06 de març 2008

Roda de premsa a Sabadell


Aquest matí he acompanyat en Ramon Henares, President de la Secció Local d'Esquerra-Sabadell, en una roda de premsa al Local d'Esquerra de Sabadell on hem fet una valoració de la campanya al Vallès Occidental. En parlen en aquesta notícia a Ràdio Sabadell. A continuació us penjo la nota enviada als mitjans de comunicació:


Comunicat : El candidat d’Esquerra pel Vallès Occidental, Lluís Soler, fa valoració de la campanya a Sabadell

El candidat d’Esquerra pel Vallès Occidental, Lluís Soler, ha vingut aquest matí a la nostra ciutat i ha remarcat, en primer lloc, la satisfacció de la formació republicana pel transcurs dels diversos actes polítics que s’han realitzat a la nostra comarca durant la campanya: “la participació ha estat molt elevada i hem pogut explicar a la ciutadania les nostres principals propostes programàtiques”. En aquest sentit, Soler ha dit que, des d’Esquerra, “recollim les reivindicacions de la gran manifestació del passat 1-D a Barcelona, i ens comprometem a defensar i a treballar per la unitat dels partits catalans a Madrid sobre dos grans eixos: el nou model de finançament i l’exigència necessària per aconseguir les infraestructures que ens corresponen”.

El candidat vallesà ha afegit que aquesta “ha estat una campanya molt dura, on hem hagut de combatre la bipolarització que han portat a terme els dos grans partits espanyols. En aquest sentit, sap greu que la Catalunya optimista que pregona el PSC es limiti a reproduir el discurs de la por que ha llançat el PSOE, sobre què suposaria per a l’Estat espanyol una eventual victòria del PP”.

Segons les últimes dades i els sondejos interns duts a terme per Esquerra, el PSOE és molt a prop d’obtenir la majoria absoluta i “cal tenir present que les majories absolutes als governs espanyols sempre han anat contra l’interès general del poble de Catalunya”.

Un nou model de finançament

Abans de negociar un nou model de finançament, ha explicat Soler, “cal que l’Estat espanyol faci públiques les balances fiscals. Cada català està perdent al voltant de 2600€ amb impostos estatals que no tornen a Catalunya. No seria just negociar un sistema de finançament amb les cartes marcades. Tothom ha de posar les cartes sobre la taula”.

El nou model de finançament és bàsic per al país i també per a la nostra comarca, ja que en depenen les infraestructures --necessàries per tal d’afavorir la fortalesa i la competitivitat de les empreses-- i les polítiques socials –com ara les polítiques d’habitatge o el desplegament de la Llei de dependència.

El president d’Esquerra-Sabadell, Ramon Henares, també ha participat en la roda de premsa convocada aquest matí i ha reiterat que “votar Esquerra és fer un vot útil: perquè plantem cara al PP, perquè condicionem el PSOE –a quina banda de la taula seurà el PSC quan Catalunya negociï el nou model de finançament?--, perquè arrossegarem els partits catalans cap a posicions unitàries en grans temes de país i perquè, amb grup parlamentari propi, som la veu de l’esquerra catalana a Madrid”.

Tant Soler com Henares han volgut fer un reconeixement públic a totes aquelles persones --militants, simpatitzants i col·laboradors-- que treballen, assessoren i col·laboren cada dia, des de l’anonimat, i que en aquesta campanya han treballat molt dur per fer realitat projecte polític que compartim la gent d’Esquerra: aconseguir un país de primera.