10 de febrer 2009

Decret 9/02/2009

Ahir a mig matí vaig rebre una trucada de l'Il·lustríssim Alcalde Sr. Homs que m'informava que acabava de signar aquest decret d'alcaldia:


DISPOSO:

PRIMER.- CESSAR com a 1er. Tinent d’Alcalde d’aquest Ajuntament i com a membre de la Junta de Govern Local al Sr. Francisco Vega Aragón, amb efectes a partir del dia següent al de la signatura de la present resolució.

SEGON.- AVOCAR l’Alcaldia les competències de Governació que havien estat delegades a favor del Sr. Francisco Vega Aragón en Decret de data 19 de juny de 2007, amb efectes a partir de la data abans indicada.

TERCER.- NOMENAR com a 1era. Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Viladecavalls a la Sra. Regina Parellada i Canals, amb les mateixes competències que li van ser delegades en Decret de data 19 de juny de 2007.



Com us podeu imaginar, ahir va ser un dia de moltes trucades. Aparentment, tot resta obert. Però remarco: "aparentment". Divendres passat ja us vaig exposar les meves sensacions, tot i que ara un dels tres protagonistes n'ha quedat al marge.

L'única conclusió que podem extreure, de moment, és que aquestes declaracions del passat 21 de juny de 2008 eren mentida. Ni bona salut, ni solidesa. CiU i PVA han partit peres.


Segur que les converses continuaran aquests dies. Ja vaig escriure fa uns mesos que Esquerra sempre està oberta a parlar amb tots els partits, aliats i adversaris. D’entrada, parlar sempre. Que arribem a un acord ja és una altra cosa...

Per descomptat, també espero els vostres comentaris davant d'aquesta nova situació. Us seguiré informant!

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara, a veure amb qui pacte l´Il.lustrissim. Per descomptat que si l´oposició vol ser coherent amb el que ha dit, no hi hauria de pactar ningú.
Si l´oposició pensa en el benefici de Viladecavalls, penso que s´hauria de deixar en minoria a CiU i que hagués de "viure" amb pactes puntuals. Seria el millor per tots i l´única manera d´acabar amb la "dictadura Homs"

Anònim ha dit...

Com a votant vostre en les darreres eleccions us dic:
ERC: si penseu en clau electoral (2011)el que penso és que no us heu d´enredar a donar suport (pactar) ni a CiU ni tampoc un podeu plantejar un govern amb PSC+IV+PVA.
Qualsevol d´aquests pactes penso que per ERC seria allò que diem de "pa per avui i gana per demà"
Seguiu fent l´oposició com fins ara, i ja us arribarà el moment de governar. No tingueu pressa!!!

Anònim ha dit...

Parlar sempre està bé. La meva opinió és deixar-lo governar en minoria i pactant i acordant com s'han de fer les coses. Sense resentiments mirant el que és millor pel poble i corretgint allò que no s'hagi fet bé. No el victimiceu va treure molt profit d'això a les últimes eleccions... No hem de dessitjar mal a ningú no som com ells...

Anònim ha dit...

No tinc massa dubtes que d'aquí poc veurem el Garcia Cano dinant amb el Sebastià. Com a molt tard serà a la Festa Major.

Mentrestant Esquerra n'ha d'estar al marge. Lluís, jo crec que ets un actiu molt important: suposo que no entraràs a la Casa de la Vila a cremar-te a la mateixa falla.

Anònim ha dit...

tothom dona per fet un pacte PSC-CiU. Potser les coses no estan del tot signades...
Segon el Manel al seu bloc ell no ho té clar, suposo que no jugarà amb la seva credibilitat.Els que el coneixem sabem que és una persona de confiança

maripau ha dit...

