06 d’abril 2008

Gent d'Esquerra

Ahir al matí, el Consell Nacional d'Esquerra va aprovar el reglament per al 25è Congrés Nacional d'Esquerra. Des del meu punt de vista, es tracta d'un bon reglament per a una organització política de 10.000 militants que es troba davant de dos grans reptes: En primer lloc portar a terme unes primàries per escollir el President i el Secretari General del partit a través de sufragi universal de tota la militància, i en segon lloc ordenar el necessari debat d'idees i projectes que caldrà realitzar durant el proper Congrés Nacional del partit.


En aquests moments on el desprestigi de la política i els polítics estan en boca de tothom, la militància d'Esquerra hem de saber estar a l'alçada de les circumstàncies i portar a terme unes primàries i un Congrés Nacional exemplars que mostrin a la societat catalana que Esquerra Republicana de Catalunya no som un partit polític com els altres. La militància i l'electorat d'Esquerra representem el col·lectiu de catalans i catalanes més ambiciosos políticament, precisament perquè som el col·lectiu més insatisfet amb els nivells de democràcia, justícia social i llibertat nacional assolits al nostre país.


El nostre horitzó polític (la independència i la justícia social) han fet que Esquerra hagi esdevingut el principal factor de canvi a Catalunya. Les primàries i el Congrés Nacional ens han de servir per debatre el què caldrà fer, el com s'haurà de fer i el qui ho haurà de fer, esmenar els errors del passat i fer que l'Esquerra catalana independent esdevingui de nou l'eina més útil per avançar imparablement cap a la llibertat nacional.


L'endemà del Congrés, Esquerra encetarem una nova etapa. Penso que les receptes per encarar aquesta nova etapa amb garanties d'èxit són la combinació del coneixement de l'organització amb un projecte ambiciós de partit i de país, enfortint els governs on Esquerra participa, consolidant i augmentant la nostra base municipal, i fent xarxa aprofitant el principal actiu d'Esquerra: la nostra gent. Una combinació de capacitat de lideratge, de treball en equip, de fermesa en la presa de decisions i alhora de saber escoltar la nostra gent. Una combinació de rigor, treball, ambició i propostes concretes que permetin recuperar la confiança de totes aquelles persones que volen tornar a veure Esquerra com una eina forta i útil al servei d'aquest país. Penso que aquestes receptes es troben a la candidatura encapçalada per en Joan Puigcercós i en Joan Ridao. Per tot això, la seva candidatura comptarà amb el meu aval i amb el meu suport com a militant de base, per sumar esforços de cara al juny i, sobretot, treballant perquè la nova etapa política que començarà a partir de l'endemà del Congrés ens porti a ser una força majoritària al servei de les classes populars.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Collons Lluís, estàs molt alineat!
No estic segur que el que es va aprovar en el Consell Nacional de dissabte estigui a "l'alçada de les circumstàncies" ni que permeti un Congrés i unes primàries exemplars. ERC només és forta si és plural i la imposició d'un reglament pel Congrés no em sembla un bon començament. Espero que vagi millorant.

Lluís Soler Turu ha dit...

Aleix,
Mai he estat d'aquells que es mantenen neutrals i es queden mirant els problemes des d'un tros lluny. Crec que el partit està vivint un moment delicat i, precisament en aquests moments difícils és quan es fa més necessari que mai que la gent es mulli. Sempre he actuat així, i per això he pres la decisió d'apostar per la candidatura que, des del meu punt de vista, presenta el millor projecte per al futur del partit.


Precisament perquè ERC només és forta si és plural, penso que la candidatura "Gent d'Esquerra" és una bona opció pel partit perquè és una candidatura que deixa de banda l'èpica retòrica buida de contingut i suma adhesions a nivell pràctic, és a dir, escolta les aportacions de les altres candidatures i comparteix aquelles idees que poden ser d'utilitat per assolir els objectius comuns que ens hem marcat com a partit. Un exemple d'això és la proposta que han llançat per formar una candidatura catalanista conjunta a les eleccions europees del 2009.


Finalment, vull trencar una llança a favor del Consell Nacional del qual tinc l'orgull de formar part. Crec que si un reglament es discuteix i s'aprova per amplia majoria al Consell Nacional, no és just parlar d'imposició, per molt que des d'alguns mitjans de comunicació es vulgui fer mal al partit i enfrontar la nostra pròpia militància escampant aquest punt de vista. El Consell Nacional representa la voluntat del partit, precisament perquè els consellers i les conselleres nacionals hem estat escollits democràticament via Congrés Nacional, Congressos Comarcals i Federacions Regionals d'Esquerra. Al Consell Nacional tothom va votar en absoluta llibertat el què li va semblar més adequat pel nostre partit i no tinc cap dubte que la majoria dels Consellers i Conselleres Nacionals que van votar a favor del reglament ho van fer pensant que el text final és una bona eina per portar a terme les primàries i el debat congressual.

Salutacions!

Anònim ha dit...

Estimado señor Soler,me dirigo a usted con todo mi respeto y con la esperanza de que se conceda unos instantes a leerme.Desde su posicion privilegiada, le insto a que visualice estos videos referentes al 11 de septiembre de 2001 en el que se muestra que la version oficial que nos contaron no es totalmente veridica.YO y muchos como yo,luchamos por que se sepa la verdad que nos han negado y ,que como consequencia de dicho acto de deslealtad hacia el pueblo americano y por consequencia, hacia todo el mundo que habita este planeta, se nos esta engañado vilmente.Desde esa fecha se estan cometiendo todo tipo de genocidios con el beneplacito de un pueblo ENGAÑADO.YO,le pido que pierda un poco de su valioso tiempo,visualice estos videos y que actue en consequencia.
Si tiene alguna duda……le dejo mi correo.
por-respeto@hotmail.es

y aqui le dejo los videos.
http://www.youtube.com/view_play_list?p=8C2FDB7268989F12

http://www.youtube.com/view_play_list?p=F77BD813DBE54BBA

http://www.youtube.com/view_play_list?p=D965F91ABBC13D63

muy atentamente, el pueblo.