15 de febrer 2007

Roda de premsa: El perquè de tot plegat, o tot allò que volia saber del Quart Cinturó però l'alcalde i CiU li han amagat

S’atrapa abans a un mentider que a un coix. Aquesta és la lliçó que l’alcalde i el grup municipal de CiU haurien d’extreure del que ja es començava a visualitzar el passat ple de gener (ho podeu llegir aquí), i que ahir va culminar en una roda de premsa convocada per tots els grups de l’oposició: PSC, ERC, ICV i PP.


A hores d’ara, ja no és cap noticia. Avui el Diari de Terrassa i El Punt publiquen en titulars que tots els grups de l’oposició denunciem i reprovem que l’alcalde i el grup municipal de CiU han incomplert els mandats de Ple del 30 de març (pàgines 16-17 del pdf) i del 30 de novembre (l'Ajuntament no ha fet pública aquesta acta de Ple, però us en puc passar una copia per mail) i que l’alcalde i el grup municipal de CiU han fet un ús partidista de la gestió de la informació sobre el Quart Cinturó al pas per Viladecavalls.


Així doncs, amb voluntat d’informar i de posar la veritat sobre la taula, us penjo uns videos on els portaveus dels diversos grups municipals expliquem l’autèntic “perquè de tot plegat” que és sensiblement diferent del que s’explica a l’última revista municipal. Una recomanació: pugeu el volum al màxim, perquè les intervencions s’escolten una mica baixes:

1) Introducció: Glòria Ullés(Esquerra) i Francisco García (PSC-PSOE). En Miquel Castilla (PP) també recolza els continguts de la roda de premsa, però al final no va poder venir.


2) Intervenció: Joan Olivares (portaveu d’ICV-EA)


3) Intervenció: Francisco García (portaveu del PSC-PSOE) – (primera part)


4) Intervenció: Francisco García (portaveu del PSC-PSOE) – (segona part)


5) Intervenció: Glòria Ullés (portaveu d’Esquerra) – (primera part)


6) Intervenció: Glòria Ullés (portaveu d’Esquerra) – (segona part)


Queda clar doncs, que l’alcalde i el grup municipal de CiU han jugat brut. Han enganyat a tothom, veïns i grups municipals, només per mantenir-se a la cadira. L’ànsia de l’alcalde i dels convergents per sortir a la premsa ha fet perillar l’acord amb el Ministerio de Fomento per allargar el cobriment del tram del Quart Cinturó al pas per Can Trias, un acord escrit que data del juny del 2006. La mateixa ànsia de protagonisme és la que ha provocat que l’alcalde i el grup municipal de CiU ens ocultés aquesta informació als grups de l’oposició fins el passat 18 de gener. Però ja ho he dit moltes vegades en aquest bloc, i no em canso de repetir-ho. La veritat sempre s’acaba sabent.


El proper ple ordinari –dijous 22 de febrer a les 21h- contindrà una proposta de resolució, recolzada per tots els grups municipals de l’oposició, per reprovar el comportament i actuacions de l’alcalde i del grup municipal de CiU. Com heu pogut escoltar als videos, l’alcalde ha pres decisions de forma unilateral, sense informar prèviament a cap dels grups de l’oposició tal i com marquen els mandats de ple, i s’ha presentat davant de les institucions i veïns com a interlocutor i portaveu d’un consens inexistent.


Encoratjo des d’aquí a l’alcalde i al grup municipal de CiU a reflexionar sobre tot plegat i, tal com exposa la proposta de resolució, els insto a rectificar i reconduir aquest tema, abstenint-se de fer qualsevol tipus de declaració pública i interlocució amb altres administracions sense que prèviament s’hagi reunit la junta de portaveus per tractar l’assumpte. Amb el Quart Cinturó hem d’anar tots junts. En aquest tema no hi pot haver distincions entre govern i oposició. És un assumpte massa important per jugar a fer partidisme i, a més, la unitat d'acció dels grups polítics és la voluntat popular expressada en diverses assemblees i consells veïnals. Només espero que la manca de sentit comú que l’alcalde i el grup municipal de CiU han demostrat tenir, no acabi perjudicant irreversiblement la capacitat de l’Ajuntament per aconseguir millores en el traçat del Quart Cinturó. Seria molt trist que per culpa d'uns pocs, tot el poble en sortís perjudicat.