasi, que va ser un dels meus grans amics de la infància al poble-, també vull felicitar a en Lluís –que també ens coneixem des de fa uns quants anys a través de les JERC de Terrassa– i finalment felicitar a la resta del grup, perquè tots ells (i ella) han hagut d’esforçar-se i treballar molt per poder arribar on són ara.

Us penjo un vídeo de Stockdeso TV, on podreu veure un resum de les actuacions musicals d’en Gerard Sesé i d’Hemisferi Centre al lliurament del Premi Carles Sabater 2006, al pavelló del Prat Gran d'Escaldes-Engordany (Andorra).





L’altre grup del que vull fer referència són els valencians Obrint Pas. Ja fa molt temps que volten pels escenaris i m’agraden molt. Tinc tots els seus CD’s originals. Si encara no els coneixeu, us els recomano. Si voleu sentir-los o veure algun videoclip, us deixo uns quants enllaços directes a cançons i vídeos que podeu trobar a l’apartat multimedia de la discogràfica manresana Propaganda pel Fet.

Cançons:

Del Sud (amb la col·laboració de Miquel Gil i Borja Penalba)

No tingues por

Vídeos:

Més Lluny

La Flama