31 de març 2011

Aquesta nit ple ordinari de març

Escric aquesta nota ràpida per recordar-vos que aquesta nit hi ha ple ordinari a les 21h a la sala de plens. Des d'Esquerra presentem una moció per canalitzar una proposta veinal que sol·licita restituir l'aparcament en línia a les dues bandes del Carrer Antoni Soler i Hospital -tal com contempla el projecte de remodelació del carrer- i també sol·licitem eliminar la prohibició d'aparcar al voltant de la Plaça Pere Amat en horari nocturn, perquè resti exempt de limitació horaria d'aparcament entre les 20h del vespre i les 8h del matí del dia següent.


Des d'Esquerra creiem que és una proposta veïnal completament raonable. De fet, amb l'actual aparcament en semibateria invertida al Carrer Antoni Soler Hospital, sovint hi ha vehicles que envaeixen la vorera, ja sigui per la seva llargada i/o perquè no es respecta la vorada en l’aparcament, i que a causa d’això també s’ha malmès el mobiliari urbà (escocells, arbres, fanals, senyals de trànsit, etc.). A més, l'aparcament en línia a les dues bandes indueix a una circulació més lenta dels vehicles, en benefici de la "zona 10". I, evidentment, la petició veïnal de poder aparcar a les nits al voltant de la Plaça Pere Amat és de sentit comú.


A part de la moció d'Esquerra, el bipartit (CDC+UDC) continua amb l'aigua al coll i sense cap full de ruta per redreçar la situació econòmica del nostre Ajuntament. Avui presenten al ple un reconeixement de factures per valor global d'uns 87.000€ que no van poder pagar durant l'exercici 2010 perquè no tenien suficient consignació al pressupost. Però sense tenir partida, van tirar pel dret i van gastar igualment. Gastar sense tenir diners i improvisar vies per sortir del pas és allò que en diu la dita de "mal va qui no pensa per l'endemà". Per això Esquerra proposem com una de les prioritats de la propera legislatura l'elaboració d'un pla d'austeritat; perquè no és normal que un ajuntament de les dimensions del nostre hagi de mantenir 49 línies de telèfons mòbils que pugen uns 2700€ al mes; perquè no és just que siguem els de sempre els qui paguem els plats trencats pel bipartit, que només planteja una única solució: apujar impostos i preus públics. Avui els membres del bipartit (UDC+CDC) presenten al ple la proposta d'apujar els preus dels casals d'estiu i de les llars d'infants. Ja ho avanço aquí: no comptaran amb els vots d'Esquerra per augmentar la pressió fiscal als ciutandans, incrementant els preus en serveis que donen resposta a necessitats socials.



Ens veiem aquesta nit!

1 comentari:

maripau ha dit...

Creo que es absurdo que no se pueda aparcar ni por las noches ni los sábados tarde y festivos en la Pl. Pere Amat, espero que se vote afirmativamente vuestra prupuesta. Lluis dices que hay 49 líneas de teléfonos móviles?, que pasa, que cuando entras a trabajar o de regidor te regalan un teléfono?... supongo que controlarán que nadie haga llamadas privadas desde ahí?, no vaya a pasar lo que sucedía con los desayunos con tarjeta, que se podian dejar más de 40 euros en un desayuno en el lujo iberico, eso sí, pagando los de siempre.