04 de maig 2009

Síndic de Greuges de Catalunya: Informe al Parlament 2008

Fa dies que volia fer esment a l'informe de l'any 2008 que el Síndic de Greuges va presentar al Parlament de Catalunya. El podeu consultar aquí en la seva integritat. Per facilitar-vos la feina, us recullo textualment les referències directes a l'Ajuntament de Viladecavalls.


Escola Taller (pàgina 171)

(...)En qualsevol cas, el Síndic recorda que, tot i comprendre la necessitat que planteja l’Administració educativa d’optimitzar recursos, aquesta necessitat no pot limitar les oportunitats educatives dels alumnes que més necessitats de suport manifesten.
Aquest recordatori també es va produir en el marc d’un procediment de queixa sobre la decisió de l’Ajuntament de Viladecavalls de tancar l’escola taller d’aquest municipi (Q 00290/08). El consistori justificava aquesta decisió, entre altres motius, al·legant que un municipi amb tan bons resultats acadèmics no necessitava aquest servei, i que mantenir actiu el servei en un moment de crisi financera suposava un malbaratament de recursos públics. Tot i que la manca de col·laboració mostrada per aquesta administració local va impedir resoldre amb la qualitat que seria desitjable aquest expedient, el Síndic va recordar que aquest servei havia cobert totes les places disponibles, i que aquest era el principal indicador que en justificava la necessitat social, i que una inversió feta en la formació de seixantaquatre joves aturats amb dèficit formatiu no podia ser valorada en termes d’oportunitat econòmica per part de l’Administració, sinó en clau d’oportunitats educatives per als joves formats.(...)


Accessibilitat (pàgina 346)

(...)Ara bé, de la mateixa manera que hi ha casos recalcables per l’actitud positiva de l’Administració davant la necessitat d’assolir, al més aviat possible, condicions d’accessibilitat universal, n’hi ha altres, com ara de l’Ajuntament de Viladecavalls, en els quals el Síndic no pot deixar de denunciar, d’una banda, la manca de col·laboració en la seva tasca, i de l’altra, l’omissió del consistori davant les condicions d’accessibilitat del municipi.
D’aquesta actitud, en dóna compte la resolució de la queixa 04573/07, sobre la manca d’atenció del consistori a les demandes dels veïns de definir prioritats en matèria d’accessibilitat i eliminació de barreres i d’adoptar mesures per garantir el compliment de la normativa d’accessibilitat al municipi.
Una vegada sol·licitada la informació a l’Ajuntament, aquest va trametre al Síndic una comunicació de la qual no es desprèn una resposta als punts concrets plantejats per la institució sobre les condicions d’accessibilitat del municipi. Per això, el Síndic va reiterar dues vegades la seva sol·licitud, tot i que es va repetir la manca de resposta a les seves preguntes sobre les condicions d’accessibilitat al municipi, de la qual cosa es desprèn que l’Ajuntament de Viladecavalls no tenia cap voluntat de col·laborar amb aquesta institució en el cas de referència. El Síndic va finalitzar la queixa per manca de col·laboració de l’Ajuntament de Viladecavalls.(...)


Relacions amb les administracions (pàgina 355)

(...)Pel que fa a les queixes rebudes que afecten els ens locals, ja siguin ajuntaments o consells comarcals, val a dir que en general des d’aquest àmbit de govern també s’ha obtingut la informació necessària per dur a terme la tasca del Síndic. Tanmateix, s’ha de remarcar negativament alguna actitud escassament col·laboradora en la tasca del Síndic com la de l’Ajuntament de Viladecavalls en la queixa 04573/07 sobre la manca d’atenció del consistori a les demandes dels veïns de definir prioritats en matèria d’accessibilitat i eliminació de barreres i d’adoptar mesures per garantir el compliment de la normativa d’accessibilitat al municipi.(...)



Em sap molt greu que l'equip de govern hagi degradat d'aquesta manera la imatge de l'Ajuntament de Viladecavalls com a institució democràtica. Sento vergonya d'altri. Això és el què el poble va voler a les últimes eleccions?

Esquerra-Viladecavalls volem arreglar les coses. El 2011, passarem pàgina.

10 comentaris:

maripau ha dit...

