21 de novembre 2008

Dijous 27, ple ordinari: Llum i taquígrafs als abocaments de runa a Viladecavalls (1)

Finalment he trobat un moment per actualitzar. Volia fer-ho abans però m’ha estat completament impossible. Dijous que ve hi ha ple ordinari, i m’agradaria fer-vos cinc cèntims de les 5 mocions que hem presentat des d’Esquerra. Cadascuna de les mocions fa referència a una zona del terme municipal de Viladecavalls on es realitzen abocaments de runa:

  1. Zona Camí Vell d’Ullastrell
  2. Zona esportiva municipal Can Trias / Carretera B-120
  3. Zona Carrer de la Riba
  4. Zona Plana de sant Miquel de Guanteres
  5. Zona Carretera B-120 / Can Trias vell

Aquestes zones d’abocaments han estat detectades i fotografiades gràcies a la tasca coordinada del conjunt de militància i simpatitzants d’Esquerra-Viladecavalls i la col·laboració veïnal. Durant el debat plenari, els dos regidors del grup municipal d’Esquerra sol·licitarem obrir un expedient informatiu per cadascuna de les cinc zones per determinar-ne la legalitat.


Cal dir que arran dels abocaments il·legals a Can Baiona, el nostre grup va sol·licitar als serveis municipals d’urbanisme una relació de tots els permisos, projectes i llicencies,concedits i/o en tramitació, referents a abocaments de terres al terme municipal de Viladecavalls. Cap d’aquestes 5 zones apareix a l’informe emès des de l’àrea tècnica d’urbanisme de l’Ajuntament de Viladecavalls.


Diu la dita que una imatge val més que mil paraules. Sense més preàmbuls, avui començo una sèrie de 5 notes per mostrar-vos les fotos que mai sortiran a la Revista de Viladecavalls.


1. Zona camí vell d’Ullastrell

En primer lloc us deixo el plànol amb la ubicació d’aquests abocaments, per si ho voleu anar a veure amb els vostres propis ulls.i aquí l'enllaç de google maps:


Mostra un mapa més gran


A les següents fotos es pot observar la presencia de runa, residus de poda, lixiviats generats a conseqüència de la combinació de la descomposició residual amb les aigües de pluja i materials residuals de composició diversa barrejats amb la terra abocada als terrenys esmentats.Potser algú es pregunta qui pot ser el responsable d’això. Doncs us demano que observeu atentament les següents fotos. Es tracta de personal i vehicles de la Brigada Municipal d’obres de l’Ajuntament de Viladecavalls realitzant diversos abocaments als terrenys anteriorment esmentats.
Per acabar, i abans que algú ho pregunti als comentaris, deixar clar que els responsables polítics de la Brigada Municipal d’Obres són l’Il·lustríssim Alcalde Sr. Homs i el Primer Tinent d’Alcalde Sr. Vega, ja que tots dos comparteixen la Regidoria d’Obres i Serveis, i el càrrec de confiança Sr. Florido com a Cap de l’Àrea d’Obres i Serveis. El responsable polític de la gestió dels residus a l’Ajuntament de Viladecavalls és el Sr. Griera, Regidor de Medi Ambient. Ells són els que, fa poques setmanes, van augmentar un 17% la taxa d’escombraires.


Esquerra-Viladecavalls volem arreglar les coses.

15 comentaris:

maripau ha dit...

Es increible, en Vila ultimamente salen montones de escombros, como bolets en otoño.
Las fotografías son clarísimas, supongo que la respuesta será que ya se ha abierto un expediente disciplinario contra los trabajadores.
Yo como particular tengo tres opciones, compostar en casa, los contenedores de poda y la deixalleria ¿no es así? ...y encima me suben las basuras.
¿Quien es el encargado de vigilar que no se produzcan vertederos incontrolados?, la policía patrulla por todo el municipio y debe ver el paso de camiones, supongo que algún informe han de hacer.
Desde mi oficina veo los que van a la zona del carrer de la Riba, tanto cuando entran por la B-120 como cuando lo hacen por el centro del pueblo, pasando por delante del Ayuntamiento.
El de la zona esportiva de Can Trias hasta salió en un pleno y se dijo que las tierras eran para hacer un aparcamiento ¿y dices que no tiene licencia. Supongo que el proyecto si que debe estar aprobado, solo faltaría que estuviese en fase de redacción...
Nos vemos en el pleno.

Anònim ha dit...

Molt bona feina, Lluis. Encara que m'imagino que hi haurà que t'ho voldrà fer pagar.

Tomeu

Anònim ha dit...

Molt bona feina Lluís, es vergonyos el que esta passant en aquest poble, l'altre dia vaig veure el futur parking de Can Trias... i vinga, a qui volen enganyar, aqui estan abocant terres d'obres del Florido y Vega, esta clarissim!!!

Patetic!

Anònim ha dit...

jor!!, sembla que aquesta foto l'ha fet un treballador no? uyuy... sembla que algú de dintre no pot aguantar mes! es normal, al final els treballadors hauran d'explotar, el que estan fent no té descripció.
Tot això aquests abocadors son "el chocolate del loro".

Felicitats per la bona feina!

Lluís Soler Turu ha dit...

Cal fer extensives les vostres felicitacions a tot l'equip de persones que estan col·laborant amb Esquerra-Viladecavalls. El treball en equip ha estat clau per destapar aquests abocaments.

