14 de setembre 2006

La Diada al poble: pocs actes i mal muntats

Diumenge passat, 10 de setembre, vaig anar al sopar popular en motiu de la Diada que es feia a la Plaça de la Vila. El sopar havia de començar a les 21h i, tal com era de preveure entre que arriba tothom, xerres amb els amics, agafes la cadira, busques la taula i vas a fer la cua per agafar el primer plat, tots plegats vam començar a sopar a dos quarts de deu passats.

Aquest retard no hagués suposat cap problema si no fos que la regidoria de cultura havia programat el passi d’una pel·lícula –doblada en espanyol– a les 22:30h a l’amfiteatre municipal. La gent que va sopar a casa i van baixar puntuals amb la intenció de veure la pel·lícula van patir les conseqüències de la incapacitat de previsió de la regidora de cultura, perquè a les 22:30h la gent que sopàvem a la Plaça tot just començàvem el segon plat, i era pràcticament impossible poder escoltar la pel·lícula amb el xivarri que hi havia a la Plaça.

El resultat d’aquesta incapacitat de previsió va ser el següent: la pel·lícula va començar una hora més tard (a les 23:30h) i aquest retard va generar una emprenyada general a la gent que havia baixat puntual per veure el cinema –és fàcil estar emprenyat després d’esperar 1 hora asseguts a l’amfiteatre amb el cul “quadrat”–. A més, com que quan finalment va començar la pel·lícula encara hi havia força gent a la Plaça de la Vila petant la xerrada de sobretaula, no se’ls va acudir res més que apagar els llums de la Plaça de la Vila per obligar la gent a recollir les taules i marxar a xerrar a un altre lloc. Resultat? Tothom emprenyat: uns pel retard al cinema, i els altres perquè els feien fora de la Plaça. Mira que és ben fàcil fer les coses bé, però sembla que els regidors de CiU s’esforcin per cagar-la contínuament.

Un altre aspecte que va cridar l’atenció de molta gent és que les taules i cadires de l’Ajuntament –comprades des de Participació Ciutadana quan la Glòria es trobava al capdavant d’aquesta regidoria– ara es guardin a l’interior de les instal·lacions del Casal Familiar, concretament dins l’auditori. Fins i tot algunes persones –molt estranyades per tot plegat– ens van preguntar als regidors d’Esquerra si sabíem quant li costava a l’Ajuntament guardar el material dins l’auditori o quant costava fer el vermut de la Diada dins el recinte del Casal.

De fet, des d’Esquerra hem sol·licitat per instància que es clarifiqui aquest tema, perquè no dubtem de la bondat de l’entitat Casal Familiar a l’hora d’oferir les seves instal·lacions a l’Ajuntament, però una de les nostres tasques a l’oposició és controlar que els diners públics gestionats des de l’Ajuntament es gastin de la millor manera possible, s’inverteixin en benefici del màxim nombre d’habitants i que no es faci un us partidista dels recursos econòmics del municipi.