En el pleno del pasado 31 de Enero de 2.008, se votó en contra de la moción presentada por ICV-EUA, referente a la creación de la figura del Sindic Municipal de Greuges, entre otras cosas el lustrísimo dijo:
"El Sr. Alcalde, que presideix, exposa que el vot del seu grup serà contrari a la moció per
ser innecessària, a Catalunya –continua el primer edil- ja existeix la figura del Síndic de
Greuges que funciona prou bé, com ho ha pogut comprovar per diferents queixes de veïns que s’han presentat a la seva oficina y ha demanat a aquest Ajuntament un
aclariment de la seva actuació per desprès prendre la determinació corresponent..."
Por otro lado, a las resoluciones del Sindic en la cual se nos da la razón a los vecinos el Ayuntamiento de Viladecavalls,no les hace ni caso, ya sabemos que la resolución del Sindic no es vinculante, pero tiene mucho peso en otros foros.
La actitud de quienes, desde el Ayuntamiento de Viladecavalls, esgrimen argumentos tan burdos como autodefensa, cuando les piden explicaciones desde la oficina del Sindic o algúna Agencia o Departament, creo que puede ser catalogada de RIDICULA Y PATETICA.

Anònim ha dit...

Jo també fa dies que et volia comentar una notícia d'un poble proper al nostre que m'ha impactat. La venda de conselleries per part de militants de CDC a Vacarisses... què fort!!
S'ha fet ressò a diaris de tirada nacional...
Com diuen, qui no vulgui palla que no vagi a l'era, no?? Al tanto, Viladecavalls!!

Anònim ha dit...

Una persona molt propera, però molt propera al Vega no fa gaire anava dient pels bars del poble que l'escola taller es va tancar perquè el Vega ho va posar com una de les condicions per pactar amb el Sebastià, és a dir, o es tancava l'escola taller o no hi havia pacte i... dit i fet...

Anònim ha dit...

Bon dia Lluis, ja fa molt de temps que segueixo el teu blog, doncs és una de les poques formes de mantenir-se informat de les coses que estant passant al nostre poble, i per tant, primer de tot vull agrair-te que dediquis una miqueta del teu temps a posar-nos al dia als demés.
A part de deixar anar aquesta parrafada, m'agradaria preguntar un parell de coses.
La primera és sobre el ditxós tema del poliesportiu, ens han arribat veus de que l'empresa que ha de finalitzar l'obra ha presentat suspensió de pagaments i que, per tant, no tenen intenció d'acabar l'obra dins el termini establert, que si no estem errats era de 6 mesos després de l'adjudicació de la mateixa, que (corretgiu-me si no ho tinc clar) en teoria venç aquest més vinent. Sabeu realment alguna cosa al respecte del tema?? Doncs el que més sorpren és que en el prospecte de les activitats d'estiu s'ofereixen activitats que podran disfrutar "del nou poliesportiu", cosa que sorpren veient l'estat de les mateixes, i tenint en compte que tots els interiors encara estant per fer.
Per d'altra banda, i aquesta pregunta a modus de denúncia, sabeu qui és el responsable del lamentable estat de la fàbrica de Filvisa??
Es fàcil adonar-se de que som una família que expossem diariament als nostres fills al despropósit que suposen "les grans obres de Viladecavalls".
Per últim voldriem dir que estem indignats per com es fan les coses, però sobretot maravellats de la sort que tenen en aquest ajuntament. I ens explicarem: al setembre s'inagura un magnífic camp de gespa que fins fa un mes no ha dispossat d'aigua per regar-lo, en el que els nostres fills han hagut i estant encara a dia d'avui portant a terme una pràctica esportiva envoltats de maquinària pesant, en un començament, ferros sense senyalitzar, cascots d'obra arreu, trampes i forats sense cap tipus de senyalització, i des de setmana santa recorrent una "zanja" oberta per canalitzar no sé quantes coses que s'ha quedat paralitzada l'obra sense cap més explicació, que han tapat amb dues xapetes de ferro i que els nostres fills han de travessar per acedir al camp.
Els pares hem de deixar els nostres vehicles aparcats al voral de la carretera, i repeteixo CARRETERA, sense il.luminació nocturna i amb el perill que en si ja comporta, tenin en compte que cap s'atreveix a deixar anar els nens/es sols per la carretera (no oblidem que l'accés directe per la plaça de la Vila està tancat des de l'inici de les obres, o si més no a ""L'aparcament"" de Filvisa, on ja han forzat diversos vehícles i a on s'acumula tal quantitat (i disculpeu l'expresió) de merda entre la que pots trobar condons, agulles profilàctiques, ferros, ampolles trancades, llaunes esberlades i demés.
Aquest és el preu que paguem els ciutadans que realment utilitzem el poble, que no som pocs, per "les grans obres" de Viladecavalls.
La sort de l'Ajuntament, que té Déu del seu costat!, doncs durant aquests pràcticament dos anys que fa que dura la broma han tingut una gran llet i cap de les incidències que hi han hagut han sigut grans. Esperem que acabin sense que tinguem que sortir a les noticies per cap fet desgraciat, i no per ells, sinó per la salut dels nostres fills!! Déu me'n guard que passes res!!! Que llavors si que podríem parlar de ruina municipal!!!!!!!!!!
Gràcies i salutacions.
UNA FAMILIA DEL FUTBOL.

