21 d’octubre 2006

Cinc dies a Madrid

 Potser algú s’haurà preguntat com és que durant aquesta setmana no he actualitzat el bloc. El motiu és ben senzill. Dimarts al matí vaig agafar un avió cap a Madrid i fins aquesta tarda no he tornat a Catalunya. El viatge ha estat per motius laborals. Aquesta setmana s’ha celebrat a Madrid un congrés d’àmbit estatal sobre piles de combustible que ha aplegat un centenar de científics que fem recerca en aquest camp.

Ja sabeu que –apart de regidor– jo sóc químic, i que treballo a la UAB combinant la docència universitària amb la recerca sobre nous processos de producció d’hidrogen. Els meus directors de recerca i jo vam enviar una comunicació científica als organitzadors del congrés, on detallàvem alguns dels resultats més rellevants sobre producció d’hidrogen que hem obtingut al nostre laboratori. La nostra comunicació va ser acceptada i aquesta setmana he anat a Madrid per presentar la nostra recerca a la comunitat científica que ha assistit al congrés.

Si dilluns no us vaig avisar que durant aquesta setmana no actualitzaria el bloc, va ser perquè tenia la intenció de fer-ho en algun moment des de Madrid. Em pensava que tindria més temps lliure, però el congrés ha estat molt interessant i no he tingut temps ni per revisar el correu-e. A més, els mitjans de comunicació espanyols a Madrid no fan un seguiment gens exhaustiu de la campanya electoral al Parlament de Catalunya. Tot això ha provocat que desconnectés per uns dies del món polític català i de Viladecavalls, i que em dediqués en cos i ànima a la ciència.

La setmana que ve es presenta políticament interessant. La campanya electoral continua, i dilluns a les 20:30 podrem escoltar a en Josep-Lluís Carod-Rovira en un sopar-míting al Gran Casino de Terrassa (C/Font Vella 78). A més, dijous a les 21h hi ha ple ordinari a l’Ajuntament de Viladecavalls. Ja us ho aniré explicant, però primer em toca posar-me al dia dels esdeveniments polítics més rellevants dels últims cinc dies. Bon cap de setmana!

PS: Si us interessés conèixer més coses sobre l’ús de l’hidrogen com a vector energètic net o el funcionament de les piles de combustible, us puc passar alguns enllaços interessants i recomanar-vos bibliografia sobre el tema.

Agraïment

Agraeixo a la Rat que m’hagi afegit als enllaços del seu bloc. La Rat és una amiga meva i -manllevant les seves paraules- al seu bloc hi podreu trobar un petit aparador de referències sobre el món de la il·lustració. Us heu adonat que podem esmentar una llista prou llarga d'escriptors però que d’il·lustradors en podríem citar ben pocs? Jo me n’he adonat mentre llegia el Món il·lustrat.