01 de febrer 2008

Ple ordinari gener 2008 (I): la caça de bruixes contra la Cesca Berenguer

Aquests dies aniré penjant algunes de les intervencions que vaig fer durant el ple d'ahir. He decidit començar per la intervenció que vaig fer després a la moció presentada pels grups municipals del PSC, ICV i Esquerra. Podeu consultar el text de la moció en aquesta nota al blog del portaveu del PSC Francisco Garcia.


Des d'Esquerra pensem que l’equip de govern i, en particular, l’Il·lustríssim Alcalde, estan ocultant els motius reals pels quals han procedit a acomiadar de forma improcedent a la treballadora Francesca Berenguer.

El passat 30 de maig, el Diari de Terrassa publicava unes declaracions del Sr. Faure, president de CiU contractat per aquest ajuntament, i de l’Il·lustríssim Alcalde on s’acusava aquesta treballadora de deslleialtat i de demanar explícitament el vot per ERC durant el nostre acte final de campanya. Vull manifestar públicament, que la treballadora Francesca Berenguer no va participar en cap moment d’aquest acte de campanya, ni molt menys va demanar el vot per la nostra formació en l’esmentat acte electoral.

Això era el 30 de maig. Però abans d’ahir, a la junta de portaveus, l’Il·lustríssim Alcalde ens informava dels suposadament motius reals del seu acomiadament. Es tracta de dues acusacions molt greus que, del cas que fossin certes o que l’equip de govern en tingui proves, són dues acusacions que caldria fer públiques avui mateix en aquesta sessió plenària. És per això que convido a l’Il·lustríssim Alcalde a que repeteixi en veu alta i que constin en acta les acusacions contra aquesta treballadora de les que ens va informar dimarts a la junta de portaveus, on també hi van assistir -i en són testimonis- la portaveu de CiU (Regina Parellada), el portaveu del PSC (Francisco Garcia), el portaveu d'ICV en funcions (Carles Rodríguez) i el portaveu de la PVA (Paco Vega). Si no ho fa, hauré de pensar que està actuant com un encobridor de les mateixes, o bé que dimarts va cometre un delicte d’injúries.


L'Il·lustríssim Alcalde no va voler fer públiques aquelles dues acusacions. La meva rèplica va ser clara: jo no encobriré res, i aniré a explicar tot el que l'Il·lustríssim Alcalde va dir, allà on calgui. I convido a tots els altres portaveus que van ser-ne testimonis a que facin el mateix.