27 de setembre 2006

Les veritats ofenen

Avui ha succeït una cosa increïble. Al taulell d’anuncis de l’Ajuntament de Viladecavalls ha aparegut penjat una mena de comunicat de CiU, a tot color, anomenat “CiU Viladecavalls informa”. Aquest fet ja és sorprenent per si sol, perquè tothom sap que els convergents del nostre poble no tenien per costum redactar comunicats ni butlletins. Però el més sorprenent és el contingut d’aquest comunicat: es tracta exclusivament d’una referència directa al meu bloc!

El comunicat dels convergents porta un titular amb lletres ben grosses: “les bones maneres d’ERC sobre la regidora de cultura Regina Parellada”. A continuació citen textualment un paràgraf d’una anotació del meu bloc, on opinava sobre els actes de la Diada Nacional de Catalunya al poble i de la gestió de la regidora en qüestió (llegiu l’anotació sencera aquí). Conclouen el seu comunicat signant amb el meu nom i cognoms i, a més, tenen el detall de posar l’adreça web del meu bloc.

Per una vegada que CiU-Viladecavalls fa l’esforç d’elaborar un comunicat, resulta que enlloc de plasmar la seva visió sobre algun tema o situació del poble, tan sols es limiten a citar el meu bloc. És a dir, han elaborat un comunicat per comunicar la meva opinió. No ho entenc. De fet, em sembla increïble la seva actuació, però aquesta és la realitat. Us penjo una foto del sorprenent comunicat i que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.


Diu la dita popular que les veritats ofenen. Potser per això convergents i unionistes estan tant ofesos. He rellegit les meves paraules –de color vermell, en negreta, subratllades i fora de context– i em continua semblant que no dic res fora de lloc. De fet, amb aquest comunicat només arribo a la conclusió que convergents i unionistes han perdut completament els papers.

Vull aclarir una qüestió abans de tancar aquest tema. El meu bloc no és un canal oficial de comunicació de la Secció Local d’Esquerra Republicana a Viladecavalls. Aquest bloc només reflecteix la meva opinió personal, els meus pensaments i les meves sensacions sobre qüestions polítiques de Viladecavalls, dels Països Catalans i de la resta del món. Tal com deia fa dos mesos, vull que aquest bloc serveixi per aportar transparència i acostar la política municipal del meu poble a totes aquelles persones que ho desitgin. Sento molt que a CiU els ofengui l’existència del meu bloc, però ja ho diu la dita, les veritats ofenen.

Agraïment

Vull agrair al Daniel Mallén que m’hagi incorporat als enllaços del seu bloc. En Daniel és militant de les Joventuts d’Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès, i al seu bloc hi podeu trobar interessants anotacions sobre Cerdanyola, el Vallès Occidental o notes sobre política general dels Països Catalans.