Anònim ha dit...

Vull recordar a tothom que els tenim manant a l'ajuntament perque van guanyar unes eleccions, ja saveu el que toca a les properes del 2011, però penseu una cosa, muntaran una hipermegaguay campanya electoral, amb globus aerostàtics, sopars pels avis de franc per molts d'ells, floretes i petons porta per porta i la gent tornarà a enlluernar-se i votareu altre vegada al dictador i el seu "mecenas" Florido.

Lluís Soler Turu ha dit...

a l'anònim de les 10:06,

Planteges dues qüestions importants a les que necessito una estona de calma per respondre. Ho faré tan aviat com pugui (avui i demà no podrà ser, que estic força embolicat a la feina).

Em comprometo a respondre.

Gràcies a tu per seguir el bloc.

Salutacions,

Carles Rodríguez ha dit...

Maripau,

Per això no vol més síndics ni d'aquí ni d'allà l'alcalde, amb un que li toqui els nassos ja en té prou.
Igualment d'aquí a 2011 haurà de donar explicacions davant de més d'un jutge.

Pel que fa a les grans obres de Viladecavalls; de moment l'obra del pavelló, per la informació que ens han donat des del govern, l'empresa ha presentat suspensió de pagaments i encara que ells diuen que d'una manera o d'una altra s'acabarà (si no és amb aquesta empresa amb una altra); el que és cert és que ha suposat un entrebanc considerable. Esperem que tot vagi tant bé i ràpid com van explicar-nos, pel bé de tots i totes.

Lo del camp de futbol del casc urbà és una "chapuza" i calen solucions des de fa temps. Una de les dèries del nostre alcalde és inaugurar coses, encara que estiguin sense acabar, o no es puguin utilitzar. És igual de ridícul que inaugurar una piscina quan la temporada de bany s'ha acabat.

maripau ha dit...

Carles, yo sigo sin entender el retraso en el pabellón. Cuando una empresa realiza concurso de acreedores no deja de trabajar, simplemente solicita el aplazamiento de unos pagos a los que momentaneamente no puede hacer frente. pero tiene una previsión de ingresos, con los cuales podrá afrontarlos. Todo bien argumentado ante el Juzgado...Los proveedores le han de seguir suministrando el material previo pago al contado y ya está, por lo tanto desde mi ignorancia en esos temas sigo sin entender el razonamiento que se dá.
Por otro lado, el personal de la brigada no ha cobrado aun las horas extras (de enero), por lo que posiblemente se esté incumpliendo por parte del Ayuntamiento el convenio firmado con los trabajadores (siendo alcalde ya el lustrísimo) y parece ser que más de un proveedor de servicios o materiales, no trabajan para el Ayuntamiento si no hay pago en efectivo...
Por cierto Lluis un día de estos haré un comentario sobre "otros temas del Sindic".
Bona nit i visca el Barça.

Anònim ha dit...

Sembla ser que la gent de Viladecavalls comença a despertar davant el "talante" del Sebastià. Avui al diari de Terrassa, surt la notícia de les families de la tendera, que hauran d'abandonar les seves llars en un mes, i si no ho fan, els desallotjaran forçosament. Allà estava l'Il.lustríssim, posant-se vermell davant les declaracions que feien els veïns davant els representants del Ministeri de Foment, ja que manifestaven que l'Il.lustríssim els havia dit que no abandonessin les seves residències, a la que l'Alcalde va dir que això no els havia dit. Davant la falsedat del nostre alcalde es veu que es van posar com una moto els veïns... Així és el nostre Alcalde, davant les autoritats de Foment nega el que ha dit als veïns per "conformar-los"...

Anònim ha dit...

Les meves felicitacions al Barça, als aficionats i seguidors del barça en general, encara que ahir vam tenir el sant de cara aquesta temporada és el resultat de la feina de tot l'any, lliga al sac, final de la copa del rei (d'espanya, no el meu)i final de la lliga de campions, tots aquests resultats són l'èxit d'una temporada de FEINA BEN FETA, la feina ben feta no té fronteres, la feina MAL FETA no té futur, que n'aprenguin el Sebastià Faure Florido i Regina, repeteixo, LA FEINA MAL FETA NO TE FUTUR, momentaneament són uns cracs mentin, fen creure a la gent mentides...però aixó s'acava, no te futur.