Tomeu, certament hi ha alguns personatges estan molt nerviosos. Precisament, estan nerviosos perquè tenen clar que la gent d'Esquerra no els hi tenim por. Volem arreglar les coses, i res ni ningú ens ho podrà impedir.

salut i blocs!

Anònim ha dit...

Als membres del grup que governa en aquest poble, no els preocupa que es veu a les fotografies, tant sols els importa donar a conèixer qui es el ciutadà que va fer les fotografies.
Felicitats per la vostre ceguesa.
Veurem que passa al ple a veure com justifiquen els abocaments.
Crec que quan sigui possible s'ha de fer un fulletó perquè el conegui el poble i no tant sols els que seguim el teu bloc.

Salut i blocs.

maripau ha dit...

Realmente están muy nerviosos y se les ve muy bien de donde vienen esos que intentan menospreciar tu trabajo desde cierto blogg. Cuando alguien realiza vertidos que "cree legales" es fácil que cuando "alguien de su entorno" le pregunte diga quien lo ha fotografiado. Pero dan palos de ciego como en todo. No saben la cantidad de personas que hay vigilando sus pasos... y eso les pone muy, pero que muy nerviosos.
Animo Lluis, a ti y a todos aquellos que demuestran que no tienen miedo.

maripau ha dit...

Realmente hay quien está muy, pero que muy nervioso. Cuando personal de la brigada tira "basura" en un "lugar autorizado", no tiene porque sentirse incomodo si alguien le fotografía y no va contando lo que ha pasado, eso sí, cuando tu lo publicas, es posible que "algún responsable" pregunte quien, como y cuando los fotografio. A partir de ahí los nervios y las acusaciones de cierto blogg.
Me gustaría saber cuantas denuncias, juicios perdidos y penas de privación de libertad, tienen todos esos que se llenan la boca anonimamente, injuriando a terceras personas... son patéticos , lo único que demuestran es el miedo que tienen a que la verdad salga a la luz (ya saldrá).
Animo Lluis, no tienen ni idea de toda la gente que vigila sus pasos y eso, la verdad, es lo que los tiene tan nerviosos.
Enhorabuena por el trabajo que realizas.

Anònim ha dit...

El que diu la Maripau és cert, camines o circules en cotxe per qualsevol lloc i veus abocat el contingut d'un camió a la vora de la carretera o camí, està clar, entre ells s'ho diuen, de qualsevol obra dels municipis del voltant es diuen: "podeu venir a tirar la runa al terme de Viladecavalls, una més no es nota ho fan fins i tots els de l'ajuntament",les fotografies son magnífiques, comencen a tenir talps dintre seu? L'Il.lustríssim començarà a no dormir , haurà de despedir tot l'ajuntament, no es fiarà de ningú, contractarà detectius privats per saver qui li fa el llit.

Anònim ha dit...

Senyor Regidor de Medi Ambient, li va caure, sense voler, la cartera de medi ambient. Ja sap quina responsabilitat té respecte a aquests abocaments?, ja sap davant de quines penes podria fer front? també te clar, si s'escau, a qui li haurà d'agraïr?
Que quedi clar que qui denuncia un fet, presumiblement delictiu, no és el responsable, que ho son ells, uns com a caps de la brigada d'obres i serveïs, l'altre com a regidor de medi ambient

Eduard González ha dit...

Hola Lluís! afegeixo una puntualització.

A l'estiu hi ha un servei de la Diputació de Barcelona que és el Pla de Vigilància contra Incendis (PVI) i entre moltes de les tasques d'aquest "cos temporal" hi ha la de localitzar abocaments i notificar-los al centre de control que alhora els notifica a l'alcalde de la població o al regidor/a de medi ambient.

Desconec la feina que va fer la unitat 112 (és la que feia Viladecavalls) però puc assegurar-te que si van fer bé la feina, l'Alcalde té una carta amb un llistat d'abocaments i punts de risc d'incendi..

Almenys jo a Terrassa en vaig passar un munt!
A més, segur que Agents rurals i l'Agrupació de Defensa Forestal de Viladecavalls també deuen passar parte! Simplement els hi rellisca el tema.

Apa, merci pel teu enllaç tmb;-)!!

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Edu,

Gràcies per la info. No se'ns havia acudit i ens pot donar informació molt interessant. Miraré d'esbrinar a veure si existeixen notificacions al respecte i si hi ha alguna data de registre.

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Si las cosas se hicieran bien, no deberian sospechar de quien les hace la cama! no deberia estar nerviosos!
Si lo estan es que algo han echo mal, en ese caso, que paguen!!!
No obstante, creo que Santi Griera poco tiene que ver en esto, yo diria que va a ser la cabeza de turco, aqui, quien tiene el poder es Paco Vega y Homs solo busca satisfacer su ego.
Paco Vega a la carcel!
Homs al colegio!

Anònim ha dit...

Hola Lluís, pots informar quin es el blog que diu la Mari Pau, on hi ha acusacions i es nota un cert nerviossisme?

Lluís Soler Turu ha dit...

Anònim,

El pots trobar fàcilment a través de google.

Ja he parlat moltes vegades dels blocs anònims. Si t'interessa, aquí en pots llegir la meva opinió:

http://lluissoler.blogspot.com/2008/09/jo-no-sc-notivila-esquerra.html