Hace tiempo que nos conocemos todos.
Me han llegado comentarios de que Paco Vega estaba harto de las cacicadas del alcalde (temas como el de la Cesca, el nuestro...), le creo cuando dice que ha tenido que aguantar mucho. Ultimamente le vi desayunando con alguna persona "non grata" para el ilustrisimo y mira por donde le ha pasado como a la pobre Cesca, le ha echado.
Si realmente lo que interesa es el pueblo y no "jorobar a todo aquel que no piense como yo" se pueden empezar a abrir las ventanas, limpiar el aire viciado, decir toda la verdad de lo secedido en estos últimos 20 meses... y mirar de comenzar de 0, eso sí, con una buena hipoteca a cuestas

Anònim ha dit...

se'l treu de sobre o el Paco s'ha cansat d'ell??? Això jo crec que mai es sabrà del cert, es parlara per el poble en silenci.... Sebastiá! Fes bé la teva feina que per aixó ets l'alcalde, prou marranades internes a l'ajuntament i pensa més en el poble i en millorar la qualitat de vida dels qui et donan de menjar...

Anònim ha dit...

Doncs mireu, jo que sóc molt incrèdul, penso que la destitució del Paco és un acord entre tots dos. Crec que ells saben o tenen informació de que estan a punt de caure sentències i sancions per totes les coses que aquest mal govern ha fet, i llavors es trenca el pacte perquè només els caigui les sentències que tenen ara en marxa i no hi hagin més... El que potser no hi pensa el Sebastià és que ell és tan culpable i còmplice de tot el que l'equip de govern ha fet. Ah! També la Regina, el Raso, l'Esperança i el Santi...
Suposo que està fent con l'Esperanza Aguirre...ja, ja, ja...
L'Il.lustríssim aviat tornarà a les aules!!!

Anònim ha dit...

Ara entenc moltes coses... A sant de què la Susanna anava enviant currículums per altres administracions sol.licitant feina?... Això ja ho sabien des de fa un temps que ho havien de fer i, els càrrecs de confiança sabien que els podia quedar dos dies a l'Ajuntament...Vet aquí... Ara entenc moltes coses...
No pacteu amb CIU, la CIU amb la que vau pactar fa uns anys no és aquesta (ja ho han demostrat prou), principalment perquè el Sebastià no li arriba a la punta de les sabates al Fèlix, ja li agradaria... L'anterior alcalde va estar gairebé vint anys al govern, el Sebastià com Alcalde no aguantarà una legislatura sencera: Sebastià dedicat a una altra cosa, la política no és lo teu, encara no has demostrat res, perdó.. sí que has demostrat una cosa: QUE NO SERVEIXES PER LA POLITICA NI PER GESTIONAR, per això la teva professió, professor de nens petits, són els únics als que pots enganyar...

Anònim ha dit...

Els convergents en canviar d'alcalde, van canviar "un pernil de pota negra pur gla, a un os ranci del país".
...aunque la mona se vista de seda...

Lluís Soler Turu ha dit...

Us agraeixo que exposeu la vostra percepció amb respecte i la pluja d'idees que esteu deixant.

La militància d'Esquerra hem de prendre algunes decisions de forma imminent que sens dubte condicionaran la política de pactes i les possibles aliances a l'Ajuntament de Viladecavalls. Gràcies per explicar la vostra visió en forma de comentari. Aquests dies estic parlant amb molta gent sobre el mateix tema. Coherència, pragmatisme, habilitat, intel·ligència són paraules que cadascú fa servir a la seva manera. Per mi és important poder escoltar el màxim d'opinions possibles abans de prendre una determinació. Gràcies per seguir comentant.

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Estic d´acord que ja arribarà el vostre moment. No us deixeu emmardar amb l´Homs i els seus lios. A més, a ERC ja teniu experiència d´un pacte amb CiU i el resultat electoral posterior!!!
No vulguis Lluis torar-ho a pagar al 2011

Anònim ha dit...

res de pactes nois... l'ultim ja sabeu el que va costar....no us deixeu perdre la confiança en vosaltres que el poble esta recuperant. Al 2011 ja en parlarem. de moment seguiu fent la feina d'oposició tan ben feta com fins ara....

