16 d’octubre 2006

CiU + PSOE + ICV: Un pacte per arraconar Esquerra

El Fem Poble nº11 ja és al carrer. Una vegada més, el nostre butlletí contrasta la informació publicada a l’última “Revista de Viladecavalls” –que conté 15 pàgines de pura propaganda de CiU pagada amb diners públics–, i és un contrapunt als continguts dels pamflets editats i repartits fa pocs dies pels socialistes i els ecosocialistes, és a dir, pels socialistes i el seu eco.

Aquesta tardor, el titular del Fem Poble no podia ser cap altre: “CiU+PSOE+ICV”: Un pacte per arraconar Esquerra. L’alcalde Sebastià Homs no se n’amaga, i reconeix públicament el pacte a l’editorial de l’última revista municipal: “vull referir-me als acords i participació dels regidors dels Grups Socialista i d’Iniciativa, que ens permeten tirar endavant els projectes i el dia a dia del nostre Ajuntament.

El problema és que, per culpa d’aquest pacte, tots els ciutadans de Viladecavalls estem a punt de perdre molts projectes necessaris pel bon desenvolupament del poble. Com us comentava en aquesta anotació anterior, “ICV+CiU+PSOE” van pactar eliminar les partides pressupostaries per executar la primera fase dels camins de ronda per vianants i l’enllumenat del camí de Can Sanaüja. Ara, el pacte “PSOE+ICV+CiU” ha paralitzat la construcció de la coberta de la pista poliesportiva de Can Trias, i una promoció pública d’habitatges per a joves que s’havia de construir als terrenys del costat del Centre Cívic Paco Cano.

Tan el cobriment de la pista de Can Trias, com la promoció pública d’habitatges per a joves s’havien d’executar des de la societat municipal “Viladecavalls Multigestó SL”. Com a totes les societats municipals, el consell d’administració el formen els regidors portaveus dels diversos grups polítics amb representació al consistori, i acostuma a ser l’alcalde qui assumeix les funcions de president del consell d’administració. Doncs a l’última reunió del consell d’administració d’aquesta societat municipal vam viure una cosa ben insòlita. Com que en Fèlix Farré va presentar la seva dimissió com alcalde i va renunciar a l’acta de regidor, calia escollir un nou president del consell d’administració de la societat. Però contra tot pronòstic i per sorpresa nostra, no va ser l’actual alcalde qui va assumir el càrrec de president de la societat. Els grups polítics “CiU+ICV+PSOE” havien pactat un nou president pel consell d’administració: Ni més ni menys que en Joan Olivares, el portaveu de l’eco dels socialistes a Viladecavalls.

No deixa de ser curiós que un regidor a l’oposició, que no pot exercir cap mena de control sobre els pressupostos municipals, accepti el càrrec de president d’una societat municipal. Però tot aquest misteri es va aclarir quan els grups “CiU+PSOE+ICV” van anunciar la seva primera decisió per boca del nou president de “Viladecavalls Multigestió”: havien decidit paralitzar la construcció de la coberta de la pista de Can Trias i la promoció d’habitatges per a joves.

La cosa està clara. Gràcies al pacte “CiU+PSOE+ICV”, ara els projectes es paralitzen, enlloc d’executar-los. Suposo que per això tan els fa que el president del consell d’administració sigui un regidor a l’oposició, sense capacitat de maniobra sobre el pressupost municipal.

En aquest sentit, tan socialistes com el seu eco tiren la pedra i amaguen la ma. Als seus pamflets carreguen contra CiU, acusant-los de que el seu projecte està esgotat i que la seva gestió és nefasta. Fins i tot, els iniciativus es presenten com “l’única formació que en la seva història recent mai ha donat suport a CiU”. Doncs potser ara s’hauran d’empassar les seves paraules. Perquè és evident que PSOE i ICV han pactat amb CiU d’amagatotis i amb uns objectius ben clars: paralitzar els projectes que hem impulsat, esborrar la nostra tasca i posar-se les medalles de tota la feina feta per Esquerra.

Convergents, socialistes i el seu eco han posat els interessos partidistes per davant dels interessos de la ciutadania. I això no m’ho invento jo, els projectes que ja han paralitzat en són la prova més contundent. Desgraciadament, estan tan obsessionats en esborrar la nostra gestió que no s’adonen que és tot el poble qui en surt perjudicat. I això és el que em sap més greu de tot plegat.


Agraïment

Vull agrair al meu amic Pere Cardús les paraules que em va dedicar en aquesta anotació del seu bloc, i també li agraeixo que em vagi afegir als seus enllaços de blocs amics. Aprofito per recomanar-vos el seu bloc. Si el visiteu, veureu que hi podreu trobar una mica de tot: notes sobre música, interessants articles sobre política, poesia, reflexions personals... Tot molt ben estructurat amb categories perquè no us perdeu cap anotació important. Ja veureu que en Pere té molt bon criteri a l’hora d’escollir les temàtiques de les seves anotacions, que desenvolupa amb un estil clar i directe. En definitiva, “Ni pomes ni peres” és un bloc original, amb criteri propi i estic segur que la seves anotacions us faran reflexionar.