12 de setembre 2006

Diada Nacional de Catalunya: Parlaments de la manifestació d’Esquerra

Com us comentava en l’anotació anterior, ahir vaig passar la Diada Nacional a Barcelona. Tots els actes programats van transcórrer sense incidents: les ofrenes florals a Rafael de Casanova, l’acte institucional al Parc de la Ciutadella, els actes a l’Arc del Triomf, i la manifestació. Cal exceptuar de nou el lamentable espectacle sectari ofert per alguns grups independentistes minoritaris quan una delegació d’ERC-Barcelona es disposava a realitzar l’ofrena floral al Fossar de les Moreres.

A les 17h va començar la concentració de gent a Plaça Urquinaona, per manifestar-nos cívicament pels carrers de la ciutat reclamant la independència dels Països Catalans. Em va semblar que la participació a la manifestació d’Esquerra va ser més nombrosa que la de l’anterior Diada -ahir van sortir al carrer unes 10.000 persones segons aquesta noticia del Diari Avui-, tot i que la participació a la manifestació d'ahir encara es troba molt lluny de la gran quantitat de gent que va sortir el passat 18-F, quan reclamavem el dret a decidir de la nació catalana en resposta a les retallades del pacte Mas-ZP. Tanmateix, com deia el poeta, tot està per fer i tot és possible.

Al final de la Manifestació d’Esquerra, vam poder escoltar els parlaments a càrrec d’en Pere Aragonès –Portaveu de les JERC–, Joan Puigcercós –Secretari General d’Esquerra– i Josep Lluís Carod-Rovira –President d’Esquerra–. Totes les intervencions es van centrar clarament en la Diada i en les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Per tots aquells que no vau poder venir ahir a la manifestació, però teniu interès a conèixer el contingut dels parlaments dels dirigents d’Esquerra, enlloc de fer-vos un resum de les intervencions, vaig pensar que seria més original gravar-les i penjar els vídeos al Youtube. Les intervencions s’escolten perfectament, però disculpeu la mala qualitat dels vídeos (és que ho vaig gravar amb la càmera fotogràfica, xD).

Parlament d'en Joan Puigcercós


Parlament d'en Josep-Lluís Carod-Rovira (1era part)


Parlament d'en Josep-Lluís Carod-Rovira (2ona part)