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Buenos días a todos.
Las noticias no paran de salir en nuestro municipio, ahora esto, dentro de unos días o semanas tendremos más, quizás haya una nueva coalición, quien sabe, pero lo que creo es de que no se debe llegar a ningún acuerdo sin saber realmente como está este ayuntamiento, dicen que al 109% pero y si está a más, recordaremos que el máximo permitido es del 110%, si se supera habrá una intervención de la GENERALITAT, así no se podrá hacer nada de nada, el que entre tendrá las manos atadas hasta el final de la legislatura.
Entrar sin hacer auditoria, es entrar con una venda en los ojos y decir a todo que si, haciéndose responsable del estado económico actual, solo demostraría con esto las ansias de poder, y para que, si no se podrá hacer nada.
En mi opinión se debe de pedir auditoria tanto del ayuntamiento como de Multigestio, se debe de tirar adelante todas aquellas cosas que en el mal gobierno del Sebastiá, no se han permitido, después trabajar para el pueblo, desde donde sea, dentro o fuera, con mayoría y sin ella, esta es una oportunidad única.
Hacer coalición con CIU es darle alas para las próximas elecciones, informar al municipio después de la auditoria es una actuación de higiene política que sabremos reconoce en las urnas dentro de dos años.
Podemos hacer un poco de historia rápida, el Sebastiá provocó la salida de Felix, con la ayuda de Jordi Salvador, antes de las elecciones ya prescindió de él sin decírselo simplemente no lo puso en listas, Jordi se entero después de la presentación de la candidatura; al necesitar un regidor para la mayoría, se hizo coalición con la PVA, Paco Vega no ha durado ni dos años, ¿qué le espera a la próxima coalición?, ¿unos meses de no poder hacer nada?.

SEAN SENSATOS SEÑORES ES LA HORA DE DECIR COMO ESTA EL AYUNTAMIENTO Y DEMOSTRAR QUE NO SE ESTA EN POLITICA POR UN SUELDO.

Anònim ha dit...

Aquest mal govern ha vulnerat drets fonamentals, d'acord amb sentències judicials, ha maltractat a personal de l'Ajuntament (instaurant la por i amenaces), està mal gestionant el teme de l'esvoranc (9 mesos i segueix igual), hi han hagut abocaments il.legals, ha desplaçat en tot el possible a l'oposició (no accés a l'Ajuntament, mòbils, plens,etc...), l'endeutament tant bèstia que té l'Ajuntament, creieu amb aquestes quatre coses (perquè hi ha una llarga llista) no és suficient per deixar-los governar en minoria i que els costi a partir d'ara arribar a acords?? Crec que no se'ls ha de posar les coses fàcils a aquest mal govern, perquè si no, seguirem els viladecavallencs pagant les conseqüències d'aquest mal govern...

Anònim ha dit...

La gran majòria de comentaris aconsellen no pactar amb CiU. I jo hi estic totalment d´acord.
Un pacte ara amb CiU seria donar-li una bombona d´O2 al Sebastià per arribar al 2011.
Ara és el moment de seguir fent oposició més que mai, i si el Sebastià es queda en minoria i necessita ferpactes puntuals serà el moment que el treball d´oposició serà més gratificant perquè donarà els seus fruit.
A seguir en aquesta linea! ERC ja té una experiència electoral després d´un pacte de govern i per això va ser castigada a les urnes. Que no torni a passar! Ànim que el teu dia arribarà, no vulguis còrrer! No ens fallis!

Anònim ha dit...

Penseu una cosa Lluís, si parleu els tres partits d'esquerra sumeu els mateixos que CIU, ja ho saps...Sabem que és difícil però, si algú se li passa pel cap fer pacte amb l'Homs, és incomprensible que no ens juntem les esquerres...També es poden fer pactes puntuals amb el Paco Vega...Podeu fer una moció de censura al Sebastià i governar vosaltres en minoria amb pactes puntuals amb el Vega... bueno, sempre i quan prèviament hagi una auditoria per saber quin és l'estat real de l'Ajuntament i amb què ens podem atenir..

Anònim ha dit...

El pacto CiU PSC-PSOE està firmado, las reuniones del excelentísimo son pura farsa, antes de echar a Paco Vega ya habia hablado y pactado verbalmente con Quico, un pacto de izquierdas, o un pacto con CiU en estos momentos es impensable, cuando entre el socialista dirá que la hace por un sentido de responsabilidad, de trabajo para Viladecavalls, si así fuera, que pida una auditoria, si accede el Sebastià que pacte, si no lo consigue le aconsejo que no pacte, tambies será responsable de todo lo que saldrá en los próximos dos años. Alguna cosa hay cuando marcha el Roger Mestres, cuando la Susana envia currículums para marchar... lo mejor seria que siguiera en minoria y ver como tiene que hacer frente a todos sus actos, denuncias y demas cosas que le caigan.
Criticamos que un sindicalista formara parte de un gobierno autoritario, con ademanes de extrema derecha, ¿ahora entraremos a formar parte de este mismo gobierno? señores COHERENCIA.

