26 d’octubre 2008

Breus sobre l'Oficina Antifrau, el PNRI i l'esvoranc del Carrer Major

No voldria deixar acabar la setmana sense comentar, encara que sigui de forma molt breu, tres temes que considero importants:

1) Oficina Antifrau: més transparència, menys opacitat

Dimecres passat, el Parlament va aprovar la creació de l’Oficina Antifrau de Catalunya, una normativa pionera que permetrà crear un organisme independent, amb un director elegit pel Parlament, que investigarà i inspeccionarà l’ús i destinació irregular de fons públics, amb la voluntat de prevenir el frau i la corrupció a les institucions públiques de Catalunya (Govern de la Generalitat, Parlament, administració local) i a totes aquelles entitats, universitats, organismes i empreses que gestionen diners públics.

L'Oficina Antifrau va ser una proposta d'Esquerra l'any 2003, que ha hagut de superar incomptables esculls, tant des de la dreta com des de l'esquerra de l'arc parlamentari català. Si finalment el projecte ha vist la llum ha estat gràcies a la tenacitat i tossuderia del nostre partit i, en particular, del diputat i company Xavier Vendrell. En aquest enllaç podeu consultar informació sobre el projecte de llei aprovat l'any 2005.


2) Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació: Catalunya, pol internacional R+D+i.

El passat dimecres 22 també es va signar el Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació (PNRI), una altra iniciativa d’Esquerra, liderada pel departament d’Innovació, Universitats i Empresa que liderada pel Conseller i company Josep Huguet. El podeu consultar íntegrament en aquest enllaç. També us pot ser útil aquesta web, on es descriu el PNRI de forma reduïda.

El Pacte marca un horitzó a quinze anys vista, que posa les bases per fer de Catalunya un pol internacional en el camp de la recerca i la innovació. El pacte preveu doblar la despesa en R+D+i en els propers 5 anys. El PNRI es tracta d'una eina útil per seguir avançant en el procés d'internacionalització de l'economia catalana, un procés absolutament necessari per situar els Països Catalans als mapes del món.


3) Esvoranc del Carrer Major: reparar primer; buscar culpables després.

Aquesta setmana, l'Il·lustríssim Alcalde i el mal govern CiU-PVA continuen apuntant culpables que paguin la reparació de l'esvoranc, perquè l'Ajuntament es troba al 88% de deute i no té diners per reparar el carrer. Amb aquest objectiu, s'han saltat la via judicial i han decidit dictar un decret d'alcaldia ordenant el pagament de la reparació del carrer als promotors de l'obra on es va col·lapsar el mur. La promotora ha contestat a través d’un comunicat del qual la premsa comarcal se n'ha fet ressò.

Hauria estat molt més assenyat reparar primer el Carrer Major i buscar els culpables de l'esvoranc després. Només la irresponsabilitat de l’Il·lustrissim i el mal govern CiU-PVA han provocat que sis mesos després produir-se l'esvoranc seguim sense Carrer Major.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Esto de la Calle Mayor se convertirá en el muro de las lamentaciones del Ayuntamiento, el tiempo lo dirá, pero creo que veremos al señor Alcalde y compañía rezando de cara a la pared, del muro claro.

ESO DE QUE NO FUNCIONEN LOS DECRETAZOS

UFFFF....

Un saludo

Anònim ha dit...

El que no pot ser és que convoqui una reunió amb els veïns del carrer i els doni la garantia de que les obres començaven aquesta setmana i que en tres mesos tot estaria arreglat quan no és l'Ajuntament el que ha decidit fer-ho per voluntat pròpia sino en plan abús de poder: faig un decret i t'obligo perquè jo mano!! Jo sóc l'Alcalde!! Aquí això no serveix si encara no hi ha un culpable clar. Si no hi ha culpables, això ho ha d'assumir l'Ajuntament directament i després ja reclamaran a qui sigui... Així no s'arreglarà res de res... i els més perjudicats els veïns i tot el poble perquè és un carrer tradicionalment de molta circulació.

Anònim ha dit...

El problema és que no té diners, endeutat al quasi 90% era d'esperar una cosa així, al primer mal de panxa ja no pot fer front, política populista, és una persona que no serveix pel càrrec i espero que el temp el posi al seu lloc. En un sopar a Ullastrell la passada setmana, l'ex alcalde es posava les mans al cap i estava esparverat perque aquell ajuntament s'havia endeutat al 35%!!!, és increible, no?.
Ja va sen hora que el poble es movilitzi, no se de que serveix l'associació de comerciants, l'associació de veïns del centre, a que es deu el seu silenci? Que ha de passar més perque la gent comenci a despertar?, que més ha de fer amb els treballadors de l'ajuntament perque el comité es movilitzi? Es incomprensible. Una salutació

Anònim ha dit...

Lluís,
Només donar-te l'enhorabona. He estat mirant el teu comptador de visites i en tres dies has tingut més de 600 visites. Felicitats!!
Estàs fent una bona tasca, segueix així...
Després molta gent diu que no el llegeix... per mostra un botó no??
Ànims!!

Anònim ha dit...

Tal vez un psicologo o psiquiatra le pondría un nombre, yo desde mi ignorancia, lo veo de la siguiente manera:

Un decreto es una orden, siempre acaban con un “ho mana”, estos han de ajustarse a la ley y tener un razonamiento moralmente lógico. Cuando estos no son lógicos ni se ajustan a derecho pasan a ser ordenes dictatoriales, cercanas al fascismo de épocas pasadas.

Es fácil caer en la tentación, (sobre todo cuando estás acostumbrado a tratar con niños pequeños), de confundir un decreto con una orden dictatorial para esconder la falta de conocimientos técnicos y legales de quien lo dicta.

Un saludo

Mari Pau

Anònim ha dit...

Als de l'oficina antifrau els podem convidar per les Festes de Sant Martí: i que estiguin tranquils, ho tenen tot pagat, per suposat, paga el FAURE... amb la targeta de tots...!!
Bones Festes de Sant Martí!!

Anònim ha dit...

Me comentarón vecinos que asistieron hace 10 días a la reunión celebrada en el Ayuntamiento, referente al inicio de las obras de la calle Mayor, que mañana día 3 tenía que comenzar RISBACH la reparación de la calle, ya que había un decreto de alcaldía que así lo ordenaba, también informó el ilustrísimo de que en el supuesto de que la empresa incumpliese el decreto, iniciaría las obras el Ayuntamiento.
Mañana veremos quien comienza...si es que comienzan.

Anònim ha dit...

Esta clar, l'equip de govern s'ha gastat tota la pasta d'aquest pressupost i els vinents per cumplir amb alló que van dir al seu dia (asfalt de quasi be tot el poble, camps de gespa, ... ) i com no??? els sopars i dinars de luxe que es foten a diari!!!
Ara no hi ha diner per arreglar un dels carrers mes importants, per no dir el mes important del poble.

Vergonyos!!! simplement vergonyos!!!

maripau ha dit...

Hoy o mañana se cumple una semana del inicio de las obras prometido por el alcalde a los vecinos del C/Major. Me comenta alguno de ellos que estan hartos de que los citen a reuniones en las cuales se les prometen cosas que despues se incumplen y se vulnere como viene siendo habitual el principio de la presunción de inocencia... de esto último hablaremos más adelante, que ahora me voy a buscar unas llanequetes que me están esperando.

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola a tots i totes,

Només comentar-vos que el proper dia 12 de novembre a les 18h m'han convocat a una comissió informativa especial per tractar el tema de l'esvoranc del Carrer Major. A veure què ens explicaran. Ja us diré el què.

Salut i blocs!