09 d’octubre 2008

Abocaments il·legals de runa a Can Baiona: capítol 2

[podeu llegir el capítol 1 en aquest enllaç]



El capítol 1 acabava amb la presentació de les 3 copies extres del projecte a l'Ajuntament de Viladecavalls. Anem a descobrir el per què:


14 d’abril de 2008: l’Ajuntament remet el projecte i la petició d’autorització a la Direcció General de Carreteres, de la Direcció General de Medi Natural i del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural.
Cal recordar que l’acord de Junta de Govern Local adoptat el 7 d’abril establia que “Aquestes autoritzacions ha de tramitar-les el promotor de les obres de millora pel seu compte i risc.


M'ho sembla a mi, o vosaltres també sospiteu que s'ha donat un possible tracte de favor? Doncs el 14 d'abril van passar més fets que confirmen aquesta sospita...


14 d’abril de 2008: S.S.G. en representació de la mercantil EXCAVACIONES Y TRANSPORTES R.P. SL sol·licita una autorització municipal “para hacer los caminos de acceso y desbroce de la finca”.

14 d’abril de 2008: Informe de l’arquitecte municipal i posterior decret d’alcaldia en relació a la sol·licitud anterior, que va ser notificat el mateix dia 14 d'abril, on es dicta la següent resolució:

Autoritzar l’esbrossada, la neteja i la retirada d’arbres fruiters, amb els següents condicionants:
  • No es poden abandonar les restes de terres vegetals, les de poda i els arbres retirats a la finca. Caldrà gestionar els residus generats.
  • No es podrà alterar les condicions topogràfiques de la finca.
  • Caldrà mantenir el recinte d’actuació protegit, senyalitzat i tancat per a evitar abocaments incontrolats.
Això sí que és eficiència en l'administració pública... tots els tràmits resolts en un matí... impressionant... no us sembla?


17 d’abril de 2008: l’Ajuntament envia una notificació a S.S.G. de l’acord adoptat per Junta de Govern Local del dia 7 d’abril sobre el projecte.

mmm... no sé perquè, però sospito que algun membre de la Junta de Govern Local ja es va cuidar de comunicar-li el mateix dia 7...


21 d’abril de 2008: la Direcció General de Carreteres, de la Direcció General de Medi Natural i del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural reben per correu certificat les corresponents peticions d’autorització enviades per l’Ajuntament.

Davant de tots aquests fets, arribem a la primera CONCLUSIÓ:

L’AJUNTAMENT FA UN POSSIBLE TRACTE DE FAVOR A L’EMPRESA “EXCAVACIONES Y TRANSPORTES R.P. SL”



Però el 21 d'abril, a les 19:00h, va succeir un fet inesperat. (continuarà)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sou una oposició massa tova, ho sento...

Amb la de coses que està fent aquesta gent hi han motius suficients per posar denúncies als jutjats, fer denúncies a altres nivells no només a nivell municipal. Vosaltres esteu governant a la Generalitat, no podeu moure cables a altres nivells??
Si només feu el que esteu fent ara, els haurem d'aguantar durant molt de temps i això no hi ha qui ho aguanti, almenys, molta gent del poble pensem que la oposició no fa tot el que podria fer...
La veritat és que pensava que a aquestes alçades l'Il.lustríssim estaria fora de combat i no ho està...

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim,

Em pregunto si tu, anònim, estàs disposat a fer alguna cosa per acumular proves, denunciar invertir els teus diners amb advocats i donar la cara a nivell judicial per aturar els abusos de poder del mal govern CiU-PVA.


Si la resposta és SÍ, et convido a posar-te en contacte amb la gent que treballem a ERC-Viladecavalls el més aviat possible.


Ara bé, si la resposta és NO, i no penses fer res, ni tens el valor necessari per donar la cara, en cap cas puc tol·lerar el to teu comentari.


La gent d'Esquerra a Viladecavalls som un grup d'homes i dones que dediquem el TOT el nostre temps personal al servei d'un projecte polític. Som gent valenta i donem la cara sempre, assumint les conseqüències que això comporta. No tol·lero que inisnuis que la militància d'Esquerra a Viladecavalls no fem tot el què podríem fer pel nostre poble. És mentida i un insult cap a la nostra militància. No ho puc tol·lerar, i menys d'un anònim.


M'agradaria saber quanta gent és "molta gent del poble", i si t'has preguntat perquè aquesta "molta gent" no mou ni un dit ni dóna la cara per denunciar els abusos de poder del mal govern CiU-PVA. Perquè jo no veig ni protestes ciutadanes, ni manifestacions, ni res. La crua realitat de Viladecavalls és que la majoria de gent calla, per por de no figurar a la llista negra de la particular "caça de bruixes" de l'Il·lustríssim.


Mentre tu t'amagues darrere d'un anònim per dir que som una oposició massa tova, jo he testificat davant d'un jutge per denunciar els abusos de poder de CiU-PVA . I ho tornaré a fer cada cop que sigui necessari. Això és el què ens diferencia a tu i a mi. I si m'equivoco, i estàs disposat a treballar pel poble a canvi de res i a donar la cara contra els abusos de poder, espero el teu correu-e.

Anònim ha dit...

Lluis, m'han dit que l'empresa que ha fet els abocaments prop de la piscina municipal es la mateixa de Can Baiona (despres de l'aturada dels mossos...). Extrany?, no, ESTIL HOMS i cia.

Lluís Soler Turu ha dit...

A mi també m'ha arribat via rumor. En aquests moments estem investigant tots els abocaments que es realitzen al terme municipal, i he sol·licitat poder consultar tota la documentació al respecte existent a l'Ajuntament. Per descomptat, encara espero una resposta del consistori a la sol·licitud del grup municipal d'Esquerra. Us mantindré informats.

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Lluis, nos tienes intrigados, ¿que pasó el 21 de abril a las 19,00 h?