29 de juliol 2006

Esquerra diu sí al nou pavelló: rebutgem una moció del PSC i ICV per impedir la paralització de l’execució del nou poliesportiu al casc urbà.

El Diari de Terrassa d’avui dissabte publica una crònica del ple ordinari celebrat el passat dijous. A part de la creació del consorci per la gestió del nou canal de TDT, i la modificació del projecte de les obres d’adequació del polígon de Can Trias, els grups municipals PSC i ICV van presentar una moció proposant la realització d’un nou projecte de pavelló poliesportiu pel casc urbà. Una moció que, a més, s’han dedicat a repartir per les cases acompanyada amb mentides contra nosaltres que diuen que Esquerra diu no al nou poliesportiu del casc urbà. Aquesta és la seva forma de fer política.

M’he animat a escriure aquesta anotació perquè penso que la crònica publicada al diari resumeix excessivament i desmereix la brillant intervenció de la meva companya, i portaveu del grup municipal d’Esquerra, Glòria Ullés. La intervenció de la Glòria, per argumentar el vot en contra de la moció, va començar fent una cronologia de les diverses gestions realitzades per l’ajuntament des de l’any 2003, per aconseguir l’atorgament d’una subvenció del PUOSC, per posteriorment poder redactar el projecte d’execució d’aquest nou pavelló, obrir el concurs per cercar empreses que volguessin executar l’obra, i a conseqüència del resultat d’aquest concurs, obrir un procediment negociat per escollir l'empresa que haurà de construir aquest equipament. Des d’Esquerra hem treballat intensament durant aquests dos últims anys al capdavant de la regidoria d’esports perquè el nou pavelló fos una realitat, donant sempre comptes de totes les nostres actuacions al Consell Municipal d'Activitat Física i Esports de Viladecavalls, on hi havia presents les entitats esportives i veïnals del municipi que han estat al corrent de tot. En canvi, no ha estat gens habitual l’assistència d’alguns representants de partits polítics, fet que puc afirmar ja que jo hi he assistit regularment fins ara com a representant d’Esquerra. No entenem doncs, quins mitjans han fet servir aquests dos partits polítics per expressar la seva disconformitat, i en nom de quines entitats i associacions diuen que parlen.

Faig meves les paraules de la Glòria quan sentenciava que tot i la bondat i les bones paraules que havien fet servir els grups PSC i ICV per redactar la moció, des d’Esquerra teníem la sensació que el seu objectiu no era altre que paralitzar l’execució d’aquest nou equipament i que, havent tingut tants anys per presentar la moció, fos ara, que hi ha els diners per executar el nou pavelló, quan el PSC i ICV havien considerat oportú presentar aquesta moció. Des d’Esquerra ho hem dit un munt de vegades i ho repetirem tants cops com faci falta. Nosaltres defensarem el mateix tan des del govern com des de l’oposició, i votar en contra d’aquesta moció significava que al setembre puguin començar les obres per la construcció del nou pavelló, de les quals Esquerra, després de dos anys al capdavant de la regidoria d’esports, ens sentim completament responsables.

Els representats de ICV i PSC van quedar força descol·locats davant l’argumentació de la Glòria. Els primers ens van acusar de tenir molt poca memòria històrica ja que feia molts anys que es prometia el pavelló, i que feia molts anys que des dels diversos equips de govern es prometia que es construiria un nou pavelló però que a dia d’avui encara no s’havia fet res. Els segons van voler deixar clar que ningú té dret a dir-li al seu grup quan han de presentar les mocions, i que el PSC té independència política per presentar-les quan considerin que és el moment més oportú. I en aquest moment la Glòria va estar encara més brillant. Ras i curt els va etzibar el següent: "És cert que fa molts anys que els diversos equips de govern han promès un nou pavelló que mai s’ha construït, però ara, amb l’entrada d’Esquerra al govern, les promeses han esdevingut realitats, i això és el que els fa por a vostès. I des d’Esquerra no discutim la seva independència per presentar les mocions, és evident que les poden presentar quan considerin que és el moment més oportú, però a vegades aquest do de l’oportunitat es pot definir com oportunisme polític, i és molt trist jugar a fer oportunisme polític quan hi ha tantes entitats que necessiten urgentment la construcció del nou pavelló."

L’espontània però enèrgica resposta de la Glòria va arrencar aplaudiments entre el públic. He vist poques vegades que la gent aplaudeixi la intervenció del portaveu d’algun grup municipal en un ple ordinari. Senzillament extraordinari. Et felicito Glòria!

Per acabar, només remarcar una idea. Personalment, penso que és molt trist que hi hagi partits polítics que posin els interessos electorals per davant dels interessos del poble. Aquesta moció del PSC-PSOE i ICV-EA és un altre trist exemple d’una forma de fer política que va contra els interessos del poble.


Agraïment

Voldria agrair a en Saül Gordillo que m’hagi incorporat als enllaços de blocs d’ERC del seu Bloc sense fulls, i que hagi fet referència al meu bloc en aquesta anotació . Pels que encara no el coneixeu, en Saül Gordillo escriu regularment anotacions al seu bloc on combina periodisme polític i la seva opinió personal. Tot un referent per la comunitat blocaire de parla catalana.