Anònim ha dit...

Impensable pactar amb ningú, qui es menja la carn que es mengi els ossos.
En minioria fins al 2011 si aguanta...però no ens enganyem, el pacte amb PSOE està fet.
Ara el Sebastià dirà que el seu ex-soci era xanxullero, manipulador, mala persona, dolent, "rozando la ilegalidad", de fer-se la víctima és un CRAC, però davant la justícia seras tant responsable com l'ex-primer tinent d'alcalde, tenieu les regidories compartides, no has pogut aguantar l'atac de banyes, ho dius al diari.
Sebastià, plega, marxa, allà on has estat sempre ha acabat malament, deixa Viladecavalls en pau, deixa de jugar a política, deixa-ho per la gent adulta i madura.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb el Viladecavallenc... Si alguna cosa ens ha demostrat el Sebastià és que per fer coses lletges és un CRAC, per la política ja ha demostrat que no serveix... I no serveix tirar les culpes cap a un altre com sempre ha fet, noi tú també ets culpable de tot el que heu fet CIU-PVA fins a data de dilluns 9/2/09...Qui no vulgui palla que no vagi a l'era...

Anònim ha dit...

Coincideixo amb el Viladecavallenc i el seguent anònim, el pacte amb PSOE està fet, i l'Il.lustríssim és un crac en fer-se la víctima, ja vam veure la campanya: "no se m'ha deixat fer res i ho he passat molt malament quan estava en minoria..." patètic. En campanya també deia que votar a esquerra era votar socialista.
Queda demostrat que votar CiU era i serà votar PVA i/o PSOE i/o PP, per mantenir-se al poder el que faci falta.

Anònim ha dit...

Ja s'està passejan per Can Trias fent-se la víctima i proclamant-se el gran salvador del poble després de cessar al Paco Vega.
També va reunir als treballadors de l'ajuntament i els hi va dir com nens petits de primària: "sabeu aquella gent que surt per la tele perquè ha fet coses dolentes...donc per aixó he tingut que despedir al Paco Vaga.."
Crec, sense ànims d'ofendre, que està malalt.
Deixeu-lo sol, ell mateix caurà, es quedarà sol, vosaltres seguiu amb l'oposició ferma i contundent com fins ara.

Anònim ha dit...

La Regina Parellada estarà contenta, podrà exercir de primera tinent d'alcalde i si treballa una miqueta més passar a cobrar quasi 42.000 euros, aprofitant-se del 21% de pujada de sou que havia gaudit l'anterior primer tinent Paco Vega.
Quan entri el socialista a govern, que cobrarà? Seguirà mantenin a la oposició amb 75 euros mensuals en concepte de indemnització? seguirà sense deixar entrar a l'oposiciò a l'ajuntament si no van acompanyats de la policia local? seguirà deixan-los sense telèfons? Sense fer comisions informatives de les diferentes arees? Quan arrivi el torn de paraula en els plens, farà com la PVA que no va dir res quasi mai? Respondrà a les preguntes del plé per escrit una estrona avans de començar el plé seguent com fins ara? Farà callar i cridarà a les forces d'ordre públic per fer callar al públic del plé? en definitiva, seguirà l'estil "dictadura Homs" i s'agenollarà davant del Gran Dictador?

Anònim ha dit...

Si l´oposició fós coherent i responsable amb Viladecavalls no pactaria amb CiU. Els deixaria en minoria. Després l´oposició s´hauria de posar d´acord i demanar una auditoria externa a fons de l´ajuntament i de les empresase i així treura-li totes les vergonyes al Sebastià

Anònim ha dit...

