22 de febrer 2007

Desmuntem la farsa: prou mentides convergents

Ni me n’he adonat i ja fa una setmana que vaig penjar l’última anotació al bloc. Aquests dies els estem dedicant a enllestir tota la planificació de la campanya electoral, el programa electoral d’Esquerra, el material de campanya, els actes públics... La veritat és que vaig tan atrafegat, que no he tingut ni un moment per escriure al bloc.

Malgrat tota la tasca que estem tirant endavant des de la Secció Local, la feina diària del grup municipal d’Esquerra a l’ajuntament no s’atura. De fet, aquest vespre hi ha ple ordinari i, tal com us comentava la setmana passada en aquesta anotació, la totalitat dels grups que estem a l’oposició ens hem vist obligats a presentar una proposta de reprovació a l’alcalde i al grup municipal de CiU.


Tan de bo aquesta reprovació serveixi perquè convergents i unionistes –i en particular l’alcalde- reflexionin sobre tot plegat, i recondueixin la manera d’afrontar tema del Quart Cinturó al pas per Viladecavalls. De res serveix tancar-se en banda i ocultar informació als veïns i a la resta de grups municipals. L’ànsia de protagonisme de l’alcalde i de CiU ens pot fer perdre l’última oportunitat per aconseguir més millores sobre el traçat d’aquesta infraestructura. El transcurs del ple d’aquesta nit serà un bon indicador per visualitzar si l’equip de govern té la intenció de rectificar o, per contra, seguirà actuant amb la prepotència i el despotisme al que ja ens té acostumats des de fa 8 mesos.


Acabo aquesta anotació comentant una ressenya del Diari de Terrassa d’avui dijous, en referència a un sopar organitzat per CiU aquí al poble. Em sorprenen les paraules del Sr. Sebastià Homs quan afirma que “si no estem portant a terme més reformes necessàries a la localitat, és fruit de que els altres partits ens estan obstaculitzant, potser per por a que CiU avanci”. De fet, em consta que aquest comentari és força habitual cada vegada que algun ciutadà puja a l’Ajuntament a sol·licitar alguna cosa. La resposta, per part del convergent o l’unionista de torn, sempre és la mateixa: “No, és que això no us ho podem fer perquè estem en minoria i l’oposició no ens deixa”. Doncs, una vegada més, ens toca desmuntar la farsa: no és cert que si els convergents no fan la seva feina és perquè estan en minoria. És mentida.


Només vull que quedi clara una cosa. El grup municipal de CiU és qui ostenta les funcions d’equip de govern i tenen plena capacitat per executar totes aquelles actuacions que es troben pressupostades. Per fer això no els fa falta per res el vist-i-plau de cap dels grups de l’oposició, perquè precisament ser a l’oposició implica no tenir capacitat de decisió. Per tant, queda clar que a CiU no els cal tenir majoria per executar actuacions. O sigui que, si els regidors de CiU no fan la feina que els tocaria fer des de l'equip de govern, és perquè no els dóna la gana de fer-la. Perquè no costa res fer les coses ben fetes.


Per altra banda, si CiU necessita aprovar algun projecte a través del ple (l’únic òrgan municipal on CiU no té majoria), estic segur que comptarà amb tot el suport dels grups de l’oposició sempre que l’equip de govern presenti un projecte beneficiós pel municipi, informi adequadament sobre els terminis d’execució i quedi ben clar de quina forma es pensa finançar. El problema ve quan CiU porta a ple projectes que ni ells saben ni com els pagaran (aquí en teniu una bona mostra), potser perquè no tenen ni la intenció d’executar-los: està ben clar que el seu únic objectiu només és poder vendre fum als diaris i a la revista municipal i seguir enganyant el veïnat fins el dia de les eleccions. Perquè en dir mentides i en vendre fum no els guanya ningú. Us asseguro que hi tenen la mà trencada.


PS: Aprofito per donar la benvinguda a l'Isaac Albert a la comunitat blocaire republicana, i per agrair a en Moisès Rial i a l'Isaac Garcia que m'hagin afegit als enllaços dels seus blocs.

PS2: També aprofito per fer una menció especial a en Saül Gordillo: En primer lloc felicitar-lo per haver impulsat el projecte Poliblocs, també desitjar-li molts èxits en la seva nova etapa professional i, finalment, agrair-li l'enllaç en aquesta anotació.