06 de març 2008

L'il·lustríssim, la seva majoria i Canal Català

Fa una estona m'ha trucat un periodista del Diari de Terrassa demanant el posicionament polític d'Esquerra-Viladecavalls en relació a un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Viladecavalls i Canal Català. Primera notícia. El periodista m'explica que l'equip de govern CiU-PVA disposarà d'uns espais de curta durada dins la graella de programació televisiva de Canal Català per poder donar explicacions sobre la seva tasca. Començo a al·lucinar. El periodista continua explicant-me que l'Il·lustríssim Alcalde de Viladecavalls tindrà el seu propi espai dins la graella de programació (que sembla que serà de més llarga durada que el dels seus regidors) i que el mateix Il·lustríssim Sr. Homs també donarà explicacions sobre la seva feina. Ara si que ja al·lucino completament.


Em preocupa que la tota feina política per engegar un nou canal de TDT d'àmbit supramunicipal se n'hagi anat a fer punyetes. Vaig treballar molt mentre vaig ser regidor de comunicació per establir les bases del consorci per aquest nou canal de televisió pública, negociant amb els regidors de comunicació de Terrassa i de Matadepera. Més d'un any negociant, fins l'últim dia que vaig ser a govern, el juny de 2006. Informant en tot moment, a través de les comissions informatives d'àrea, als grups de l'oposició (aleshores ICV i PSC) de l'estat en el qual es trobaven les negociacions. Passant esborranys dels estatuts del consorci a tots els grups municipals perquè diguessin la seva. El juliol del 2006, tot i que CiU ja havia trencat el pacte amb Esquerra i ja ens trobàvem a l'oposició, aquesta proposta va tirar endavant.


Ara, a Viladecavalls, les coses es fan d'una altra manera. L'Il·lustríssim ho definia fa uns mesos com "la necessària autoritat". Una "necessària autoritat" que es tradueix en aprovar unes comissions informatives d'àrea que no es convoquen mai. No ens informen de res. La qualitat democràtica d'aquest equip de govern es mesura amb fets com que un periodista d'un diari comarcal informi als portaveus dels grups municipals que l'equip de govern signa convenis amb empreses privades de televisió, ves a saber a canvi de què. Us ho deia ahir. Aquesta és la seva democràcia. La resta són paraules eixorques.


Esperem que aquest cop, com ja vaig denunciar a l'últim ple ordinari, el butlletí oficial de l'Ajuntament de Viladecavalls (és a dir, les pàgines de comarca del Diari de Terrassa) també "n'informi de manera detallada i fiable", tal com ens va respondre textualment l'Il·lustríssim a una instància presentada per Esquerra on sol·licitàvem informació sobre una reunió amb l'Alcalde de Terrassa.


L'Il·lustríssim i la seva majoria volen seguir jugant al "Nosaltres som set, vostès són dos". Cap problema. Jugarem. Ara ens toca a nosaltres moure fitxa.

2 comentaris:

Carles Rodríguez ha dit...

Per flipar.
Ara el Sebastià tindrà el seu propi espai a la TV com el Chávez a Venezuela.

Mister Danger!!!

Lluís Soler Turu ha dit...

Aquest matí he anat a l'Ajuntament i he sol·licitat per instància en nom d'Esquerra poder consultar aquest conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i Canal Català i qualsevol altra documentació relacionada amb aquest assumpte. Em respondran? S'accepten apostes...

Aquí huele a azufre!!!
jijiji