1) Finalment en Quico ha fet el seu escrit poètic interpretatiu actualitzant sobre la mitologia grega: l'oracle de Delfos i la Biblia: el diluvi i las set plagues, declarant-se favorable a la sociovergencia, fins i tot a nivell de la Generalitat intentant donar-li lliçons al Excel·lentíssim President sr. Montilla, i al grup d'esquerra de Viladecavalls que ha convertit, com pel nostre il·lustríssim, en el seu rival polític directe.
2)Gracies Lluís, gracies equip d'esquerra perquè m'han arribat noticies que no penseu fer alcalde aquest falç poeta, i que tampoc us donareu suport al il·lustríssim que ha portat al total endeutament l'ajuntament de Viladecavalls. Endeutament que no li permet arreglar i reparar el carrer Major afectat per un esborrany des de fa més de 8 mesos, si abans no troba un culpable. Però per als diners ZP els hi ha trobat unes utilitats immillorables, entre d'altres:
a) La remodelació en únic sentit i ampliació de les seves voreres del carrer Antoni Soler Hospital (en front de l'Ajuntament).
b) També per arreglar descuits tan poc importants com haver fet unes piscines sense vestuaris, o
c) unes sales polivalents (avui únicament escola de música) que per rebre les subvencions necessitaven renovacions d'aire i no s'havien fet. Per cert entre tots estem pagant un dèficit provocat pels fills d'unes poques famílies benestants, o no, del poble, que estudien música. Això no és la brossa, que poca o molta tots en produïm.
4) Finalment avui la nostra regidora de cultura ha contractat al seu fill Roger Canals per portar ha terme l'espectacle teatral "Agredolç, el cacòutic conte de xocolata" a la plaça Coronel Francesc Busquets i Mitjans, espero que ho hagi de forma gratuïta donada la falta de recursos del nostre Ajuntament. En cas contrari, quan tardarà en cobrar? es diu que hi han demores de més de 150 dies (5 mesos) per cobrar de la Ajuntament.

Gracies per escoltar-me.

P.D. Per cert no vaig aconseguir que la meva filla fos acceptada mai a l'escola de música. Quants com jo us heu trobat les places plenes durant dos anys seguits?

Anònim ha dit...

Tenim el que ens mereixem, el que el poble va voler el maig del 2007, des de esquerra, amb dos regidors no poden fer res, des de iniciativa també amb dos regidors tres quarts del mateix, amb un socialista que no el vol ni el seu pròpi partit i el manté desterrat a Viladecavalls, on sempre guanya el PSC/PSOE escepte en les municipals, amb una llista blanca creada per CiU i expulsada del gobern quan li ha convingut, i amb una CiU quasi amb majoria absoluta i que està exercin un poder dictatorial i autoritari.
Molt bona l'observació d'aquest anònim (15 de febrer 16:30) sobre el fill de la regidora actuan a la plaça del Coronel Francesc Busquets i Mitjans, però no és nou, és una tònica de fà molts anys, també va ser contractat per rebre a SS MM els Reis Mags d'Orient.
Que es prepari el poble de Viladecavalls, ara entrarem en una lluita interna, tots dos a dintre del govern, els dos únics candidats que per inercia de vot poden disputar-se l'alcaldia (en aquests darrers vint anys), ens agradi o no.
Sebastià, si fins ara només has vist fantasmes en tot el que t'envolta, gent que estava obsesionada en treure't la cadira (segons tú), ara t'has posat a casa el LLOP.

Anònim ha dit...

L´espectacle d´ahir del fill de la Regina era gratuït. El darrer espectacle infantil però fet a l´escola de música, es va haver de pagar, cosa que, segons la Nuri, a partir d´ara serà habitual (de fet els tikets amb els preus ja estaven impresos i posa "temposada 2009").
Ah, a l´Ajuntament de St. Cugat,també de CiU, a apart de moderacions salarials han decidit pagar als proveïdors a 30 dies: Homs, n´has d´aprendre molt!!!

Anònim ha dit...

El fill de la Regina no ha fet només una actuació.. És bastant habitual que la Sra. Regina inclogui en bastants actes algun "bolo" del seu fill... això no és tràfic d'influències?? Aquí no s'escapa ningú...
És possible que li pagui amb el seu nou sou com a 1er. Tinent d'Alcalde, ja, ja, ja...!!

Anònim ha dit...

Ara des de CIU van dient que el Vega necessitava el sou que li pagaven per viure